Guna Facebook Ads Cara Betul Untuk Buat Sale

syifarosli

freshman
Joined
Feb 25, 2013
Messages
30
Points
6
ada lagi ke ..tak puas baca lagi ni..penuh minat ni... mata terbuntang dah dok baca.. :)
 

shafiq93

freshman
Joined
Apr 11, 2011
Messages
96
Points
0
ni bro optimized cpm atau bro manual cpm jek.?:D
 

9AlWaYsc0oL9

Newbie
Joined
Dec 19, 2012
Messages
64
Points
6
Firstly korang kenalah daftar ngan 8Share kat sini... Daripada korang join kosong je, baik korang join bawah kitaorang.. Sekurang-kurangnya bolehlah kitaorang tolong tunjuk camana cara nak start earning...

STEP 1:
Klik sini untuk Start menjana RM dengan 8Share...
http://bit.ly/11uFmr5

STEP 2:
Klik dekat 'Join Ahmadul Hakim Bin Mohammad on 8Share now!' yg warna oren di bahagian atas tu. Mulakan dengan pilih username anda.. Anda boleh fikirkan sesuatu yang senang dan menarik minat orang untuk klik.. Kerana Link referral anda nanti memainkan peranan dalam pendaftaran kawan anda nanti... Jangan lupa untuk menggunakan email sebenar anda. Link pengesahan akan dihantar ke email ini.

Contoh Username : "daftar"
URL anda : http://8share.com/my/daftar/invite

STEP 3:
Setelah daftar, anda perlu tunggu email pengesahan dari 8Share.COM... Sementara tu boleh tolong sponsor kitaorang dengan klik iklan-iklan di bawah ni... Terima kasih... :)

http://bit.ly/11zHDkM
http://bit.ly/11zHFsJ
http://bit.ly/17TPfTW

STEP 4:
Bila dah dapat email pengesahan, klik pada Link yang diberikan untuk activate akaun 8Share anda... Terus masukkan butir-butir peribadi dan anda dah dapat RM5 pertama anda... Cuba check dalam Dashboard...


Anda dah boleh menjana pendapatan dengan menyebarkan Link di sebelah kanan ni... Setiap yang mendaftar di bawah anda, anda akan dapat RM1.00.. Kalau ada Suami/Isteri suruh mereka daftar di bawah anda...

STEP 5:
Cuba perhatikan Menu di bahagian atas.. Klik Pada Special.. Seterusnya anda bersedia untuk cara buat duit yang ke 2...


Pilih salah satu iklan yang terdapat di sebelah bawah...
Klik iklan tersebut dan pastikan kempen itu belum completed..

Seterusnya tekan Broadcast...
STEP 6:
Seterusnya buat ayat anda sendiri untuk menyakinkan orang untuk klik iklan ini.. Gunakan ayat yang lebih menarik lagi.. Boleh klik pada sample untuk contoh-contoh ayat yang orang lain buat...


Seterusnya setelah selesai ayat anda, Klik cara pengiklanan anda.. Untuk contoh ini, saya gunakan cara Share ke FB sahaja... Klik sahaja pada Button FB Share di bahagian bawah itu..

STEP 7:
Seterusnya isi lagi ayat-ayat untuk menarik orang klik pada iklan anda di FB... Pastikan share kepada "Umum/Public" supaya semua orang boleh baca iklan anda...

STEP 8:
Buka FB anda.. pastikan iklan seperti di bawah telah dimasukkan.. Sekiranya belum masuk, pastikan cara anda masukkan iklan adalah betul...

Dan anda telah selesai dalam kerja-kerja anda... Setiap klik Unik pada iklan anda, anda akan dapat RM0.20... Selalulah check pada bahagian Dashboard untuk check "earning" anda... Semoga berjaya... Jangan lupa selalu check pada Special juga.. Pastikan anda join semua kempen yang diadakan untuk memaksimakan pendapatan anda...

Untuk tutorial selanjutnya, saya akan menunjukkan cara bagaimana nak Cashout duit dalam 8Share ini.. Nantikan tutorial selanjutnya... Sekian.. Salam sayang kepada semua pengunjung yang dikasihi sekalian...
 

syedmaster

Newbie
Joined
Jun 3, 2011
Messages
210
Points
0
huhu menarik sgt hehe.. xsabar nak tgg update dari T.T
 

matnor79

freshman
Joined
Oct 18, 2009
Messages
92
Points
6
saya tak tahu apa...kalu bleh share...bagus jugak..boleh ler ilmu
 

najmie87

freshman
Joined
Jun 11, 2013
Messages
13
Points
0
saya baru jer belajar2 pasal fb ads ni.. kenapa ada ayat we couldn't load your suggested bid. bila time jadi macam tu. saya rasa iklan tak bergerak. terima kasih
 

zuraidi

Senior
Joined
Nov 26, 2006
Messages
724
Points
18
Maaf kawan2 semua, kerana kengkangan masa, saya tidak dapat meneruskan perkongsian ini buat sementara waktu. Tetapi jika anda masih berminat utk memahami FB ADS dan bagaimana ia dapat membantu anda meletopkan sale anda boleh request utk join facebook group Mahir FB ADS

Sy akan berkongsikan banyak tips dan rahsia disana
 
Top