Housing Loan tak approve sbb Blacklist/High Comitment.. ada cara x ???

Joined
Jun 11, 2013
Messages
31
Likes
1
Points
8
Offline
#1
Salam Semua Warga...

Nak minta tolong sapa2 kat sini yg expert pasal Housing Loan..
Ada x cara nak approve kan loan org2 yg Blacklist/High Comitment ni..
Klu ada kenai sapa2 yg blh sattlekan ok gak...mn tau klu ada yg blh clearkan blacklist utk seketika sampai loan approve kee...
Harap2 ada lah yg dapat membantu...rasanya ramai yg memerlukan pertolongan anda..

Klu ada cara nak OPTIMUM kan gaji pun blh la bgtau yee...:D
 
Joined
Feb 7, 2012
Messages
154
Likes
6
Points
18
Offline
#2
Keje gov ke swasta ye ? Klu gov aku ade tempat yg aku tau.
 

mega90

freshman
Joined
Dec 9, 2019
Messages
11
Likes
0
Points
1
Age
29
Offline
#3
hurmmm....
bro bleh pegi insurance comp mcm AIA, ING. Dorang ada cover housing loan BUT kena pakai insurance mereka... Dorang nyer tenure panjang, interest fix.
tapi interest cam gamps...
 
Joined
Jun 11, 2013
Messages
31
Likes
1
Points
8
Offline
#5
hurmmm....
bro bleh pegi insurance comp mcm AIA, ING. Dorang ada cover housing loan BUT kena pakai insurance mereka... Dorang nyer tenure panjang, interest fix.
tapi interest cam gamps...
Klu boleh nak cari interest yg tak terlalu tggi. Klu tak ada baru la consider.
 

aaronaz

freshman
Joined
Dec 9, 2019
Messages
3
Likes
0
Points
1
Age
29
Offline
#6
Bank pun masih boleh tu, tak semua bank tak lulus, sbb ade kawan yg lepas je mintak wlupun ade ccris.
 
Joined
Feb 7, 2012
Messages
154
Likes
6
Points
18
Offline
#7
Saya kerja badan berkanun. Keje dah hampir dua tahun. Gaji 2k camtu. arap ade tmpat yg boleh bantu.
Boleh tgk Yayasan Dewan Perniagaan Melayu Perlis Berhad, badan berkanun pun boleh. Kerja dah lebih 6 bulan dan minimum gaji dalam 1.5k je dah oleh apply.
 
Last edited:
Joined
Feb 7, 2012
Messages
154
Likes
6
Points
18
Offline
#8
Bank pun masih boleh tu, tak semua bank tak lulus, sbb ade kawan yg lepas je mintak wlupun ade ccris.
Ada je yg mcm tu, tapi kena buat permohonan la kan. Pastu amik masa. Ikut pengalaman aku yyp mintak 2 hari dah boleh lulus.
 

mega90

freshman
Joined
Dec 9, 2019
Messages
11
Likes
0
Points
1
Age
29
Offline
#10
Boleh tgk Yayasan Perniagaan Melayu Perlis Berhad, badan berkanun pun boleh. Kerja dah lebih 6 bulan dan minimum gaji dalam 1.5k je dah oleh apply.
Koperasi mmg rendah requirement dia tapi interest rate lebih kurang insurance tadi kot?
 
Joined
Feb 7, 2012
Messages
154
Likes
6
Points
18
Offline
#11
Utk insurance company ni interest dia 6 ke atas mcm tu.
Ye mana - mana loan pun ikut peminjam punya credit score and financial profile boss. Kadang ada je yg advertise rendah tapi dpt tggi jugak.
 
Joined
Dec 9, 2019
Messages
3
Likes
0
Points
1
Age
29
Offline
#13
Boleh tgk Yayasan Dewan Perniagaan Melayu Perlis Berhad, badan berkanun pun boleh. Kerja dah lebih 6 bulan dan minimum gaji dalam 1.5k je dah oleh apply.
Loan ni mcm mana? Klu bukan bank ni skeptikal sikit dgn servis diorang.
 
Top