Handphone Android PertamaKu - Pening Nak Beli Yang Mana Satu?

faizal.ahmad

Newbie
Joined
Jun 30, 2011
Messages
259
Points
0
Saya pengguna HTC Desire Hd .. setakat nie ok.. tak da masalah apa-apa

Wife saya guna LG Optimus One P500

Kedua-duanya ialah HP jenis android.

kalau budget macam TT boleh cuba LG Optimus one --- antara yang terbaik budget android phone.

LG Optimus One pun boleh di root dan macam-macam aplikasi android boleh dicuba di market atau di ehem-ehem.

Terima kasih

Terima kasih atas perkongsian bro. HTC Desire Z memang menjadi idaman tapi bajet pula tidak mengizinkan buat masa ini :D

p/s : Apa agaknya maksud 'di ehem-ehem' tue yea. Maklum la newbie sgt dlm android nie. Hehehe~
 

Silver Spear

freshman
Joined
Jul 11, 2011
Messages
83
Points
0
Saya dulu pun pening jugak. Hampir2 nk beli blackberry...dah siap kumpul duit dah pun + studi sampai nk jadik expert walaupun tak de lagi phone blackberry. Sekali samsung kluar galaxy ace terus bertukar haluan. Tak pikir panjang beli 2 bijik terus...1 hadiah utk diri sendiri n 1 lagi utk wife.

Sbb utama beli, spec nmpk mcm hebat dan murah. 1 lagi masa tu ada offer 3 thn warranty. Dan 1 lagi sy mmg pengguna samsung yg setia dari dulu lagi...;)...sekarang tak tau la berapa harga dia...kena survey la dulu kot seblm beli. Tapi mmg puas hati la.
 

faizal.ahmad

Newbie
Joined
Jun 30, 2011
Messages
259
Points
0
Saya dulu pun pening jugak. Hampir2 nk beli blackberry...dah siap kumpul duit dah pun + studi sampai nk jadik expert walaupun tak de lagi phone blackberry. Sekali samsung kluar galaxy ace terus bertukar haluan. Tak pikir panjang beli 2 bijik terus...1 hadiah utk diri sendiri n 1 lagi utk wife.

Sbb utama beli, spec nmpk mcm hebat dan murah. 1 lagi masa tu ada offer 3 thn warranty. Dan 1 lagi sy mmg pengguna samsung yg setia dari dulu lagi...;)...sekarang tak tau la berapa harga dia...kena survey la dulu kot seblm beli. Tapi mmg puas hati la.

Romantiknya husband & wife gne hp yg sme. Lebih suami mithali bile hadiahkan isteri hp! :D Samsung Galaxy Ace hrga dlm RM800++. Kalo 2nd dpt la kalo ikot bajet sy tue. Terima kasih kerana berkongsi pengalaman.
 

meezwan

Newbie
Joined
Sep 27, 2009
Messages
1,969
Points
38
samsung terbaik kot setakat ni sampai europe pun dah banned samsung :))
 

mnf

Newbie
Joined
Dec 19, 2008
Messages
269
Points
16
aku baru angkat samsung corby 2. oklah dalam rm300++..boleh touch screen cam iphone..ok je aku guna..cuma 3g je xde..wifi ada..stakat ni berbaloi la sebab aku cari yang ada wifi. bajet pon xla tinggi sgt..dia bukan guna android..aku pon xtau os apa..nak kata bada xde lak kat kotak dia cakap bada..

review sikit..

kamera 2mp
wifi
radio
thread sms
packet data edge je kot..
widget..
fb twitter youtube im..


stakat ni bagi aku boleh tahan samsung corby 2 ni..berbaloi-baloi...
 

faizal.ahmad

Newbie
Joined
Jun 30, 2011
Messages
259
Points
0
samsung terbaik kot setakat ni sampai europe pun dah banned samsung :))

Nampaknya memang macam confirm beli handphone Samsung.

bro le daptkn mid range android cm
samsung - galaxy mini, ace .
SE - xperia x8 and walkman .
HTC - wildfire .
samsung r terbaeekkk and puasati.. hehehee

aku baru angkat samsung corby 2. oklah dalam rm300++..boleh touch screen cam iphone..ok je aku guna..cuma 3g je xde..wifi ada..stakat ni berbaloi la sebab aku cari yang ada wifi. bajet pon xla tinggi sgt..dia bukan guna android..aku pon xtau os apa..nak kata bada xde lak kat kotak dia cakap bada..

review sikit..

kamera 2mp
wifi
radio
thread sms
packet data edge je kot..
widget..
fb twitter youtube im..


stakat ni bagi aku boleh tahan samsung corby 2 ni..berbaloi-baloi...

Terima kasih kepada deedee87 & mnf atas perkongsian kalian. Cuma saya teringin sangat nak guna handphone android la. Kalo Samsung Corby 2 handphone android, esok juga saya p beli :D
 

mnf

Newbie
Joined
Dec 19, 2008
Messages
269
Points
16
samsung ace pon ok bro..dengar cite android pun dah ade vaber..
 

shuth

Senior
Joined
Dec 13, 2005
Messages
2,936
Points
48
jadi apakah keputusan [MENTION=146564]faizal.ahmad[/MENTION] ?
sudah belikah belum?
 

Booz

Newbie
Joined
Dec 31, 2009
Messages
1,317
Points
36
rasa budjet bro kalau nak beli satu hp android yang KUALITI sikit rasa agak susah sikit. kalau u cuma nak test hp jenis android sebenarnya boleh cuba brand XXXX dari China, harga bukan saja murah, tapi ada juga yang berkualiti. cuba search kat lelong, banyak u boleh sapu kat sana.
good luck :)

p/s i juga ada sebiji hp android china brand, so far ok.. cuma hardware kurang sekit je
 

Silver Spear

freshman
Joined
Jul 11, 2011
Messages
83
Points
0
rasa nya ada android murah yg entry market punye...dlm 600. tak igt la brand apa...tapi bukan china made la...yg branded punye.
 

iter

freshman
Joined
Jul 29, 2011
Messages
43
Points
0
sony erricson pun ada anroid dah.. murah je... dalam 5 ratus
 

zalnet

freshman
Joined
Jul 23, 2009
Messages
397
Points
16
Saya baru beli samsung galaxy mini sebelum raya aritu, sy dapat dalam harga RM480 dengan sd card 4gb, sajer nak cuba2 android lak. sesuai utk mereka yang nak merasa android tapi nak bajet hehe, dan boleh juga di root froyo tu...Dan saya dengar galaxy mini ni terhad sebab dengar ura2 samsung nak hentikan pengeluarannya...
 

CharisMY

freshman
Joined
Sep 26, 2011
Messages
36
Points
0
galaxy mini lebih kurang rm500 sekarang, extra rm100+ punya budget boleh beli case dan accesories yg bagus lah
 
Top