Help:Suspended Account

Joined
Aug 8, 2008
Messages
95
Likes
0
Points
6
Offline
#3
You jual brg apa sampai kena suspend? Jual produk replika ke? Nah clear acc ebay yg kena suspend ni susah sikit, baik create acc baru tp pandai2 lah sikit... Guna pc lain utk register acc baru. Guna email ID baru, acc paypal baru, kad debit baru, semua baru!
 
Joined
Dec 17, 2009
Messages
1,731
Likes
0
Points
36
Offline
#4
Ni mesti ada terlanggar undang-undang ebay ni..
Contact ebay dulu.. Walaupun nak release account ni hampir mustahil..
Ebay jarang nyatakan sebab..
 
Joined
Jan 22, 2008
Messages
1,449
Likes
2
Points
38
Offline
#5
Kalau akaun dah suspended dengan ebay, lebih baik buka akaun baru.
Memang leceh nak restore akaun yg dah suspended.

Macam2 ebay akan minta.

IC, Bil, Kad kredit/debit, invoice pembekal,nama pembekal.

Macam2 lagi jika pihak ebay tak puas hati.

Buka akaun baru:

IP,alamat,no hp, kad debit, akaun paypal,

Semua kena buat baru.
 
Joined
May 6, 2013
Messages
26
Likes
0
Points
0
Offline
#6
You jual brg apa sampai kena suspend? Jual produk replika ke? Nah clear acc ebay yg kena suspend ni susah sikit, baik create acc baru tp pandai2 lah sikit... Guna pc lain utk register acc baru. Guna email ID baru, acc paypal baru, kad debit baru, semua baru!
thanks bro, bagi nasihat. nnti saya ushakan
 
Joined
May 6, 2013
Messages
26
Likes
0
Points
0
Offline
#7
Ni mesti ada terlanggar undang-undang ebay ni..
Contact ebay dulu.. Walaupun nak release account ni hampir mustahil..
Ebay jarang nyatakan sebab..
dah contact(call) ebay, dia suspended sebab ada watermark kat picture, dia ajar 1 per 1, first time dapat call dari utah, hahaha
 
Joined
May 6, 2013
Messages
26
Likes
0
Points
0
Offline
#8
Kalau akaun dah suspended dengan ebay, lebih baik buka akaun baru.
Memang leceh nak restore akaun yg dah suspended.

Macam2 ebay akan minta.

IC, Bil, Kad kredit/debit, invoice pembekal,nama pembekal.

Macam2 lagi jika pihak ebay tak puas hati.

Buka akaun baru:

IP,alamat,no hp, kad debit, akaun paypal,

Semua kena buat baru.
klau pkai wifi, kena disconnect dlue x?
 
Joined
Oct 11, 2007
Messages
3,038
Likes
1
Points
38
Age
37
Offline
#9
Amcm dpt release dah acc suspend??

SOlution...

Just create all new acc..

eMail
eBay
PayPal

Clear all cookies..
Restart moderm

Pastikan IP bertukar.. Harap ia membantu..

my 2 cents sharing..
 
Joined
May 6, 2013
Messages
26
Likes
0
Points
0
Offline
#10
Amcm dpt release dah acc suspend??

SOlution...

Just create all new acc..

eMail
eBay
PayPal

Clear all cookies..
Restart moderm

Pastikan IP bertukar.. Harap ia membantu..

my 2 cents sharing..
terima kasih, saya terus call dia punya customer support, dia cakap watermark tak boleh.(link facebook) dah open balik. tq
 

dkitos

freshman
Joined
Dec 4, 2007
Messages
634
Likes
0
Points
16
Age
32
Offline
#11
terima kasih, saya terus call dia punya customer support, dia cakap watermark tak boleh.(link facebook) dah open balik. tq
yeke bro?bgs la mcm tu...selalunya ebay xkan release semula account

dari pengalaman saya...mmg xkan direlease
 
Joined
May 6, 2013
Messages
26
Likes
0
Points
0
Offline
#12
yeke bro?bgs la mcm tu...selalunya ebay xkan release semula account

dari pengalaman saya...mmg xkan direlease
dia tanye saya first time ke dekat ebay, saya jawab ye, dia siap bg tutorial 2, sambil call sambil edit, terbaik la customer support dia, tapi xigt name dia,huhu..xsemua customer support ok mcm dia.baru2 ni call xberangkat, dah xcall balik. ades.
 

dkitos

freshman
Joined
Dec 4, 2007
Messages
634
Likes
0
Points
16
Age
32
Offline
#13
dia tanye saya first time ke dekat ebay, saya jawab ye, dia siap bg tutorial 2, sambil call sambil edit, terbaik la customer support dia, tapi xigt name dia,huhu..xsemua customer support ok mcm dia.baru2 ni call xberangkat, dah xcall balik. ades.
ok la tu...bgs la...keep going
 
Joined
Feb 12, 2012
Messages
14
Likes
0
Points
1
Offline
#16
Kalau jual replika/not ori memang tak boleh buat apa la. Tapi kalau boleh buktikan barang tu ori, boleh kawtim rasa. Tapi tu pun makan masa lama. Kena fax document la apa la. Kalau dia temporary suspend, baik bagi dia cool down dulu. Buat akaun baru ;;)

Lagi satu, kalau main barang VERO, kena tahu cara. Kalau tak memang cepat tutup kedai lah jawabnya.
macam mana cara nk release account? urgent. :):)

View attachment 12546
 
Joined
Jun 15, 2019
Messages
1
Likes
1
Points
1
Age
33
Offline
#17
Kenapa ni eh? Adoiii...baru listing, tiba2 kena suspend....


After reviewing your eBay account, we've noted several concerns with your recent activity. As a result, we've taken the following action on your account:
- Your eBay account has been suspended.
- Item listings have been removed. A list of removed items is available further down in this email.

We've taken this precaution to protect our members while we make sure that the activity doesn't cause harm -- however unintentionally -- to the eBay community.

While suspended, you won't be able to use eBay. Registering a new account may hinder any option to appeal your account. If you would like to appeal this action, we need to verify your account information and your eBay activity directly with you.

Any outstanding fees owed for selling activity will post to your account as due. Any amounts that you haven't previously disputed will be charged to the billing method currently on file.

If you have questions about this message, please click Help at the top of most eBay pages..

Here are the listings we removed:
401777065056 - Mini Skirt Extender Muslimah

We appreciate your understanding.
 
Joined
Feb 18, 2010
Messages
427
Likes
52
Points
28
Offline
#18
Kenapa ni eh? Adoiii...baru listing, tiba2 kena suspend....


After reviewing your eBay account, we've noted several concerns with your recent activity. As a result, we've taken the following action on your account:
- Your eBay account has been suspended.
- Item listings have been removed. A list of removed items is available further down in this email.

We've taken this precaution to protect our members while we make sure that the activity doesn't cause harm -- however unintentionally -- to the eBay community.

While suspended, you won't be able to use eBay. Registering a new account may hinder any option to appeal your account. If you would like to appeal this action, we need to verify your account information and your eBay activity directly with you.

Any outstanding fees owed for selling activity will post to your account as due. Any amounts that you haven't previously disputed will be charged to the billing method currently on file.

If you have questions about this message, please click Help at the top of most eBay pages..

Here are the listings we removed:
401777065056 - Mini Skirt Extender Muslimah

We appreciate your understanding.
ebay nk verify something information kot, cuba try CS nnti ada la apa doc yg dia mintak
 
Top