Harga bitcoin semaking naik lagi!

mrrplr

freshman
Joined
Nov 1, 2011
Messages
41
Points
6
Banyak orang tersalah informasi dengan matawang Bitcoin, bila pikir bitcoin, semua orang akan terpikir melaburkan duit untuk jual beli bitcoin.. tapi secara faktanya tujuan bitcoin bukanlah semata-mata untuk pelaburan, tetapi untuk urusan jual dan beli. semua negara luar sekarang aktif menggunakan bitcoin untuk urusan jual dan beli. beli burger pun boleh guna bitcoin. jadi tujuan bitcoin bukan setakat untuk pelaburan tapi untuk memudahkan transaksi keluar masuk nilai matawang tanpa 3rd parties seperti bank, atau macam westren union.

walaupun bitcoin tidak popular di malaysia, tapi saya yakin masa depat bitcoin akan cerah, saya yakin suatu hari nanti bitcoin akan di terima di malaysia.

Bagi sesiapa yang ingin mengumpul atau mining bitcoin, saya ada cara yang senang.. semuanya percuma. menggunakan komputer anda untuk mining bitcoin, sesiapa yang berminat boleh ke website saya, signature di bawah tu! atau anda boleh terus ke laman promosi saya di http://bit.ly/2Hk04Fc
 

rose18

freshman
Joined
May 16, 2018
Messages
21
Points
1
Age
26
Bagi saya bitcoin sekarang agak terkenal di Malaysia. Ramai juga anak tempatan yang sudah mula develop platform cryptocurrency exhange di negara ni. Ini memudahkan transaksi direct dengan nilai MYR.

Selain bitcoin, banyak juga crypto yang lain contohnya macam Dash, cuma masih baru dan belum dikenali sangat dalam Malaysia ni. Untuk melabur/jual beli crypto ni juga melihat pada modal individu. Kalau dibandingkan dengan bitcoin, Dash punya nilai agak mampu milik (harga market below 2k per dash).

Cuma, tidak ramai berani untuk terlibat dengan crypto sebab masih lagi belum dapat pengiktirafan BNM. Diharap satu hari nanti cryptocurrency akan diiktiraf di Malaysia.

Selain itu, untuk menukar Bitcoin kepada Dash, Monero, Ethereum, coin lain & sebaliknya juga boleh ditukar melalui rTrader.
 
Last edited:
Top