>> HOT<< Senjata AMAZON Terbukti Paling Berkesan. Bagi yg Nak Terima CEK dari AMAZON.

syah-A

Senior
Joined
Dec 3, 2009
Messages
286
Points
0
.
Mahu Rasai Sendiri Pengalaman Menerima CEK dari AMAZON Yang Sedia Untuk Ditunaikan Masuk Ke Dalam Akaun Bank Anda?

Anda boleh merasainya sendiri jika anda bertindak dengan betul menggunakan SENJATA yang betul. Senjata TERBAIK untuk menawan niche Amazon adalah PRODUK REVIEW yang MANTAP yang mampu membawa trafik berkualiti datang, menghantarnya ke Amazon dan menukarkannya menjadi Pembeli. Komisen akan mengalir masuk biarpun mereka tidak membeli produk yang anda review tadi - HEBAT BUKAN?

Assalamualaikum w.b.t...

Khas untuk kawan2 yang belum pernah merasai sendiri pengalaman menerima cek dari amazon, teruskan membaca mungkin ini yang anda cari.

Sebenarnya saya bukan mahu kongsikan tools ataupun software untuk main amazon sbb saya bukannya seorang programmer. Jauh sekali teknik-teknik baru dan meletup sebab saya juga bukan otai dan guru dalam amazon dan IM. Saya cuma seorang part-timer dalam bidang ni dan saya mahu kongsikan sesuatu yang saya rasakan paling berkesan untuk menjana komisen dari amazon.

Seperti yang saya sebut di headline, senjata yang paling berkesan untuk menjana sales dan komisen dari amazon adalah dengan menggunakan PRODUK REVIEW. Saya rasa ni fakta yang tak boleh disangkal lagi dan juga memang terbukti melalui pengalaman saya sendiri.

Ada banyak sebab kenapa produk review adalah teknik terbaik untuk menjana sales dari amazon anda.

Antara sebab yang utama:

1. Produk review akan menerangkan sesuatu produk dari dua sisi - Pro & Contra - yang membuatkan artikel tersebut kelihatan adil dan bukan bersifat mahu menjual. Bakal pembeli lebih percaya kepada artikel yang telus seperti ini seterusnya lebih senang terpengaruh untuk membeli.

2. Produk review akan memaparkan lebih banyak kelebihan sesuatu produk berbanding kelemahannya. Walaupun ada kelemahan disentuh tapi biasanya kelebihan yang dimiliki oleh sesuatu produk akan menghapuskan kelemahan produk tersebut seterusnya menambahkan keyakinan bakal pembeli.

3. Biasanya produk review akan menggunakan keyword 'review' di dalam artikel tersebut. Oleh itu trafik yang datang adalah daripada mereka yang mencari review tentang sesuatu produk. Mereka mencari review sebab mahu mendapatkan pandangan dari pihak ketiga dan jika review dari kita mengujakan mereka, maka mereka akan terus ke amazon melalui link kita dan membeli.

4. Produk review mempunyai call-to-action di akhir artikel yang mana akan memujuk bakal membeli untuk segera bertindak ataupun setidak-tidaknya klik pada link amazon anda. Selepas mereka klik dan dibawa ke amazon, kerja anda tamat. Amazon akan mengambil-alih tugas tersebut dan jangan bimbang dengan komisen sebab anda tidak akan terlepas jika jualan berlaku.

Sebenarnya ada banyak lagi sebab kenapa saya katakan produk review adalah yang paling berkesan untuk menjana jualan dari amazon tapi 4 point di atas adalah yang paling utama.

Seterusnya, apa kelebihan AMAZON?

Sebenarnya ada banyak lagi pilihan untuk membuat komisen seperti yang kita semua tahu. Antara yang paling biasa kita dengar adalah Clickbank. Tapi ikut pengalaman saya, saya lebih mudah menjana jualan dari amazon berbanding clickbank. Saya pernah mendapat lebih 30 jualan sehari di amazon dan saya tak berani jamin saya mampu buat walau 1 jualan dari clickbank dalam sebulan. :D:p

Ini antara sebab kenapa Amazon jadi pilihan saya:

1. Amazon menjual produk fizikal dan juga digital. Kepada yang mahu memasarkan produk digital boleh dan fizikal pun boleh. Tapi saya suka pasarkan produk fizikal sebab senang untuk buat review baik dan buruknya. Selain tu pencari review juga biasanya adalah mereka yang mahu beli produk fizikal seperti mesin basuh, piano, alat ganti kereta dan sebagainya.

