Lucu Hantar Grab Food Naik Kerbau....

hodesiy

freshman
Joined
May 20, 2013
Messages
28
Points
1
alamak rare betul ni, kalau hantar dekat okay lah. kalau sekali hantar kena pergi 10km tk ke mampos kerbau tu HAHAHAHAH
 

hodesiy

freshman
Joined
May 20, 2013
Messages
28
Points
1
letih kerbau tu kena jalan jauh. kalau kerbau tu dh malas jalan mmg pishang ah nak paksa dia gerak kikiki kalau mcm motor kalau minyak habis boleh isi. kalau kerbau dh malas jalan apa boleh buat??? kwkkkwkwkwkwk
 

finalsam22

freshman
Joined
Sep 13, 2011
Messages
50
Points
8
sian kerbau ni...
Post automatically merged:
tulah pasal hahaha aku tgk kalau org gemok naik motor cc kecik pun aku dh kesian dkt motor tu. ni apa lagi kau tunggang kerbau bawa jalan jalan hantar grabfood
 

hodesiy

freshman
Joined
May 20, 2013
Messages
28
Points
1
sian kerbau ni...
tulah pasal beli lah motor sebijik pun kalau bebetul nak buat grab hahahaha beli yg mur mur cukup dh janji ada motor boleh buat food delivery. jgn main main senanya masyukkk au buat kerja ni. kalah gaji org yg kerja dkt office kikiki
tahu tkpe grab confirm ada je delivery yg jauh. auto meninggal kerbau tu
tk sempat nak buat second trip dah tumbang kerbau tu, maklumlah first trip pun dh jln jauh
 

HaziqThaqif

freshman
Joined
Dec 24, 2019
Messages
8
Points
1
Age
23
tulah pasal beli lah motor sebijik pun kalau bebetul nak buat grab hahahaha beli yg mur mur cukup dh janji ada motor boleh buat food delivery. jgn main main senanya masyukkk au buat kerja ni. kalah gaji org yg kerja dkt office kikiki
kawan saya beli moto lagenda je utk buat grab. tkde lah mahal mana dlm 5 ribu. beli moto mahal syg nak buat grab
tk sempat nak buat second trip dah tumbang kerbau tu, maklumlah first trip pun dh jln jauh
hahahaha ye dol. tercirit kerbau nak jalan jauh siap bawa org lg tu
 

hodesiy

freshman
Joined
May 20, 2013
Messages
28
Points
1
kawan saya beli moto lagenda je utk buat grab. tkde lah mahal mana dlm 5 ribu. beli moto mahal syg nak buat grab

hahahaha ye dol. tercirit kerbau nak jalan jauh siap bawa org lg tu
tk kisah pun beli motor apa. janji selesa nak bawak and kau mampu nak byr. lagi lagi kalau hutang haa kita kena plan financial kita sbb standard hutang motor byr dalam 2 ke 3 tahun
 

finalsam22

freshman
Joined
Sep 13, 2011
Messages
50
Points
8
kawan saya beli moto lagenda je utk buat grab. tkde lah mahal mana dlm 5 ribu. beli moto mahal syg nak buat grab

hahahaha ye dol. tercirit kerbau nak jalan jauh siap bawa org lg tu
lagenda dh sedap dh. yelah brand yamaha tu jepun punya... harga pun tkde lah mahal sgt. kira berbaloi la kalau nak buat utk delivery
 

yayaismail

freshman
Joined
Jan 7, 2020
Messages
6
Points
1
Age
26
tk kisah pun beli motor apa. janji selesa nak bawak and kau mampu nak byr. lagi lagi kalau hutang haa kita kena plan financial kita sbb standard hutang motor byr dalam 2 ke 3 tahun
mcm saya tk pernah hutang. so mcm mana eh? tk tahu pape pun pasal benda ni
 

HaziqThaqif

freshman
Joined
Dec 24, 2019
Messages
8
Points
1
Age
23
tk kisah pun beli motor apa. janji selesa nak bawak and kau mampu nak byr. lagi lagi kalau hutang haa kita kena plan financial kita sbb standard hutang motor byr dalam 2 ke 3 tahun
kalau bayar duit muka dpt ah 2 3 tahun. member aku 0 deposit byr hutang sampai 6 tahun do hahahahhahh mcm beli kete. padahal beli motor LC jee
 

hodesiy

freshman
Joined
May 20, 2013
Messages
28
Points
1
lagenda dh sedap dh. yelah brand yamaha tu jepun punya... harga pun tkde lah mahal sgt. kira berbaloi la kalau nak buat utk delivery
yup harga ok ok jelah... tp kualiti mmg tip top. design pun lawa. dia punya power pun okay dh. mmg sedap sangat pakai motor ni buat untuk delivery
mcm saya tk pernah hutang. so mcm mana eh? tk tahu pape pun pasal benda ni
ala apa susah. contact jelah agen agent diorang ni. mcm mula mula saya nak buat hutang pun saya tk tahu pape. then try contact agen from company yayasan ihsan rakyat deal and bincang semua mudah je. sbb diorang akan guide kita pasal nk pinjam duit. saya percaya yayasan ni pun sbb company diorang syariah compliant. time agreement siap ada akad wei hahaha mmg terbaik
kalau bayar duit muka dpt ah 2 3 tahun. member aku 0 deposit byr hutang sampai 6 tahun do hahahahhahh mcm beli kete. padahal beli motor LC jee
aiyo tk byr deposit mmg ah lama. tp kalau untuk org yg nak byr sikit sikit every month boleh ah ambik jangka masa yg lama untuk habis byr hutang tu. so tiap bulan byr amount yg sikit je so tk rasa sakit sgt
 
Top