Iklankan Produk Amazon Di Facebook Serendah $2 (Serius beb)

NazAiman

Senior
Joined
May 22, 2010
Messages
357
Points
0
Bagi mereka yang sudah biasa dengan Facebook Ads, title thread ini mungkin agak mengarut. hoho. Serius beb ini bukan mengarut. Kalau anda tahu caranya, iklan percuma pun boleh dapat dengan Facebook. Mari saya tunjukkan cara beriklan di Facebook tanpa kos yang tinggi dan efektif. :-O

Okay, baca betul² step by step :

1) Firstly, gunakan search box di Facebook untuk search keyword berkaitan dengan keyword produk Amazon anda. In case dalam tutorial ini, saya promote barbecue grill, so saya gunakan keyword "barbecue" untuk search.

2) Then tekan enter. Nampak hasil carian keyword anda? Look what I found.

scst.jpg


340,216 Barbecue fans.

75378trollfaceg.png


3) Decide fan page yang anda mahu pilih. Cuba buat sedikit research untuk fan page yang anda pilih itu kat Quancast ke apa, usha sama ada fan page tersebut masih aktif atau tidak. Kalau tidak aktif, ignore it. Kalau boleh dapatkan fan page yang still aktif dan mempunyai ramai fans.

4) Then, contact owner fan page yang anda pilih, deal dengan owner fan page tersebut untuk harga pengiklanan di situ. Kebanyakan owner fan page Facebook bukanlah seorang yang biasa dengan internet advertising, anda boleh dapatkan kurang dari RM10 (ikut experience saya) untuk fan page begini (atau kalau anda pandai deal, maybe anda boleh dapat iklan free). Kalau tak dapat move on ke fan page lain.

5) Dah settle deal, beri link blog atau produk yang mahu promosikan kepada beliau. Okay, mungkin anda pelik, kenapa perlu contact pemilik fan page. Simple, kerana hanya status pemilik fan page sahaja yang akan sampai ke wall fans mereka. Satu lagi, anda tidak perlu SPAM link anda ke wall fan page kerana itu sangat tidak efektif dan menjatuhkan kredibiliti anda.

Simple enough :D
 

7FiguresGuy

Newbie
Joined
Jan 29, 2008
Messages
724
Points
16
kalau kita offer bayar per click,agak2x dia nak tak?maksudnya 100 click $5 ker.....mana lebih bagus?bayar siap2x or bayar based on click?
 

chukai

Senior
Joined
Mar 11, 2007
Messages
1,706
Points
38
selain daripada post kat wall tanya siapa admin/owner fan page, apa cara nak cari admin/owner? sesetengah fan page xde contact langsung..
 

NazAiman

Senior
Joined
May 22, 2010
Messages
357
Points
0
selain daripada post kat wall tanya siapa admin/owner fan page, apa cara nak cari admin/owner? sesetengah fan page xde contact langsung..

kalau xde contact website, just post kat wall, tu je method yang bleh pakai setakat ni. :D

kalau kita offer bayar per click,agak2x dia nak tak?maksudnya 100 click $5 ker.....mana lebih bagus?bayar siap2x or bayar based on click?

nice gak bro, tapi kena convince dia ngan statistik click yg kita tunjuk. dont worry bro, sy nampak still byk fan page yg wasted/mengarut tapi still useful & aktif, diorang ni selalunya tak kisah sangat pasal fee, trust me, sy dah buat. :D okay, keep searching.
 
Top