2. Amazon membayar komisen kepada semua jualan daripada pembeli yang kita hantar. Sebagai contoh seseorang baca review saya tentang papan luncur ais dan apabila tiba di amazon dia membeli papan luncur ais + goggle + glove. Walaupun saya hanya memasarkan papan luncur ais tapi saya tetap mendapat komisen dari jualan google dan glove tadi dan begitulah seterusnya.

3. Amazon bijak memujuk pembeli untuk membuat pembelian tambahan. Jika pembeli tadi hanya mahu membeli papan luncur ais pada mulanya, akhirnya dia turut membeli goggle dan glove.

4. Amazon adalah jenama membeli belah online yang paling dipercayai.

5. Cek dihantarkan terus ke alamat kita. Treshold minima adalah USD100 iaitu sekitar RM330. Jumlah jualan anda setiap bulan akan dikumpulkan sehingga melepasi had minima tersebut. Bagaimanapun jika jualan anda lebih dari itu dalam sebulan, ia akan terus dihantarkan dalam bulan tersebut.

Itu antara sebab utama anda perlu mula jana komisen dari amazon.

Ini adalah contoh salah satu website yg saya wujudkan untuk review Portable Air Conditioner ataupun penghawa dingin mudah alih, http://portableairconditionerreview.net/. Sekadar satu contoh mudah.

Ini pula sedikit screenshot dari akaun amazon saya. (Bukan untuk menunjuk-nunjuk, cuma untuk memberi gambaran kepada yang belum memiliki akaun amazon)


Anda juga boleh lihat dalam bahagian 'ordered' dan 'shipped' anda untuk mengetahui berapa banyak order anda yang sudah dihantar. Setelah masuk dalam kategori 'shipped' barulah anda akan mendapat komisen. Biasanya tidak akan lebih dari 3 hari untuk pihak amazon memproses tempahan pelanggan. Anda tak perlu risau sebab semua tu amazon akan uruskan.

Ini pula adalah cek yang akan dihantarkan ke alamat anda sekiranya jumlah terkumpul komisen anda telah mencecah treshold USD100. Ini gambar dua cek yang saya sempat ambil gambar sebab excited mula-mula dapat cek dari amazon. Hehe..




Namun begitu, ada satu masalah utama dalam memasarkan produk amazon dengan cara ini iaitu menulis produk review itu sendiri. Kadang-kadang untuk tulis review dalam bahasa melayu pun susah inikan pula dalam bahasa inggeris. Kan? Saya pun alami benda yang sama juga tapi masalah ni boleh diatasi dengan mengupah penulis yang mahir bagi pihak kita.

Masalah baru pula adalah harga bagi setiap artikel produk review adalah dalam lingkungan US$7 - US$15. Itu baru harga untuk satu review. Kadang-kadang lebih lagi mengikut kualiti review tersebut. Bermakna untuk 10 review berkualiti kita terpaksa berbelanja sekitar US$70 paling kurang. Bagaimana pula untuk 100 review? Inilah masalah utamanya iaitu mendapatkan artikel produk review tersebut.

Sebenarnya memang tidak rugi berbelanja sedikit untuk mendapatkan produk review sebab ia umpama membeli seorang jurujual yang selama-lamanya akan bekerja untuk membawa keuntungan kepada kita. Sekali beli, pakai selama-lamanya. Mungkin dari beberapa ringgit atau ratus ringgit, akan menghasilkan ribuan ringgit.

Ini tawaran saya.

Izinkan saya menyediakan review artikel produk2x amazon yang fresh, unik dan berkualiti untuk anda gunakan di blog ataupun laman web anda. Saya akan berikan harga serendah mungkin agar anda mampu mendapatkannya dan seterusnya memanfaatkannya untuk menghasilkan jualan barangan amazon sebanyak-banyaknya untuk jangka panjang.

