Iklan adsense tak keluar

tmwwtw

freshman
Joined
May 7, 2007
Messages
168
Points
16
Assalamualaikum...

skrg dah boleh letak adsense kt blog bm. aku trylah letak kt blog aku tp x kuar iklan lah. blank jer. nape eh?

aku pakai blogspot & guna blogspot punya adsense widget

mula2 aku buat acc admob. skrg admob sync dgn adsense. aku dpt adsense drp admob.

x try kt english blog sbb semua blog aku bm. baru arini letak sbb dah boleh letak kt blog bm. dier amik masa ker?

dah try kt browser lain tp still blank

try tgk blog aku http://ligamalaysia2013.blogspot.com & http://printlyrics.blogspot.com

kalau kat firefox x kuar paper, kalau kat chrome dier tinggalkan blank space.

camaner eh?

mohon pencerahan otai2 sekalian...

terima kasih :)
 

muaz

junior
Joined
Oct 6, 2013
Messages
196
Points
18
ada website yang boleh semak website kita boleh keluar adsense ke tak

saya tak ingat website tu, try google dulu..

kalau lepas, mungkin boleh hantar tiket ke support google, tanya kenapa adsense saya tak keluar.

ini pendapat saya je la
 

ismailn

freshman
Joined
Jan 29, 2015
Messages
81
Points
0
Assalamualaikum...

skrg dah boleh letak adsense kt blog bm. aku trylah letak kt blog aku tp x kuar iklan lah. blank jer. nape eh?

aku pakai blogspot & guna blogspot punya adsense widget

mula2 aku buat acc admob. skrg admob sync dgn adsense. aku dpt adsense drp admob.

x try kt english blog sbb semua blog aku bm. baru arini letak sbb dah boleh letak kt blog bm. dier amik masa ker?

dah try kt browser lain tp still blank

try tgk blog aku http://ligamalaysia2013.blogspot.com & http://printlyrics.blogspot.com

kalau kat firefox x kuar paper, kalau kat chrome dier tinggalkan blank space.

camaner eh?

mohon pencerahan otai2 sekalian...

terima kasih :)

Blog BM mmg susah dapat iklan sebab kurang advertiser. Buat keyword research dulu sebelum publish artikel. Plus ranking dalam SERP pun mainkan peranan dalam mendapat iklan, terutama bila competition utk keyword tu tinggi. So, optimize blog + keyword research. Gunakan tool seperti Wordstream & SEMRush. My 5 cents.
 

tmwwtw

freshman
Joined
May 7, 2007
Messages
168
Points
16
tanya sikit,

kalau kita apply adsense for content guna satu website & approved, boleh ke kita letak iklan adsense kt website lain walaupun kita pernah apply adsense guna website tu tapi x approved?

thanks :)
 

Ati Putera

freshman
Joined
Jun 14, 2012
Messages
166
Points
0
tanya sikit,

kalau kita apply adsense for content guna satu website & approved, boleh ke kita letak iklan adsense kt website lain walaupun kita pernah apply adsense guna website tu tapi x approved?

thanks :)
Kalau dah full akaun boleh jer letak kat website lain asalkan tidak melanggar TOS.
 

tomyeto

Senior
Joined
Dec 11, 2011
Messages
384
Points
18
Assalamualaikum...

skrg dah boleh letak adsense kt blog bm. aku trylah letak kt blog aku tp x kuar iklan lah. blank jer. nape eh?

aku pakai blogspot & guna blogspot punya adsense widget

mula2 aku buat acc admob. skrg admob sync dgn adsense. aku dpt adsense drp admob.

x try kt english blog sbb semua blog aku bm. baru arini letak sbb dah boleh letak kt blog bm. dier amik masa ker?

dah try kt browser lain tp still blank

try tgk blog aku http://ligamalaysia2013.blogspot.com & http://printlyrics.blogspot.com

kalau kat firefox x kuar paper, kalau kat chrome dier tinggalkan blank space.

camaner eh?

mohon pencerahan otai2 sekalian...

terima kasih :)
macam mana buat acc admob dulu baru buat adsense tuan? setahu saya kena ada acc adesense, baru boleh buat admob
 

tmwwtw

freshman
Joined
May 7, 2007
Messages
168
Points
16
thn lps sape yg ada acc admob dier terus tukar ke adsense.

aku nak sgt ada acc adsense for content. sape boleh tolong buatkan blog sampai approved adsense. skrg nih acc adsense aku associated dgn admob.
 
Last edited:
Top