HARAP TOLONG: saya student lagi modal 100,pelaburan apa yang sesuai ?

Joined
Jul 10, 2012
Messages
40
Likes
0
Points
0
Offline
#1
ada orang kata beli emas,
TAPI,
harga emas naik hari ke hari atau bulan ke bula atau tahun ke tahun....

kalo 100 saya laburkan,beli emas,harga emas pulak naik tahun,baik tak payah...

atau saya nak kena kumpul duit lagi,
berapa agak2 ?
 
Joined
Apr 2, 2009
Messages
4,478
Likes
6
Points
38
Offline
#2
bergantung.

kalau nak buat emas, beli tahun nih, tahun depan jual (cukup setahun), then beli balik (tunggu time yg sesuai), repeat jer step nih.

atau

boleh lar tgk cara affiliate.
 
Joined
Jul 10, 2012
Messages
40
Likes
0
Points
0
Offline
#3
bergantung.

kalau nak buat emas, beli tahun nih, tahun depan jual (cukup setahun), then beli balik (tunggu time yg sesuai), repeat jer step nih.

atau

boleh lar tgk cara affiliate.

affiliate ?
cara senang,buat website review then beli traffic,tu je la kan ?
 
Joined
Mar 20, 2009
Messages
13
Likes
0
Points
0
Offline
#4
Trading forex.

tapi
make sure bukak akaun sen.
pakai lot paling kecik.
dari rm100 tu cuba minimalkan loss rm1 dalam satu hari.
nnt bile dah jadi rm200..gandakan lagi jumlah lot.
compounding..

kalau T.T kalah rm100 pun xpe.atleast ade dapat ilmu. :)
 
Joined
Apr 2, 2009
Messages
4,478
Likes
6
Points
38
Offline
#5
boleh jer buat cara website review,

buat SEO sikit, untuk dapatkan natural visitors.

Then beli skit visitors pon ok.

Takpon create mailing list, dapatkan subscribers and buat duit melalui subscribers
 
Joined
Jan 16, 2010
Messages
17
Likes
0
Points
0
Offline
#6
aku x paham la pasal beli emas ni sbenarnya ... nanti teringin jgk aku nak beli jual emas ni...
 
Last edited:
Joined
Aug 9, 2011
Messages
48
Likes
0
Points
6
Offline
#7
ada orang kata beli emas,
TAPI,
harga emas naik hari ke hari atau bulan ke bula atau tahun ke tahun....

kalo 100 saya laburkan,beli emas,harga emas pulak naik tahun,baik tak payah...

atau saya nak kena kumpul duit lagi,
berapa agak2 ?
kenapa nak susah susah, beli saja unit trust. berapa lama u nak invest?
 
Joined
Nov 29, 2007
Messages
1,757
Likes
0
Points
36
Offline
#8
jual produk fizikal secara dropshipping
buat fanpage promote
setup fb ads.
update dan kemas kini stp hari
InsyaAllah ada jualan akan terhasil
 
Joined
Dec 21, 2011
Messages
60
Likes
0
Points
0
Offline
#9
boleh jer buat cara website review,

buat SEO sikit, untuk dapatkan natural visitors.

Then beli skit visitors pon ok.

Takpon create mailing list, dapatkan subscribers and buat duit melalui subscribers
betul cakap chibobski84 tu
simpan dlu duit tu, belajar berblogging secara percuma dulu.. dah agak advance, boleh la invest duit rm100 tu untuk beli produk info untuk mantapkan lagi ilmu tu. insyaallah :D
semua investment akan memakan masa. yang penting kita sabar
 
Last edited:
Joined
Oct 6, 2012
Messages
15
Likes
0
Points
0
Offline
#16
ada orang kata beli emas,
tapi,
harga emas naik hari ke hari atau bulan ke bula atau tahun ke tahun....

Kalo 100 saya laburkan,beli emas,harga emas pulak naik tahun,baik tak payah...

Atau saya nak kena kumpul duit lagi,
berapa agak2 ?
pelaburan asb.. Low risk
 
Joined
Nov 12, 2012
Messages
16
Likes
0
Points
1
Offline
#17
100 untuk buat modal perniagaan?????tak cukup kot...affiliate sesuai rasanya..pelan2 kayuh...insyallah bila da groom nanti selain dapat income boleh dapat pengalaman...huhu
 
Joined
Sep 4, 2013
Messages
33
Likes
0
Points
0
Offline
#19
Buka buku ASB, masuk 100, ada duit lagi masuk dalam ASB. Dividen ASB ini agak tinggi. Duit akan beranak pinak.
Jangan keluarkan semula duit, biar je dalam itu.
Sikit-sikit lama-lama jadi bukit
-Selamat Mencuba-
 
Top