Ingin Buka Bisnes Pasu Di Internet ...

Status
Not open for further replies.

kaya

freshman
Joined
Nov 4, 2009
Messages
466
Points
0
Salam warga WC ..saya just nak tnya pendapat warga WC ..

saya baru survey2 nak try bisnes pasu tanah liat menerusi online ...

pasu yang nak dijual ialah pasu hiasan yang diperbuat dari tanah liat ..

so ,agak2 korang la ,ade orang berminat x nak tempah ??..

target marketnya siapa ya ??..(nak tahu pendapat korang)

contoh gambar pasu tanah liat yang saya bleh jual ialah kat bawah ..baru snap je ..
 

Attachments

Last edited:

MohdAbdulKarim

freshman
Joined
Oct 30, 2009
Messages
465
Points
16
Salam,

Try guna google keyword tool tengok produk anda mempunyai permintaan atau tidak.
 

kaya

freshman
Joined
Nov 4, 2009
Messages
466
Points
0
camne dah ?..lupa dah nak buat camne sebab dah lama tinggal adsense..hehehe..leh tlong x??..

website in progress untuk bisnes nie ...
 

Booz

Newbie
Joined
Dec 31, 2009
Messages
1,317
Points
36
satu percubaan yang berani. Syabas dan teruskan usaha anda, kalau mempunyai soalan rasa otai disini sedia membantu :)
 

iminfo

freshman
Joined
Oct 16, 2009
Messages
41
Points
6
bagus idea bisnes awak kaya. cuma market tu kurang tapi rasanya masih ada. saya cadangkan awak gunakan bisnes ni utk tambah income streams. kalau utk bisnes utama, rasanya susah nak tembusi pasaran internet. contoh, kalau awak ada bisnes bunga sebagai pendapatan utama, awak boleh offer pasu sbg extra accessories.

tapi apa2 pun, cuba la dulu promote kat internet, bukan keluar byk belanja pun:). setup blog/website, letak gambar atau video, penerangan dan detail tentang pasu, dan promote site tu kat tempat2 yg berpotensi (niche hobbies). buat website dalam bahasa english pun bagus. boleh test market kat luar. just my 2 cent.
 

kaya

freshman
Joined
Nov 4, 2009
Messages
466
Points
0
ade x contoh2 web yang jual produk fizikal ??..leh kasi link x??..

thanks bro Boon : komen anda meningkatkan motivasi saya .. :)

bro iminfo : membuka idea bisnes saya nie ...
 
Last edited:

kaya

freshman
Joined
Nov 4, 2009
Messages
466
Points
0
ade x contoh2 web yang jual produk fizikal ??..leh kasi link x??..

thanks bro Boon : komen anda meningkatkan motivasi saya .. :)

bro iminfo : membuka idea bisnes saya nie ... .
 

mumtahanah

Senior
Joined
Sep 12, 2008
Messages
678
Points
18
pasu tanah liat nie senang pecah tak..?kalau nak pos better guna currier dulu ker..buat permulaan,mungkin boleh buat pasu2 yang comel dulu utk attract customer..pasu comel utk atas meja di pejabat ker dll..eh, ke pasu tanat liat nie jenis besar2 punya..?

try jual kat facebook..pempuan cepat tertarik dgn benda2 macam nie..kadang2 satu tabiat pempuan, benda tue tak perlu pun untuk dibeli tapi bila tengok gambar yg cantik, boleh cair gak nak membeli..

di Internet, kita boleh jual apa saja, asalkan kena gaya..:D

good luck..;)
 

Kasimo Aloi

Senior
Joined
Feb 7, 2007
Messages
5,352
Points
38
buat jak bro......

pasu mempunyai permintaan tinggi juga di luar....
klu di onlinekan tebaik juga tu...

p/s mungkin bro boleh jadi pelopor org jual pasu di internet dalam pasaran m'sia
 

shaifulazhan

Senior
Joined
Dec 1, 2009
Messages
1,705
Points
38
Boleh jual kat laman Mudah dengan lelong pasu tu. Facebook, boleh buat fanpage dengan jual kat markerplace.

Nanti dah ramai yang tengok, boleh buat web jualan :)
 

kaya

freshman
Joined
Nov 4, 2009
Messages
466
Points
0
thankiu semua ...saya ngah deal ngan pembuat pasu nie ...huhuhu ...info dari bro & sis semua saya kagum n hargai sebab ,semngat saya nak buat mningkat ...
 

ashcroft

freshman
Joined
Jun 10, 2011
Messages
23
Points
0
kalau tanya saya, saya kurang berminat kot nak beli pasu. saya lagi minat nak rim 17 ke, ekzos yoshimura ke, hihi gurau je
 
Status
Not open for further replies.
Top