Saya akan gunakan thread ini untuk menawarkan artikel2x review terbaru pada harga paling murah. Produk yg saya akan review adalah yg mempunyai ciri-ciri berikut:

- Mendapat sekurang-kurangnya 3 bintang
- Mendapat review yg positif dari para pembeli
- Harga sekurang-kurangnya $50. Tapi saya akan fokus kepada yg berharga lebih $100 untuk menjamin komisen lebih besar.

Artikel-artikel review tersebut pula akan mempunyai ciri-ciri berikut:

- Minima 500 patah perkataan / atau 750 patah perkataan
- Artikel unik, baru dan ditulis khas
- Tidak keyword spamming
- Mengikut format review profesional dan tidak akan menjengkelkan bakal pembeli
- Mempunyai pro & kontra produk
- Call-to-action di perenggan akhir untuk mempengaruhi pembaca klik pada link amazon anda
- Search engine friendly. Bukan spinned article.
- Fail diberikan dalam 2 format: word (doc) dan notepad (txt)

Lesen penggunaan:

- Anda boleh gunakan di laman web/blog
- Anda boleh edit untuk menjadikannya lebih unik untuk kegunaan sendiri
- Anda tidak boleh menjual semula artikel review tersebut. Ini untuk mengekalkan keunikan produk review.

Saya akan berikan sample artikel review di bahagian bawah thread ni supaya anda boleh lihat format dan contoh artikel yang anda akan dapat.

Sebagai permulaan saya memberikan peluang untuk anda mendapatkan 10 artikel review pertama ini pada harga HANYA serendah RM10.

----------------------------------------------

Category: Appliances
Jumlah: 10 review articles
Kod: 001
Harga: RM10

1. Delonghi Lattissima Plus Nepresso Review - 761 words
2. InsinkErator Evolution Excel Review - 767 words
3. Makita MAC2400 Big Bore Review - 750 words
4. Radio Flyer Interactive Riding Horse Review - 756 words
5. Makita LCT300W 18 combo kit Review - 755 words
6. VIZIO E320i Review - 766 words
7. Britax Marathon 70 G3 Review - 764 words
8. Escort Passport 9500ix Radar Review - 776 words
9. Haier Portable Washer Review - 776 words
10. SPT Countertop Dishwasher Review - 752 words


----------------------------------------------

Category: Appliances & Toys/Games
Jumlah: 10 review articles
Kod: 002
Harga: RM10

1. iRobot Vacuum Cleaning Robot Review - 741 words
2. Jiffy Garment Steamer Review - 751 words
3. DaVinci Kalani Convertible Crib Review - 749 words
4. Walker Edison TV Stand Review - 752 words
5. John Louis Home Standard Closet Review - 741 words
6. Dwinguler Eco-friendly Kids Play Mat Review - 857 words
7. Ju-Ju-Be B.F.F. Diaper Bag Review - 823 words
8. KidKraft Pirate Sandboat Review - 817 words
9. Pound Duty Rating Multi-Use Ladder Review - 794 words
10. Wagner 905 Power Steamer and Cleaner Review - 814 words


----------------------------------------------​

Maklumat Pembayaran

Nama: Syahir
Emel: syahir.support [at] gmail.com
Maybank: 160102385481
CIMB: 10020070277524
Harga: RM10 Sahaja(kod 001)
RM10 Sahaja(kod 002)

Kod 001 + 002 = RM20 (+ Bonus 4 artikel)


Nota: Selepas pembayaran, sila PM di inbox ataupun emel saya di syahir.support [at] gmail.com. Fail akan dihantarkan pada hari yang sama atau secepat mungkin bila saya dah online.

Ini adalah sample artikel review yang saya gunakan. Semua review saya menggunakan format seperti ini yang akan menekankan Pengenalan Produk, Ciri-ciri Produk, Kenapa Pembeli Perlu Beli, Pro & Kontra, Penutup yang mempunyai kesimpulan dan call-to-action untuk klik pada link amazon anda. Ini adalah format review profesional yang paling berkesan.

