Income Pasif Seumur Hidup

Zulhilmibiz

freshman
Joined
May 4, 2017
Messages
9
Points
1
Age
32
Salam semua warga WC...

Apa pendapat anda tentang income pasif?
Dengan Ekonomi yang kurang stabil bagaimana kita hendak kekal kan income aktif kita?


“Saya baru menjadi ahli Formula Income Seumur Hidup. Nak tahu kenapa saya excited sangat dengan FI$H”
lawati laman web ini

http://bit.ly/incomepasifbulanan
 

junaidahhamdan

freshman
Joined
May 9, 2017
Messages
22
Points
3
Age
51
Assalamualaikum,

Saya amat setuju jika semua orang ada sekurang-kurangnya satu income pasif dalam memantapkan ekonomi masing-masing. Yang mudah menjada income pasif dengan internet. Boleh dimulakan dengan tanpa modal dan pada bila2 masa.

Faedah lain taklah kita ketinggalan zaman dengan trend atau teknologi terkini social media, isu2 terkini dalam dan luar negara. Almaklum mestinya kita tak boleh berpisah dengan lappy, atau desktop atau telefon pada setiap masa.

Sambil tu luangkanlah juga masa untuk baca Al-quran secara online okay.
 
Last edited:

Khairul Bakhtiar

freshman
Joined
Apr 22, 2016
Messages
30
Points
8
Age
38
Prinsip saya dlm hidup ni:
1. Dptkan 'active-income' first - berkerja 3-5 tahun.
2. Sambil kerja, weekend atau mlm saya try cari side income (affiliate, bisnes kecil online)
3. Bila side income dah 5x active income utk 6-1 year, then consider doing full time passive income.

(p/s: penat la keja office sampai 10-12 jam balik terus tido. badan mula la mcm doraemon...)
 

Khairul Bakhtiar

freshman
Joined
Apr 22, 2016
Messages
30
Points
8
Age
38
Prinsip saya dlm hidup ni:
1. Dptkan 'active-income' first - berkerja 3-5 tahun.
2. Sambil kerja, weekend atau mlm saya try cari side income (affiliate, bisnes kecil online)
3. Bila side income dah 5x active income utk 6-1 year, then consider doing full time passive income.

(p/s: penat la keja office sampai 10-12 jam balik terus tido. badan mula la mcm doraemon...)
 

rawsarmizi

freshman
Joined
Sep 17, 2017
Messages
8
Points
1
Age
42
di zaman skang yg mana kos sara hihup naik, harga minyak pun dah ikut trend stok market, maw tak mahu makan gaji mmg dah xcukup di zaman gst ni....

so...apa solution, affiliate ka servis kek ka servis online ka semua ada....
tapi rezki ....
 

arie-tpg

junior
Joined
Jan 22, 2015
Messages
148
Points
18
di zaman skang yg mana kos sara hihup naik, harga minyak pun dah ikut trend stok market, maw tak mahu makan gaji mmg dah xcukup di zaman gst ni....

so...apa solution, affiliate ka servis kek ka servis online ka semua ada....
tapi rezki ....

Betul tu rawsarmizi rawsarmizi saya setuju dengan pandangan anda.
Rezeki Allah cukup luas.
Kita hanya perlu berusaha untuk cari jalan bagaimana untuk menampung kos sara hidup masa kini.

Cabaran setiap orang cukup berbeza.

Semoga usaha menambah pendapatan oleh rakan-rakan forumer di sini diberkati Allah.
 

ridhwan90

freshman
Joined
Oct 7, 2017
Messages
23
Points
1
Age
30
di zaman skang yg mana kos sara hihup naik, harga minyak pun dah ikut trend stok market, maw tak mahu makan gaji mmg dah xcukup di zaman gst ni....

so...apa solution, affiliate ka servis kek ka servis online ka semua ada....
tapi rezki ....

Betol tu!! tapi percaya lah, insyallah rezeki tu ada kalu kita berusah dan tawakal.
 

khairoolnizam

freshman
Joined
Apr 5, 2014
Messages
3
Points
1
Income pasif lebih menjadi keutamaan kalau nak dapat financial freedom. Even speaker kewangan pun banyak yang tekankan tentang perlunya income pasif ni.

Ada orang kata income pasif ni merujuk pada kerja yang buat sekali, tapi dapat income berkali-kali.

Tapi, saya lebih cenderung dengan definisi yang income pasif merujuk kepada kerja yang buat sekali, tapi dapat income KONSISTEN berkali-kali.
 

khairoolnizam

freshman
Joined
Apr 5, 2014
Messages
3
Points
1
Income pasif lebih menjadi keutamaan kalau nak dapat financial freedom. Even speaker kewangan pun banyak yang tekankan tentang perlunya income pasif ni.

Ada orang kata income pasif ni merujuk pada kerja yang buat sekali, tapi dapat income berkali-kali.

Tapi, saya lebih cenderung dengan definisi yang income pasif merujuk kepada kerja yang buat sekali, tapi dapat income KONSISTEN berkali-kali.
 

gillgallad

freshman
Joined
Sep 1, 2017
Messages
25
Points
3
Age
40
Dunia internet ni luas. Saya rasa masih ramai orang muda di luar sana yang tidak menyedari potensi business online ni.
Betul tu rawsarmizi rawsarmizi saya setuju dengan pandangan anda.
Rezeki Allah cukup luas.
Kita hanya perlu berusaha untuk cari jalan bagaimana untuk menampung kos sara hidup masa kini.

Cabaran setiap orang cukup berbeza.

Semoga usaha menambah pendapatan oleh rakan-rakan forumer di sini diberkati Allah.
w
 
Top