Hosting Luar Negara Yang Reliable

uncleazhar

freshman
Joined
Jul 29, 2009
Messages
175
Points
0
Salam Sejahtera,

Saya sedang mencari hosting luar negara Ada sesiapa boleh bagi pandangan atau rekomen hosting yang reliable dan mudah komunikasinya.
 

razorz18

Super Senior
Joined
Jun 11, 2011
Messages
1,046
Points
48
Hostgator & Bluehost ok..kira sama company ni.. tapi sy suka guna hosting ni http://goo.gl/X50I1w. Mmg tak popular, tapi setakat sy guna dah lebih 3 thn ni, sy puas hati sgt. xpenah pun ade masalah. Kecik x semestinya teruk, customer service dieorg mmg ok. Pasal Bandwith dengan Kuota tue sy tak hirau sgt sebab mostly website use less 5gb je space.. bandwith maybe depend on traffic tapi sy rase kalu banyak traffic kenalah spent lebih sikit. Bagi sy unlimited bandwith/space tue hanya marketing strategy untuk kita subscribe. Sy sendiri ade hosting provider untuk kegunaan sendri belajar wat hosting business..so sy tau ape maksudnya unlimited dieorg tue. So, jgn mudah sgt percaya ngan benda ni sebab hosting ni bagaikan PC kita kat virtual.. takan ada unlimited space = unlimited hardisk space kalu kite beli kat luar ade 500gb/1T/2T/4T... etc..sama je.. lagi2 kite use sharing hosting..suma share satu server. So kalu nak, try hosting sy mention ni http://goo.gl/X50I1w. Thanks
 

vyner

Newbie
Joined
Apr 17, 2012
Messages
2,646
Points
38
Sy guna hostgator sejak 2 tahun lepas x ada apa2 masalah :)
Hostgator ni sometimes dia ada promo . 40-70% Off .. Beli la masa promo tu. ;)

Cuma kadang2 lepas beli dia akan minta pengesahan. scan jek I/C korang dan hantar. settle problem :D
 

vtec101

freshman
Joined
Jul 17, 2013
Messages
31
Points
8
Ya, hostgator terbaik. Mmg byk hosting yg lagi murah, tapi menurut pengalaman, server selalu down. Tapi servis yg dah semakin baik saya nampak ialah Bluehost. So, kalau nak long-term, pilih la hostgator.

p.s - kalau setakat nak buat 2,3 page laman web, rugi bayar hosting. Baik gunakan servis autoresponder yg akan host page kita secara percuma. Lepas tu hanya pilih domain utk mask kan URL supaya nampak profesional. boleh cek siggy klau berminat. :)
 

dayya

freshman
Joined
Aug 18, 2014
Messages
18
Points
0
saya guna both hostgator (gd quality) & ipage (sbb murah)
 

uncleazhar

freshman
Joined
Jul 29, 2009
Messages
175
Points
0
Terima kasih kepada rakan rakan yang memberi info yang berguna kepada thread saya.
 

uncleazhar

freshman
Joined
Jul 29, 2009
Messages
175
Points
0
Relevant ke kalau kita nak main amazon.uk , kita guna hosting di UK..
 

fd247

freshman
Joined
Dec 26, 2012
Messages
8
Points
1
hostgator, bluehost, ipage, godaddy base on review saya
 
Top