-----------------------------------------
PRODUCT REVIEW SAMPLE
-----------------------------------------


Weber Smokey Mountain Cooker – A review



URL: http://www.amazon.com/Weber-721001-Smokey-Mountain-Charcoal/dp/B001I8ZTJ0

Weber Smokey Mountain Cooker

If you are looking for a large scale cooker that can accommodate both ham and turkey, you should want to go through Weber Smokey Mountain Cooker review. If you go through the reviews, you will get an opportunity to purchase a cooker that will let you prepare a smokehouse right at your home. There are wide ranges of cookers that are available in the market. You can purchase the most efficient cooker on the market after comparing the features and price tags.

Features

By going for the Weber Smokey Mountain Cooker, you will be able to prepare authentic smokehouse flavour. The unit is prepared with the porcelain enameled steel. The smoker comes with 18.5”wide cooking grates. The products that are included with the kit include water pan, thermometer, nylon handle and lid.

The dimensions of the product are 19” x 19” x 41”. The cooker comes with 10 year warranty. The weight of the unit is 39.1 pounds. You can undertake heavy cooking through the heavy duty grates. The temperature in the cooker can be monitored through the built-in thermometer. The lid and bowl are constructed with the premium grade US steel. The porcelain enamel is present both inside and outside. The price of the product is between $349 and $359. However, you can get it for as low as $299 through Amazon.

Weber product stands for innovation, performance and service. It will also retain the tradition to a great extent. Because of the quality design, performance and committed service, Weber have established a great reputation in the market. Weber offers excellent customer support service. In addition to the great performance, you can also enjoy great customer support.
There are very expensive cookers in the market. If you can season the smoker, you will be able to use the product in a right way. The seasoning should be done in various phases. You are not required to wash the inside parts of the Weber Smokey Mountain Cooker. By using a good quality brush, you can accomplish the task. There are great improvements on the product and it is the best option when you want to purchase for your domestic needs.

Why should you go for Weber Smokey Mountain Cooker?

If you want to enjoy the authentic smokehouse flavour at home, you should want to go for Weber Smokey Mountain Cooker. In order to measure the temperature of the smoker, thermometer is attached for convenience. As steam will be added during the cooking process, the meat will retain the moisture and there will not be deterioration of taste.

You can accomplish roast as well as smoking at the same time. There is enough space to accomplish this task. Weber Smokey Mountain Cooker is designed to exceed the expectations of customers. The product is the result of great innovation. As a matter of fact, Weber had delivered great products to enhance grilling operations. You can use the Weber griller to prepare various food items that range from basic burgers to the very expensive meals.

The construction comprises of porcelain-enameled bowl, water pan and lid. There are four rust resistant water pans as well. There are rust-resistant went so that cooking will happen in a uniform way. Lid thermometer and premium cover are also included along-with the kit. You can easily follow the instructions through the owner’s guide.

Weber Smokey Mountain Cooker is the product from Weber. Weber has built a great reputation in the market and it will certainly be one of the most formidable factors to possess the great cooker. By taking minor maintenance activities, you can enjoy a prolonged life of the product.

Pros

• It is easy to assemble
• You can prepare smoked food very easily
• Affordable price
• Great design and high performance
• 18.5” diameter cooking surface
• Heavy duty crates
• 10 year limited warranty
• You can check the temperature through the built-in thermometer

Cons

• There is room for improvement in the handle design

Conclusion

Weber Smokey Mountain Cooker review will give you all the information about the high quality cooker. You will prepare smoked food at great taste which will be similar to the food that is prepared in premium restaurants. Weber had delivered a number of products in this range and Weber Smokey Mountain Cooker is the best fit and affordable. The easy to use and operate cooker will let you explore various flavours. It will not matter much with the handle as the product comes with great features which certainly exceed the price at which it is sold. If you place order on Amazon, you will get great discount on Weber Smokey Mountain Cooker.


