Gran sahingga RM 150 Ribu untuk anda

mohdhilmi.com

Newbie
Joined
Dec 11, 2007
Messages
1,837
Points
38
Age
32
saya ada beli dgn zahir panduan tu.
tapi saya KECEWA sebab saya dah siapkan semua dokumen2 yg dia nak. dia kata, dia akan jd mentor, dia akan selia saya. tapi, lepas sy submit kertas projek saya, dia terus hilang.

saya berjumpa dgn seseorang yg dah biasa dgn geran, dia kata, kertas kerja ialah DUIT UTAMA GERAN, jangan bagi sesiapa . dan bila prezen pon, jgn tunjuk semua cara iannya bekerja. dikhutiri mereka akan cilok idea kita.

sedih.. :(
 

pedagangIT

Senior
Joined
Sep 7, 2008
Messages
741
Points
18
Age
38
saya ada beli dgn zahir panduan tu.
tapi saya KECEWA sebab saya dah siapkan semua dokumen2 yg dia nak. dia kata, dia akan jd mentor, dia akan selia saya. tapi, lepas sy submit kertas projek saya, dia terus hilang.

saya berjumpa dgn seseorang yg dah biasa dgn geran, dia kata, kertas kerja ialah DUIT UTAMA GERAN, jangan bagi sesiapa . dan bila prezen pon, jgn tunjuk semua cara iannya bekerja. dikhutiri mereka akan cilok idea kita.

sedih.. :(

mmmm... sedih gak kalu kena cedok idea tu
 

whitelim

Senior
Joined
Jan 9, 2007
Messages
557
Points
18
kekanda whiteLim,

apa kata kita JV untuk buat laman web cari Jodoh? Saya memang dah ada customize script, yg di bina khusus untuk pencari jodoh beragama islam. (kalau non muslim punya tak susah sgt..memang dah lama ada).

biar saya settle semua bende, termasuk dari segi pembanggunan perisian tersebut, sampailah ke tahap setup hosting server kita sendiri, kekanda white lim cuma perlu settlekan bab2 dokumentasi ni je, cthnya, BP ke, propforma ke, project planning ke dsbgnya..

dan biar saya yg pening pasal server side..

apa kata kekanda whiteLim?

saya juga boleh buat sistem : Mailblast- di mana syarikat2 korporat seperti Dell, Microsoft, Novell dan lain2 mengunakn mailblast untuk menghantar newsletter email kepada pelanggan mereka.

kat malaysia ni, sewa mailblast tu je, untuk mangae hantar 10ribu unit email dah boleh cecah hapir ke RM 1599.kalau nak hantar bnyk lagi,kena bayar lagi..

Maaf lambat jawab kerena sibuk dengan persiapan menyertai pameran LIMA di Langkawi

Memang bagui juga idea cari jodoh ni.
Setuju dengan proposal anda tu. Tapi tolong tel saya selepas 05 Dis 2009 ye. Tel nombor 0135189357
 
Last edited:

whitelim

Senior
Joined
Jan 9, 2007
Messages
557
Points
18
saya ada beli dgn zahir panduan tu.
tapi saya KECEWA sebab saya dah siapkan semua dokumen2 yg dia nak. dia kata, dia akan jd mentor, dia akan selia saya. tapi, lepas sy submit kertas projek saya, dia terus hilang.

saya berjumpa dgn seseorang yg dah biasa dgn geran, dia kata, kertas kerja ialah DUIT UTAMA GERAN, jangan bagi sesiapa . dan bila prezen pon, jgn tunjuk semua cara iannya bekerja. dikhutiri mereka akan cilok idea kita.

sedih.. :(

Saya akan hubungi en zahir dan akan bertanyakan hal ini. Tak patut dia buat begini...tapi dengan saya tak pulak begitu.
Baru-baru jumpa beliau di Berjaya Times Square. Berborak dan bertukar pendapat dengan beliau. Dan saudara tahu kan nombor tel saudara zahir.
 

pedagangIT

Senior
Joined
Sep 7, 2008
Messages
741
Points
18
Age
38
Saya akan hubungi en zahir dan akan bertanyakan hal ini. Tak patut dia buat begini...tapi dengan saya tak pulak begitu.
Baru-baru jumpa beliau di Berjaya Times Square. Berborak dan bertukar pendapat dengan beliau. Dan saudara tahu kan nombor tel saudara zahir.

bro apa cerita projek ustaz
 

pedagangIT

Senior
Joined
Sep 7, 2008
Messages
741
Points
18
Age
38
kekanda whiteLim,

apa kata kita JV untuk buat laman web cari Jodoh? Saya memang dah ada customize script, yg di bina khusus untuk pencari jodoh beragama islam. (kalau non muslim punya tak susah sgt..memang dah lama ada).

biar saya settle semua bende, termasuk dari segi pembanggunan perisian tersebut, sampailah ke tahap setup hosting server kita sendiri, kekanda white lim cuma perlu settlekan bab2 dokumentasi ni je, cthnya, BP ke, propforma ke, project planning ke dsbgnya..

