Halusi hukum MLM sebelum ghairah melabur

All43Lind

freshman
Joined
Apr 11, 2012
Messages
18
Points
0
lucutkan membership dia...
jie2.jpg

jie3.jpg

jie1.jpg

jie1-1.jpg

jie1-2.jpg
 
Last edited:

Adaakukisah111

freshman
Joined
Apr 26, 2012
Messages
42
Points
0
MLM ni kebanyakkan haram tapi ada juga yang boleh.

Tapi saya ajak bersama-sama jadi agen unit trust dan bersama-sama kita bagitau sebab-sebab kenapa labur untuk jangka panjang pun kena hati-hati sebab .... tengok article di bawah

Saya ambil dari blog dot pakarsaham dot com.



Jangan terpedaya!

Memang untuk menjadi seorang Unit Trust Consultant atau Perunding Unit Amanah, kita tidak semestinya perlu mempunyai pengetahuan yang mendalam di dalam bidang pelaburan saham. Ini kerana, wang pelaburan akan diuruskan oleh pengurus dana profesional yang memang sangat sangat pakar di dalam bidang pelaburan.

Namun begitu, anda dinasihatkan untuk masuk kedalam group yang mengetahui tentang ekonomi kerana terdapat masa-masanya anda tidak digalalakkan untuk melabur. Allah berfirman dengan maksud

Dan sesungguhnya Kami akan jadikan apa yang ada di bumi itu (punah-ranah) sebagai tanah yang tandus. (Al-Kahfi 18:8)

Perhatikan Allah menggunakan perkataan “Kami AKAN jadikan”

Dan di dalam Bibble ada mengatakan

25:20 Tetapi barangkali ada yang bertanya apa yang akan dimakan selama tahun ketujuh pada waktu tanah tidak ditanami dan hasilnya tidak dipungut.

25:21 Dalam tahun keenam TUHAN akan memberkati tanah sehingga hasilnya cukup untuk tiga tahun.

Ayat didalam Bibble mencerikan kita perlu mengimpan apabila ekonomi kita sedang mempunyai GELEMBUNG dan tidak digalakkan untuk melabur waktu ekonomi jatuh atau waktu GELEMBUNG itu pecah.

Sesiapa nak join pergilah ke BLOG titik PAKARSAHAM titik COM
 

Scarberry222

freshman
Joined
Apr 28, 2012
Messages
14
Points
0
Mudah-mudahan berita dari Metro Ahad Hari ini akan menyedarkan ramai umat Islam
2.jpg
3.jpg
6.jpg
wanhuan1-1.jpg
wanhuan1-2.jpg
wanhuan4.jpg
 
Last edited:

saufik1

freshman
Joined
Apr 30, 2012
Messages
50
Points
0
dah2 jom main pelaburan hartanah..boleh untuk ratus ribu ok ke tak ok?
join seminal SK nanti dan dapatkan ebook percuma. :)
 

zackries

freshman
Joined
Jul 18, 2012
Messages
23
Points
3
kena selidik terlebih dahulu sebelum melabur
 

Lorettalee

freshman
Joined
Jul 21, 2012
Messages
18
Points
0
Beliau berkata demikian ketika menjelaskan mengenai pelaburan menerusi internet yang disifatkannya riba.
Menurut mufti termuda negara itu, tindakan ramai orang Melayu menyertai pelaburan itu yang menjanjikan pulangan dalam tempoh singkat jelas bertentangan dengan Islam.
 

gempakcyber

freshman
Joined
Aug 29, 2012
Messages
33
Points
0
Info menarik! Tq boss
 

zariman

freshman
Joined
Nov 18, 2012
Messages
11
Points
0
salam....
terima kasih bro sebab sebelum ini.saya sendiri tidak begitu jelas dengan hukum MLM
saya hargai bro berkongsi ilmu yang bro dapat.moga-moga kita dapat berkongsi pengalaman serta idea untuk perniagaan kita
 

24iesya

freshman
Joined
Mar 11, 2013
Messages
175
Points
0
kdg-kdg nak untung lebih tp usaha xnak lebih.melabur biar berpada
 

matnor79

freshman
Joined
Oct 18, 2009
Messages
92
Points
6
Memang saya persetujui dengan apa yang di perkatakan oleh saudara saido tu...tapi tak semualah yang menindas atau yang memerlukan pembayaran tiap2 bulan..ada jugak yg bayar yuran sekali aje seumur hidup dan dapat berniaga sampai bila2 selagi mahu...produk yang digunakan adalah produk kegunaan harian...so takdelah menyusahkan si pengguna...
 
Top