Hot! -- The Premier How-to Stock Trading via Maybank2u : Trading for Profit$ [e-book]

judge125

freshman
Joined
Sep 17, 2006
Messages
94
Points
6
Maybankinvest-i maknanye yg islamic punye ke...???
alamak... sy ari tu register yg jenis Maybankinvest...
SIC maybank kepong baru call pagi tadi utk completekan permohonan tu esok...
boleh lagi ke tukar Maybankinvest-i ....???
 

judge125

freshman
Joined
Sep 17, 2006
Messages
94
Points
6
Maybankinvest-i maknanye yg islamic punye ke...???
alamak... sy ari tu register yg jenis Maybankinvest...
SIC maybank kepong baru call pagi tadi utk completekan permohonan tu esok...
boleh lagi ke tukar Maybankinvest-i ....???
 

RinggitHit

Senior
Joined
Sep 26, 2006
Messages
2,497
Points
38
Try lah tanya masa nk sign nanti, insyaAllah dpt... rasa2 nya lah... ;)
 

zephyr

freshman
Joined
Dec 26, 2006
Messages
1
Points
1
Kalau Maybankinvest pun takpe, yang penting melabur cuma dalam saham Islamic saja... saham Islamic ada tanda bulat di sebelah namanya... cuba refer post-post sebelum ni... beza Maybankinvest dan Maybankinvest-i cuma bila register Maybankinvest-i, saham-saham bukan Islamic akan diblok, memang tak bole beli langsung...

Mana Don ni?
 

mysticmind

Senior
Joined
Jun 7, 2006
Messages
1,440
Points
38
selepas bertanya banyak,
ahmoi tuh kata, elok aku amik maybankinvest konvesional .
sebab, banyak berlaku kes tak boleh nak beli.
sebab ada bab sangat restrict.

ada certain case, macam lambat sikit nak masuk syariah approve counter or something menjadikan saham tuh tak dapat dibeli..
ahmoi tuh kata, selalu jadi pada saham2 baru listed.

So aku tukar dari Islamic kepada Konvesional.
tapi aku mintak buku syariah approved counter. Untuk panduan dan rujukan.
harap2 hati aku tak pergi ke Dark Side. :D
 

judge125

freshman
Joined
Sep 17, 2006
Messages
94
Points
6
ooo.. mcm tu ke..

tapi takpe la... saya pun dah register dah yg islamic punye...
skarang ni tunggu org tu call utk beritahu akaun dah aktif...:D
 

mysticmind

Senior
Joined
Jun 7, 2006
Messages
1,440
Points
38
yup, haram tetap haram.
kalau magnum 4d mmg haram. :D
jaga2 juga unsur subhah.

tapi baik amik islamic laa .
lebih terjamin kehalalannya. :)
 

whitelim

Senior
Joined
Jan 9, 2007
Messages
557
Points
18
Jangan duduk diatas sempadan (kawin tak per;)) ketengah sedikit, ketahui hukum-hakam dengan jelas nanti nak jawab kat Allah:) samalah cam forex.

Betul tu....
Mencari yang halal wajip bagi mukmin.
Dalam e-book TFF kenapa tak masukan ..mesin-mesin buat TFF tu ( sorry mencelah sikit)
 

judge125

freshman
Joined
Sep 17, 2006
Messages
94
Points
6
aduh.. pening tgk rupa baru page online stocks nih.... dlm ebook lain kat online lain plak...:(

ade sesape yg dah start main online stock ni tak...??? nak tanye skit...:p
 

zakri

Senior
Joined
Jan 29, 2007
Messages
586
Points
18
aduh.. pening tgk rupa baru page online stocks nih.... dlm ebook lain kat online lain plak...:(

ade sesape yg dah start main online stock ni tak...??? nak tanye skit...:p

Betullah dah lain. Camne nak guna panel yang baru. Mr Abd Hay, Please Help :)
 

zakri

Senior
Joined
Jan 29, 2007
Messages
586
Points
18
Saya try guna IE ok pun. tapi bila guna firefox ada problem sket kat site baru nih :)
 
Top