Idea saya, produk MLM dan Ebay

Joined
Dec 6, 2008
Messages
2,464
Likes
3
Points
38
Offline
#1
Salam,
Ramai ketahui MLM dan Ebay adalah antara lubuk duit.
MLM kalau ramai follower, dedah income ribu2, senang2 je org ramai akan join. Ebay pula, dengan kaedah dropshipping boleh jual beribu2 produk. Cara ni, kuantiti produk yang banyak akan menentukan keuntungan.

Kelemahan MLM, orang duk promote2 sangat macam terdesak mencari downline sedangkan produknya diketepikan. Kelemahan ebay pula, kene selalu buat kajian market.

Jadi, dalam saya membuat MLM secara online, rakan saya yang membuat kajian market memberi saya idea. Boleh juga kita menjual produk MLM spt produk2 berasaskan spirulina, tongkat ali dan produk untuk tenaga dalaman di ebay.

Mari kita kembangkan idea ini. Saya baru saja mencuba listing ebay dengan produk Kopi Radix.
 
Last edited:
Joined
Aug 3, 2008
Messages
1,592
Likes
0
Points
36
Age
36
Offline
#2
Salam,
Ramai ketahui MLM dan Ebay adalah antara lubuk duit.
MLM kalau ramai follower, dedah income ribu2, senang2 je org ramai akan join. Ebay pula, dengan kaedah dropshipping boleh jual beribu2 produk. Cara ni, kuantiti produk yang banyak akan menentukan keuntungan.

Kelemahan MLM, orang duk promote2 sangat macam terdesak mencari downline sedangkan produknya diketepikan. Kelemahan ebay pula, kene selalu buat kajian market.

Jadi, dalam saya membuat MLM secara online, rakan saya yang membuat kajian market memberi saya idea. Boleh juga kita menjual produk MLM spt produk2 berasaskan spirulina, tongkat ali dan produk untuk tenaga dalaman di ebay.

Mari kita kembangkan idea ini. Saya baru saja mencuba listing ebay dengan produk Kopi Radix.
ok kot idea ni boleh je try...cari MLM tempatan yg ada variati produk
 

RajaKamil

Kawan WC Premium
Active
Joined
Jul 10, 2007
Messages
6,752
Likes
23
Points
48
Age
33
Offline
#3
Salam,
Ramai ketahui MLM dan Ebay adalah antara lubuk duit.
MLM kalau ramai follower, dedah income ribu2, senang2 je org ramai akan join. Ebay pula, dengan kaedah dropshipping boleh jual beribu2 produk. Cara ni, kuantiti produk yang banyak akan menentukan keuntungan.

Kelemahan MLM, orang duk promote2 sangat macam terdesak mencari downline sedangkan produknya diketepikan. Kelemahan ebay pula, kene selalu buat kajian market.

Jadi, dalam saya membuat MLM secara online, rakan saya yang membuat kajian market memberi saya idea. Boleh juga kita menjual produk MLM spt produk2 berasaskan spirulina, tongkat ali dan produk untuk tenaga dalaman di ebay.

Mari kita kembangkan idea ini. Saya baru saja mencuba listing ebay dengan produk Kopi Radix.

Good idea.
Betul, selalunya orang yang join MLM akan ketepikan produk. Sedangkan produk yang diberikan, hebat2.

Tentang idea bro untuk list produk HPA. Bagus tu. Saya nasihatkan buat further research. Kalau kat ebay, cuba bro search Lipton, 3 in 1 dan yang seumpama dengannya.

Try tgk pada 'completed'. Tgk macam mana diorang pasarkan.

PS : tak banyak negara ada konsep 3 in 1 ni :). Peluang !!!!
 
Joined
Sep 30, 2007
Messages
2,510
Likes
3
Points
38
Offline
#4
Mmg ramai yg jual brg2 mlm nih...
dan byk lg cth seperti jual brg2 tupperware, cosway, avon dan lain2...
tp apa yg penting ialah membuat kajian market tuh....
kalau membab* buta listing dan kalau xlaku nanti kata ebay xboleh buat duit plak... tapi andai kata nk cuba market terutamanya mungkin produk baru so bolehla cuba...
 
Joined
Apr 6, 2009
Messages
903
Likes
1
Points
18
Offline
#6
Kalau join MLM, yang penting produk.. kalau ketepikan produk,mmg xlame la jawabnye.. btw, produk HPA mmg bagus n berkualiti. so molek benar la tu kalo dpt masuk ebay
 
Joined
Dec 6, 2008
Messages
2,464
Likes
3
Points
38
Offline
#7
Wah, hari ni Kopi Radix saya telah terjual di Ebay. Inilah duit pertama drpd Ebay. Menaikkan semangat sedikit, hehe
 
Joined
Apr 6, 2009
Messages
903
Likes
1
Points
18
Offline
#8
hoho.. tahniah2.. tahniah bro! nnti bleh la jual produk2 HPA yg len.. hehe
 
Joined
Dec 6, 2008
Messages
2,464
Likes
3
Points
38
Offline
#9
hoho.. tahniah2.. tahniah bro! nnti bleh la jual produk2 HPA yg len.. hehe
Thanks. By the way, kene kaji balik harga jualan kat ebay tu nnti. Kos shipping lg mahal la plak dari harga kopi tu sendiri.
Awl2 ni, try dapat feedback seller je dulu. Hopefully, lepas ni jual produk2 kapsul boleh dpt margin untung lebih tinggi coz lebih ringan dari kopi tu.
 
Joined
Oct 2, 2007
Messages
6,951
Likes
0
Points
38
Offline
#12
Dh x gerak plak. Dpt jual 1 kopi radix saja. Produk kapsul hpa mungkin boleh cuba, bro try plak listing. Produk Spirulina pun ada kat ebay.
aku dah lama tinggal ebay sejak AN buat hal

terjual satu tu... list berapa banyak ?

aku tengok otai2 ebay buat listing menggila.... sambai beribu2 listing
 
Joined
Jan 6, 2009
Messages
120
Likes
7
Points
18
Offline
#15
Saya rasa masalah yang utama kalau nak poskan produk anda contohnya di Australia. Payah makanan nak masuk. Tapi idea ini baik.
 
Joined
Feb 3, 2006
Messages
248
Likes
0
Points
16
Offline
#16
barang makanan atau kosmetik memang payah nk hantar keluar negara... saya berani hantar area indonesia, sigapore dan brunei sahaja.. tempat lain tak berani.. boleh burn duit tu
 
Joined
May 16, 2006
Messages
677
Likes
2
Points
18
Offline
#17
Wah, hari ni Kopi Radix saya telah terjual di Ebay. Inilah duit pertama drpd Ebay. Menaikkan semangat sedikit, hehe
ramai juga yang jual produk dari syarikat jualan lansung dan syarikat MLM kat eBay. Namun ada juga syarikat-syarikat besar MLM tak benarkan produk mereka dijual di eBay, malah ada yang termasuk dalam vERO. Kepada ahli boleh rujuk dengan syarikat terlebih dahulu. Kalau ok, boleh la terjah.
 
Joined
Dec 6, 2008
Messages
2,464
Likes
3
Points
38
Offline
#18
ramai juga yang jual produk dari syarikat jualan lansung dan syarikat MLM kat eBay. Namun ada juga syarikat-syarikat besar MLM tak benarkan produk mereka dijual di eBay, malah ada yang termasuk dalam vERO. Kepada ahli boleh rujuk dengan syarikat terlebih dahulu. Kalau ok, boleh la terjah.
Thanks 4 the info.
 
Top