Hantar Google AdSense tax information

gmos

Senior
Joined
Feb 13, 2006
Messages
2,660
Likes
5
Points
38
Offline
#7
waa lcf pun ade kat sini rupenye..thx bagi panduan tu..
 

ady

freshman
Joined
Oct 30, 2006
Messages
2
Likes
0
Points
1
Offline
#8
Assalaimualaikum dan salam sejahtera ...

Saya ady merupakan keluarga baru dalam wangcyber. Sebenarnya saya masih tercari-cari peluang untuk dapatkan duit melalui internet. Kepada sesiapa yang hendak berkongsi rahsia... silalah e-mel saya hadiismail2u@yahoo.com.my

Untuk pengetahuan anda semua saya ada join MLM yang berasaskan online. Beli produk untuk kegunaan sendiri, rekemen kepada kekawan dan berkongsi manfaat bersama.

Bagi memudahkan anda memberi komen tentang business online yang saya join. Saya meminta anda lawat http://www.dvlteam.com/?id=adipower.

Jika anda ade cara bagaimana untuk dapatkan wang melalui internet ( secara sah disisi undang2) jangan malu dan segan silalah hantar info ke dalam emel saya.
 
Joined
Sep 23, 2006
Messages
1,837
Likes
6
Points
38
Offline
#9
Assalaimualaikum dan salam sejahtera ...

Saya ady merupakan keluarga baru dalam wangcyber. Sebenarnya saya masih tercari-cari peluang untuk dapatkan duit melalui internet. Kepada sesiapa yang hendak berkongsi rahsia... silalah e-mel saya hadiismail2u@yahoo.com.my

Untuk pengetahuan anda semua saya ada join MLM yang berasaskan online. Beli produk untuk kegunaan sendiri, rekemen kepada kekawan dan berkongsi manfaat bersama.

Bagi memudahkan anda memberi komen tentang business online yang saya join. Saya meminta anda lawat http://www.dvlteam.com/?id=adipower.

Jika anda ade cara bagaimana untuk dapatkan wang melalui internet ( secara sah disisi undang2) jangan malu dan segan silalah hantar info ke dalam emel saya.
Ady, you can ads your bisnes, but it right way & in right manner. :) No heart feeling.
 
Joined
Aug 1, 2006
Messages
279
Likes
1
Points
18
Offline
#10
Assalaimualaikum dan salam sejahtera ...

Saya ady merupakan keluarga baru dalam wangcyber. Sebenarnya saya masih tercari-cari peluang untuk dapatkan duit melalui internet. Kepada sesiapa yang hendak berkongsi rahsia... silalah e-mel saya hadiismail2u@yahoo.com.my

Untuk pengetahuan anda semua saya ada join MLM yang berasaskan online. Beli produk untuk kegunaan sendiri, rekemen kepada kekawan dan berkongsi manfaat bersama.

Bagi memudahkan anda memberi komen tentang business online yang saya join. Saya meminta anda lawat http://www.dvlteam.com/?id=adipower.

Jika anda ade cara bagaimana untuk dapatkan wang melalui internet ( secara sah disisi undang2) jangan malu dan segan silalah hantar info ke dalam emel saya.

Cara nak mendapatkan duit dengan internet ni ada banyak sangat caranya.terpulang ar nak wat sistem mlm,jual beli barang(ebay/lelong) atau adsense.Dalam forum ni dah banyak dibincangkan pasal cara step by step how to start internet bisnes.so rajin2 ar explore k.
 

matkay

freshman
Joined
Nov 23, 2006
Messages
40
Likes
0
Points
6
Offline
#11
yup betul kata otai2 kat atas tu,, macam2 cara..tapi yang penting kita suka buat benda2 tu,,kalau terpaksa,,may be kita mudah give up..saya personally researcher pasal engine kereta,tuning kereta yg biasanya kita hantar ajer di workshop tapi tak tau apa dia org buat,,jadi saya buat blog pasal kereta http://ecumaster.blogspot.com saya share apa2 yg perlu,, tujuan mula2 nak dapat feedback dari kengkawan,,boleh bagi idea,,boleh share idea saya tapi bila baca adsense,,emmm menarik,,boleh dapat side income,, ok jugak tu..so saya suka pasal ECU tuning,
sekarang ni teknik2 utk kurangkan petrol macam mana.. so slowly,,dia develop kit apunya interest,,expert2 pasal kereta pun ada hantar email,,tanya pasal tuning,,so boleh tukar idea beb,,

jadi yg penting bagi saya, minat, dan sabar kalau nakbuat duit,,otai2 kita buat research lebih dari 3 thn pun ada baru nampak hasil,,so slow2 kita kayuh..lama2 jadi bukit,,

hehee,, sorey emosi plak...

http://ecumaster.blogspot.com
 

nizam

freshman
Joined
Nov 13, 2006
Messages
114
Likes
0
Points
16
Offline
#14
malaysian nak kena hantar ke? bkan yg ade associate ngan usa je?

neway tq
Ye kene hantar jugak.
bacalah terms die dlm google adsense tu..ia tertulis:
U.S. Business: The payee is based in, and pays taxes in, the U.S.
Non U.S. Business (No U.S. Activities): The payee's operations related to participation in AdSense are based entirely outside of the U.S., and payee does not pay taxes in the U.S.
Non U.S. Business with U.S. Activities: The payee is based outside of the U.S., but has equipment or employees in the U.S. that are involved with payee's participation in AdSense.

kenelah pahamkan tu.. :)
 

phyrox

freshman
Joined
Jan 8, 2007
Messages
1
Likes
0
Points
1
Offline
#15
tRIMA kasih bro,

saya baru blajar.....banyak gak dapat info dr sini...syabas wangcyber
 
Joined
Sep 23, 2006
Messages
1,837
Likes
6
Points
38
Offline
#17
Tiga perkara penting yg perlu dilakukan selepas akaun GA diluluskan adalah :

1/ isi Tax information. tips utama bagi isi tax information bagi kita rakyat malaysia ni, just select No > No > No , kemudian masukkan nama penuh kita mengikut nama yg didaftarkan dalam akaun GA kita sebagai signature.

2/ Pilih jenis menghantaran cek samada Check - Standard Delivery atau Check - Secured Express Delivery ($24.00 Processing Fee). Cadangan saya pilih Check - Standard Delivery

3/ Last sekali tunggu amount cukup sebanyak paling minima $50 USD utk Google menghantar PIN secara mail post ke umah kita. Dah sampai pin tu, just masukkan dalam akaun GA. Tujuan utamanya adalah utk verify alamat rumah.


note : ada satu lagi fungsi iaitu Payment Holding. Kita bleh pilih utk Holdkan payment kita atau just biarkan ia dihantar monthly. :)

Selamat Ber"adsense"
 
Joined
Jul 14, 2006
Messages
1,781
Likes
7
Points
38
Offline
#18
jangan simpan lama-lama... cukup $100 terus dapatkan check takut-takut dok hold.. nanti kena ban rugi :D
 
Joined
Sep 23, 2006
Messages
1,837
Likes
6
Points
38
Offline
#20
Tulis nama kamu SAMA dengan nama yang didaftarkan dalam akaun adsense ni. Ianya digunakan sebagai pengganti tanda tangan.
 
Top