Income Pasif Seumur Hidup

Joined
May 4, 2017
Messages
9
Likes
0
Points
1
Age
31
Offline
#1
Salam semua warga WC...

Apa pendapat anda tentang income pasif?
Dengan Ekonomi yang kurang stabil bagaimana kita hendak kekal kan income aktif kita?


“Saya baru menjadi ahli Formula Income Seumur Hidup. Nak tahu kenapa saya excited sangat dengan FI$H”
lawati laman web ini

http://bit.ly/incomepasifbulanan
 
Joined
May 9, 2017
Messages
26
Likes
3
Points
3
Age
50
Offline
#2
Assalamualaikum,

Saya amat setuju jika semua orang ada sekurang-kurangnya satu income pasif dalam memantapkan ekonomi masing-masing. Yang mudah menjada income pasif dengan internet. Boleh dimulakan dengan tanpa modal dan pada bila2 masa.

Faedah lain taklah kita ketinggalan zaman dengan trend atau teknologi terkini social media, isu2 terkini dalam dan luar negara. Almaklum mestinya kita tak boleh berpisah dengan lappy, atau desktop atau telefon pada setiap masa.

Sambil tu luangkanlah juga masa untuk baca Al-quran secara online okay.
 
Last edited:
Joined
May 9, 2017
Messages
26
Likes
3
Points
3
Age
50
Offline
#3
Assalamualaikum,

Saya amat setuju jika semua orang ada sekurang-kurangnya satu income pasif dalam memantapkan ekonomi masing-masing. Yang mudah menjana income pasif dengan internet. Boleh dimulakan dengan tanpa modal dan pada bila2 masa.

Faedah lain taklah kita ketinggalan zaman dengan trend atau teknologi terkini social media, isu2 terkini dalam dan luar negara. Almaklum mestinya kita tak boleh berpisah dengan lappy, atau desktop atau telefon pada setiap masa.

Sambil tu luangkanlah juga masa untuk baca Al-quran secara online okay.
 
Joined
May 9, 2017
Messages
26
Likes
3
Points
3
Age
50
Offline
#4
Assalamualaikum,

Saya amat setuju jika semua orang ada sekurang-kurangnya satu income pasif dalam memantapkan ekonomi masing-masing. Yang mudah menjana income pasif dengan internet. Boleh dimulakan dengan tanpa modal dan pada bila2 masa.

Faedah lain taklah kita ketinggalan zaman dengan trend atau teknologi terkini social media, isu2 terkini dalam dan luar negara. Almaklum mestinya kita tak boleh berpisah dengan lappy, atau desktop atau telefon pada setiap masa.

Sambil tu luangkanlah juga masa untuk baca Al-quran secara online okay.
 
Joined
May 9, 2017
Messages
26
Likes
3
Points
3
Age
50
Offline
#5
Assalamualaikum,

Saya amat setuju jika semua orang ada sekurang-kurangnya satu income pasif dalam memantapkan ekonomi masing-masing. Yang mudah menjana income pasif dengan internet. Boleh dimulakan dengan tanpa modal dan pada bila2 masa.

Faedah lain taklah kita ketinggalan zaman dengan trend atau teknologi terkini social media, isu2 terkini dalam dan luar negara. Almaklum mestinya kita tak boleh berpisah dengan lappy, atau desktop atau telefon pada setiap masa.

Sambil tu luangkanlah juga masa untuk baca Al-quran secara online okay.
 
Joined
May 9, 2017
Messages
26
Likes
3
Points
3
Age
50
Offline
#6
Assalamualaikum,

Saya amat setuju jika semua orang ada sekurang-kurangnya satu income pasif dalam memantapkan ekonomi masing-masing. Yang mudah menjana income pasif dengan internet. Boleh dimulakan dengan tanpa modal dan pada bila2 masa.

Faedah lain taklah kita ketinggalan zaman dengan trend atau teknologi terkini social media, isu2 terkini dalam dan luar negara. Almaklum mestinya kita tak boleh berpisah dengan lappy, atau desktop atau telefon pada setiap masa.

Sambil tu luangkanlah juga masa untuk baca Al-quran secara online okay.
 
Joined
Apr 22, 2016
Messages
30
Likes
2
Points
8
Age
37
Offline
#7
Prinsip saya dlm hidup ni:
1. Dptkan 'active-income' first - berkerja 3-5 tahun.
2. Sambil kerja, weekend atau mlm saya try cari side income (affiliate, bisnes kecil online)
3. Bila side income dah 5x active income utk 6-1 year, then consider doing full time passive income.

(p/s: penat la keja office sampai 10-12 jam balik terus tido. badan mula la mcm doraemon...)
 
