Hi Aisehmen

Apeh

freshman
Joined
Mar 30, 2007
Messages
1,259
Points
38
bace byk tp xbuat xgune ... ilmu cket elok di'amal drp ilmu byk tp xdi'amal'kan ...
 

PinguSpy

Senior
Joined
Jan 7, 2007
Messages
7,432
Points
38
seumor idop aku x pena pun aku bace ebook pasal ebay...
main taram jek....
aku bagun tido dan...eh rase2 nk jual brng kt ebay lah...
aku bangun register ebay..etc..and etc... siap...

dan skang aku utang ebay RM55.00 tiap ari call aku suh bayar..
nanti lor..... aku mls tol nk kasi masuk duit dlm paypal etc..and etc..
 

GT500

freshman
Joined
Feb 28, 2009
Messages
770
Points
0
Saya terlupa yang saya ada join wangcyber.Baru2 ini saya buat keputusan nak bisnes dgn ebay so saya join ebay dan paypal. Tapi, sekarang masih tak faham macam mana nak ni tu? Walaupun dah baca banyak ebook...........:confused:

Kebanyakkan mereka ni tgh bercuti sekarang,so kamu mungkin kene tunggu sikit la kalau nak bertanya macam2.
Meanwhile semasa menunggu diaorg balik dari cuti raya masing2,apa kata kalau kamu check thread Diari Mansur,tgk2 apa yg kamu boleh dapat dari situ.Memang thread tu panjang sangat,tapi slow2,utk dptkan yg basic kamu try selak2 sampai beberapa page je tak perlu sampai blkg2 sangat.
Kalau saya ada kebolehan mengajar tentu saya ajar,percuma.

Jangan ikut orang,ada org memang dilahirkan senang faham sesuatu bende,ada orang lambat sikit..yang penting kamu kene tekun.Bende ni tak susah,cuma nak masa sikit.

Sebelum you nak bertanya apa2 soalan,check "search forum" mana tau soalan2 kamu pernah ditanya orang lain sebelum ni (mesti ada).Dan boleh check Google utk permasalahan2 yang simple.

eBook nak baca boleh,saya tak rasa salah eBook yg buat kamu tak faham,cuma kamu taktau nak start dari mana je ni.Paypal,eBay,Listing..mass confusion!

Atau kamu boleh try pelahan2 masuk terus ikut eBay.com.my belajar selok belok,sebenarnya sangat mudah.Ikut je tutorial dalam website eBay tu dan saya pasti kamu mesti boleh start menjual.Godeh je semua button yang ada dalam tu jgn risau eBay Malaysia takkan tolak duit kamu satu sen* pun.Takyah sibuk2 pasal Paypal dulu.

Selamat ber-eBay.

Cheers!
 

ZaRul

Senior
Joined
Jan 22, 2009
Messages
1,779
Points
0
bace byk tp xbuat xgune ... ilmu cket elok di'amal drp ilmu byk tp xdi'amal'kan ...

saya sokong statement apeh
 

aWe 9

Senior
Joined
Sep 22, 2008
Messages
1,959
Points
38
Age
35
haha aku langsung tak terlibat lagi dalam E-bay.. Tak dapatlah nak nolong :D

samela kite.. kalau aff leh lah tolong skit2..

samala.. saya pon baru nk mendalami ilmu e-bay ni.masih lagi newbie. harap otai2 ebay di WC dapat bimbing saya ke jalan yg benar.
 

mamatpenang

Senior
Joined
May 11, 2008
Messages
2,551
Points
38
pergh jangan harap ebook je usha la tutorial dan apply kan praktik saya ada member power ebay bro shahraduan try la kontek dia tapi nak belajar ngan dia mau RM600 dengan ym kalau sanggup leh belajar nak
 

Duit Internet !

freshman
Joined
Sep 3, 2009
Messages
854
Points
0
e-book ape?
 

Syedz

Senior
Joined
Aug 31, 2008
Messages
5,445
Points
38
Age
36
huhu, dulu aku terlibat dgn lelong.com.my dulu..
then baru berminat nak join ebay..
skali masuk xperasan pun pasal ada fees, main list je barang..
setiap bulan soh aku byr, sampai satu masa dia suspended akaun aku..
punya la jenuh nak bayar ebay fees sbb aku xda kredit card..
terpaksa aku pinjam kredit card kawan nak byr fees..
sekarang hanya list barang kat ebay malaysia jea sbb maleh byr fees kalo list kat ebay us..
huhu
 

kekuda

Senior
Joined
Dec 10, 2008
Messages
2,084
Points
38
pergh jangan harap ebook je usha la tutorial dan apply kan praktik saya ada member power ebay bro shahraduan try la kontek dia tapi nak belajar ngan dia mau RM600 dengan ym kalau sanggup leh belajar nak

wow.. shahraduan buat pc ke ?
hebattttt.. brem brem .. :)
 

codak

freshman
Joined
Apr 24, 2009
Messages
571
Points
0
aku skang tgh layan ebay malaysia je dlu,dh advance baru masuk ebay us huhu
 
Top