Hosting Luar Negara Yang Reliable

Joined
Jul 29, 2009
Messages
173
Likes
0
Points
0
Offline
#1
Salam Sejahtera,

Saya sedang mencari hosting luar negara Ada sesiapa boleh bagi pandangan atau rekomen hosting yang reliable dan mudah komunikasinya.
 
Joined
Jul 30, 2011
Messages
657
Likes
0
Points
16
Offline
#3
saya pun cadangkan guna HOSTGATOR..

sebabnya, saya dah buat perbandingan HARGA & DISK SPACE dengan local punya hosting.. dengan harga yang hampir sama dengan local, di hostgator tuan blh dapat UNLIMITED SPACE.. sedangkan local ada kuota..selain tu support diorang pun bagus.
 

razorz18

Super Senior
Joined
Jun 11, 2011
Messages
1,035
Likes
32
Points
48
Offline
#4
Hostgator & Bluehost ok..kira sama company ni.. tapi sy suka guna hosting ni http://goo.gl/X50I1w. Mmg tak popular, tapi setakat sy guna dah lebih 3 thn ni, sy puas hati sgt. xpenah pun ade masalah. Kecik x semestinya teruk, customer service dieorg mmg ok. Pasal Bandwith dengan Kuota tue sy tak hirau sgt sebab mostly website use less 5gb je space.. bandwith maybe depend on traffic tapi sy rase kalu banyak traffic kenalah spent lebih sikit. Bagi sy unlimited bandwith/space tue hanya marketing strategy untuk kita subscribe. Sy sendiri ade hosting provider untuk kegunaan sendri belajar wat hosting business..so sy tau ape maksudnya unlimited dieorg tue. So, jgn mudah sgt percaya ngan benda ni sebab hosting ni bagaikan PC kita kat virtual.. takan ada unlimited space = unlimited hardisk space kalu kite beli kat luar ade 500gb/1T/2T/4T... etc..sama je.. lagi2 kite use sharing hosting..suma share satu server. So kalu nak, try hosting sy mention ni http://goo.gl/X50I1w. Thanks
 
Joined
Apr 17, 2012
Messages
2,623
Likes
0
Points
38
Offline
#6
Sy guna hostgator sejak 2 tahun lepas x ada apa2 masalah :)
Hostgator ni sometimes dia ada promo . 40-70% Off .. Beli la masa promo tu. ;)

Cuma kadang2 lepas beli dia akan minta pengesahan. scan jek I/C korang dan hantar. settle problem :D
 

vtec101

freshman
Joined
Jul 17, 2013
Messages
31
Likes
2
Points
8
Offline
#7
Ya, hostgator terbaik. Mmg byk hosting yg lagi murah, tapi menurut pengalaman, server selalu down. Tapi servis yg dah semakin baik saya nampak ialah Bluehost. So, kalau nak long-term, pilih la hostgator.

p.s - kalau setakat nak buat 2,3 page laman web, rugi bayar hosting. Baik gunakan servis autoresponder yg akan host page kita secara percuma. Lepas tu hanya pilih domain utk mask kan URL supaya nampak profesional. boleh cek siggy klau berminat. :)
 
Joined
Sep 2, 2014
Messages
17
Likes
0
Points
0
Offline
#15
Saya guna bluehost sebelum ini tapi connection dan loading memang slow.
Mungkin hostgator lebih baik, Godaddy juga slow
 
Top