Joined
Apr 22, 2016
Messages
30
Likes
2
Points
8
Age
37
Offline
#8
Prinsip saya dlm hidup ni:
1. Dptkan 'active-income' first - berkerja 3-5 tahun.
2. Sambil kerja, weekend atau mlm saya try cari side income (affiliate, bisnes kecil online)
3. Bila side income dah 5x active income utk 6-1 year, then consider doing full time passive income.

(p/s: penat la keja office sampai 10-12 jam balik terus tido. badan mula la mcm doraemon...)
 
Joined
Sep 1, 2017
Messages
25
Likes
3
Points
3
Age
39
Offline
#9
Salam semua warga WC...

Apa pendapat anda tentang income pasif?
Dengan Ekonomi yang kurang stabil bagaimana kita hendak kekal kan income aktif kita?


“Saya baru menjadi ahli Formula Income Seumur Hidup. Nak tahu kenapa saya excited sangat dengan FI$H”
lawati laman web ini

http://bit.ly/incomepasifbulanan
Ahli Formula Income ? Macam affiliate juga ker?
 
Joined
Sep 1, 2017
Messages
25
Likes
3
Points
3
Age
39
Offline
#10
Salam semua warga WC...

Apa pendapat anda tentang income pasif?
Dengan Ekonomi yang kurang stabil bagaimana kita hendak kekal kan income aktif kita?


“Saya baru menjadi ahli Formula Income Seumur Hidup. Nak tahu kenapa saya excited sangat dengan FI$H”
lawati laman web ini

http://bit.ly/incomepasifbulanan
Ahli Formula Income ? Macam affiliate juga ker?
 
Joined
Sep 17, 2017
Messages
8
Likes
0
Points
1
Age
41
Offline
#11
di zaman skang yg mana kos sara hihup naik, harga minyak pun dah ikut trend stok market, maw tak mahu makan gaji mmg dah xcukup di zaman gst ni....

so...apa solution, affiliate ka servis kek ka servis online ka semua ada....
tapi rezki ....
 
Joined
Jan 22, 2015
Messages
146
Likes
15
Points
18
Offline
#12
di zaman skang yg mana kos sara hihup naik, harga minyak pun dah ikut trend stok market, maw tak mahu makan gaji mmg dah xcukup di zaman gst ni....

so...apa solution, affiliate ka servis kek ka servis online ka semua ada....
tapi rezki ....

Betul tu @rawsarmizi saya setuju dengan pandangan anda.
Rezeki Allah cukup luas.
Kita hanya perlu berusaha untuk cari jalan bagaimana untuk menampung kos sara hidup masa kini.

Cabaran setiap orang cukup berbeza.

Semoga usaha menambah pendapatan oleh rakan-rakan forumer di sini diberkati Allah.
 
Joined
Oct 7, 2017
Messages
21
Likes
2
Points
1
Age
29
Offline
#13
di zaman skang yg mana kos sara hihup naik, harga minyak pun dah ikut trend stok market, maw tak mahu makan gaji mmg dah xcukup di zaman gst ni....

so...apa solution, affiliate ka servis kek ka servis online ka semua ada....
tapi rezki ....

Betol tu!! tapi percaya lah, insyallah rezeki tu ada kalu kita berusah dan tawakal.
 
Joined
Apr 5, 2014
Messages
3
Likes
0
Points
1
Offline
#14
Income pasif lebih menjadi keutamaan kalau nak dapat financial freedom. Even speaker kewangan pun banyak yang tekankan tentang perlunya income pasif ni.

Ada orang kata income pasif ni merujuk pada kerja yang buat sekali, tapi dapat income berkali-kali.

Tapi, saya lebih cenderung dengan definisi yang income pasif merujuk kepada kerja yang buat sekali, tapi dapat income KONSISTEN berkali-kali.
 
Joined
Apr 5, 2014
Messages
3
Likes
0
Points
1
Offline
#15
Income pasif lebih menjadi keutamaan kalau nak dapat financial freedom. Even speaker kewangan pun banyak yang tekankan tentang perlunya income pasif ni.

Ada orang kata income pasif ni merujuk pada kerja yang buat sekali, tapi dapat income berkali-kali.

Tapi, saya lebih cenderung dengan definisi yang income pasif merujuk kepada kerja yang buat sekali, tapi dapat income KONSISTEN berkali-kali.
 
Joined
Sep 1, 2017
Messages
25
Likes
3
Points
3
Age
39
Offline
#17
Dunia internet ni luas. Saya rasa masih ramai orang muda di luar sana yang tidak menyedari potensi business online ni.
Betul tu @rawsarmizi saya setuju dengan pandangan anda.
Rezeki Allah cukup luas.
Kita hanya perlu berusaha untuk cari jalan bagaimana untuk menampung kos sara hidup masa kini.

Cabaran setiap orang cukup berbeza.

Semoga usaha menambah pendapatan oleh rakan-rakan forumer di sini diberkati Allah.
w
 
Top