IE, Firefox dan lain...

syia

Senior
Joined
Sep 7, 2006
Messages
315
Points
18
Assalamualaikum,

Seperti sesetgh warga WC tahu, blog Syia atau telah bertukar menjadi blog TEAM 1BillionBlogger telah pun bertukar wajah. Jangan lupa nantikan pre-launch yg menarik ya dlm masa terdekat ini. Namun syia nk tahu, berapa ramai di WC gune Firefox, IE atau yg lain2 sebagai browser?? sekarang ini, blog 1BillionBlogger hanya boleh di paparkan dgn jelas menggunakan FireFox.
 

Bent

freshman
Joined
Sep 20, 2006
Messages
154
Points
16
Hehe.... saya pun dh lama tinggalkan IE.... kecuali kalau kat CC je 'terpaksa' guna IE... :D

Ada juga cara nak run firefox kat cc yang tiada firefox ni..just plug in pen drive dan boleh run kan firefox ni..lebih senang lagi kita boleh buat kat mana-mana komputer kita mahu.sila dapatkan application ni di sini klik sini.

Malah kita juga boleh bawa software lain selain firefox seperti nvu, filezilla dan bermacam lagi..enjoy it
 
Joined
Dec 31, 2006
Messages
1,306
Points
38
saya baru semalam install balik firefox... hehehe... kalau x, tak leh nak tengok 1BillionBlogger.com... but soon, maybe boleh utk. IE skali kot... ;)
 

RinggitHit

Senior
Joined
Sep 26, 2006
Messages
2,497
Points
38
Terima kasih Bent utk info tu... dah tahu... tp jrg2 bawa pendrive ke cc... biasanya pergi utk cek email atau forum je.... :D

Firefox pun dah ada plugin utk tengok website yg compatible dgn IE je skrg ni... rasanya saya ada tertengok kat blog Alang :)
 

invtr

freshman
Joined
Apr 28, 2006
Messages
135
Points
18
walaupun ramai guna FF tapi kalau ikut stats kat awstats lebih ramai guna IE. so kalau buat blog or website, takleh pinggirkan sapa2 yang IE ni. percentage dia kadang2 up to 80% :)

kena educate diorang sambil wat duit dengan promote FF with google toolbar (kena ada adsense account). satu install bleh dapat up to USD1. hehe
 
Top