764 words​

-----------------------------------------
REVIEW SAMPLE TAMAT
-----------------------------------------


Untuk mengelakkan terlalu ramai pengguna bagi satu-satu review, jualan akan dihentikan apabila sampai ke kuota tertentu. Sila buat pembelian sebelum jualan ditutup.​
 
Last edited:

vyner

Newbie
Joined
Apr 17, 2012
Messages
2,646
Points
38
RM10 utk semua 10 artikel tu ke bro ? semua artikel tu pass copyscape tak ? kalau ya saya nak bayar sekarang juga :D
 

syah-A

Senior
Joined
Dec 3, 2009
Messages
286
Points
0
Peluang terbaik untuk player affiliate Amazon ni... ;)
Betul bro :)

RM10 utk semua 10 artikel tu ke bro ? semua artikel tu pass copyscape tak ? kalau ya saya nak bayar sekarang juga :D
Sy xdpt nk cek sendiri kt copyscape sbb xda akaun premium bro.Tp writer sy confirmkan semua article dia copyscape tested dan pass.utk artikel2 akan dtg sy akan cek sendiri dkt copyscape bro.cuma apa yg dpt sy ckp semua artikel ni baru,unik dan belum pernah lagi publish mana-mana.:)

Dan iya,semua tu RM10 je buat masa ni. jgn lmbt la.hehe..
 

Azam Tim IM D

freshman
Joined
Apr 11, 2014
Messages
358
Points
0
Untuk mengelakkan terlalu ramai pengguna bagi satu-satu review, jualan akan dihentikan apabila sampai ke kuota tertentu. Sila buat pembelian sebelum jualan ditutup.[/CENTER]
Kuota berapa untuk Kod 001 ni?
 

syah-A

Senior
Joined
Dec 3, 2009
Messages
286
Points
0
update: 10 artikel baru

Category: Appliances & Toys/Games
Jumlah: 10 review articles
Kod: 002
Harga: RM10


1. iRobot Vacuum Cleaning Robot Review - 741 words
2. Jiffy Garment Steamer Review - 751 words
3. DaVinci Kalani Convertible Crib Review - 749 words
4. Walker Edison TV Stand Review - 752 words
5. John Louis Home Standard Closet Review - 741 words
6. Dwinguler Eco-friendly Kids Play Mat Review - 857 words
7. Ju-Ju-Be B.F.F. Diaper Bag Review - 823 words
8. KidKraft Pirate Sandboat Review - 817 words
9. Pound Duty Rating Multi-Use Ladder Review - 794 words
10. Wagner 905 Power Steamer and Cleaner Review - 814 words


sambar sementara masih panasss..:D
 

syah-A

Senior
Joined
Dec 3, 2009
Messages
286
Points
0
sure bro.kalo lain2 artikel setiap buyer mati gue dong.haha:D
 

Argon1986

freshman
Joined
Dec 25, 2012
Messages
1
Points
0
Salam, bro mana produk yang saya beli tu, dah dekat 3 hari nie...tak dapat pun
 

syah-A

Senior
Joined
Dec 3, 2009
Messages
286
Points
0
Salam, bro mana produk yang saya beli tu, dah dekat 3 hari nie...tak dapat pun
Salam bro..sy minta maaf sy baru dpt access internet.sy baru blk dari kg ada emergency.xdpt access internet dan xdpt nk online dlm beberapa hari ni.sy akan emelkan semua dlm hari ni.skrg pn reply guna phone jer.huhu.sori bnyk2.
 

syah-A

Senior
Joined
Dec 3, 2009
Messages
286
Points
0
Salam..sori sy baru dpt sentuh laptop dan internet hari ni sejak beberapa hari. mohon maaf bg yg tak dpt reply emel dan lewat bg produk. btl2 xdpt access internet. Sy dh send by emel. Tlg cek di emel dan pm atau emel kalau xdapat. tq n sori lg sekali :(
 

aperd1

freshman
Joined
Aug 25, 2006
Messages
68
Points
8
As salam bro,

Ada taq package yang lain selain drpd yg u bagi ni?

Bagus digunakan di laman hosting sendiri ataupun free hosting?
 
Top