dan biar saya yg pening pasal server side..

apa kata kekanda whiteLim?

saya juga boleh buat sistem : Mailblast- di mana syarikat2 korporat seperti Dell, Microsoft, Novell dan lain2 mengunakn mailblast untuk menghantar newsletter email kepada pelanggan mereka.

kat malaysia ni, sewa mailblast tu je, untuk mangae hantar 10ribu unit email dah boleh cecah hapir ke RM 1599.kalau nak hantar bnyk lagi,kena bayar lagi..


asal mahal sampai rm1599 nie...
takda lagi murah ke?

sapa ada murah PM saya
 

supanoob

Senior
Joined
Nov 2, 2009
Messages
616
Points
0
asal mahal sampai rm1599 nie...
takda lagi murah ke?

sapa ada murah PM saya

bro pernah guna mailblast dari mana ye?

yg RM1599 tu bukan saya punya tapi harga Exabytes, untuk 70,000 email setahun.

mailblast ni satu management system yang lengkap.Complete dengan report serta chart untuk bagitau berapa peratus kah jumlah email yg kita blast sudah di bukak. Ctnya,kalau antar 10,000, hanya 7000 dah di buka, so,kita boleh buat analysis kat situ.serta bnyk lagi features.

kalau saya,saya tak buat style jual quota tahunan mcm tu.Sebaliknya, saya akan jual the whole system usage license, provided that the system is hosted at my server. User cuma ada license untuk hantar seberapa bnyk email yg dia nak secara unlimited je.Tapi bukan memiliki system tersebut.

kalau nak beli the whole system, please PM me.


BTW, back to topic, mailblast ni lah yg saya nak guna untuk apply grant MDEC ni.
 

pedagangIT

Senior
Joined
Sep 7, 2008
Messages
741
Points
18
Age
38
bro pernah guna mailblast dari mana ye?

yg RM1599 tu bukan saya punya tapi harga Exabytes, untuk 70,000 email setahun.

mailblast ni satu management system yang lengkap.Complete dengan report serta chart untuk bagitau berapa peratus kah jumlah email yg kita blast sudah di bukak. Ctnya,kalau antar 10,000, hanya 7000 dah di buka, so,kita boleh buat analysis kat situ.serta bnyk lagi features.

kalau saya,saya tak buat style jual quota tahunan mcm tu.Sebaliknya, saya akan jual the whole system usage license, provided that the system is hosted at my server. User cuma ada license untuk hantar seberapa bnyk email yg dia nak secara unlimited je.Tapi bukan memiliki system tersebut.

kalau nak beli the whole system, please PM me.


BTW, back to topic, mailblast ni lah yg saya nak guna untuk apply grant MDEC ni.

boleh beri info yang detail tak ...
nampak macam menarik
 

whitelim

Senior
Joined
Jan 9, 2007
Messages
557
Points
18
habis apa cerita dengan Tuan Zahir sekarang ni? adakah dia seorang yang boleh dipercayai? atau seorang penipu?
saya amat berminat dengan tawaran beliau. tak tahulah sekarang ni ??????

Kata orang Jawa " dont judge book by it cover".
Saudara bolih cari beliau dan bertanyakan terus dalam Cari gold.
Dimana dalam forum ni beliau sangat aktive dan menjawap apa juga permasalahan yang ada.
 

sufihost

Newbie
Joined
Mar 17, 2009
Messages
62
Points
0
Salam,

Lama saya tak reply di forum WC. Untuk makluman semua, MDEC ada 2 geran iaitu Pre Seed ( 150K ) Dan ICON ( 100k) Hari tu saya sama2 dengan Zahir n PedagangIT ikut seminar di Berjaya Times Square.

Geran Pre Seed - untuk develop prototaip selama 12 bulan
Geran ICON - untuk develop prototaip projek 8 bulan ( sasaran utama komuniti dan pendidikan.

Saya dah complete proposal. Team saya cuma PedagangIT. Anybody nak join my team?

Coming Soon akan ada geran baru.

Paling bagus kita wat team work utk satu2 projek.
 

sufihost

Newbie
Joined
Mar 17, 2009
Messages
62
Points
0
saya ada beli dgn zahir panduan tu.
tapi saya KECEWA sebab saya dah siapkan semua dokumen2 yg dia nak. dia kata, dia akan jd mentor, dia akan selia saya. tapi, lepas sy submit kertas projek saya, dia terus hilang.

saya berjumpa dgn seseorang yg dah biasa dgn geran, dia kata, kertas kerja ialah DUIT UTAMA GERAN, jangan bagi sesiapa . dan bila prezen pon, jgn tunjuk semua cara iannya bekerja. dikhutiri mereka akan cilok idea kita.

sedih.. :(

Saya mohon maaf bukan nak cover mana2 pihak maybe ada yang terlepas pandang. Zahir memang ada wat JV dalam penulisan Business Plan. Tapi Business plan tu dia yang buat. Sebulan zahir akan wat 8 business plan utk projek orang lain. Bila submit dgn dia? Apa nama projek bro boleh maklum dengan saya tak? Nanti saya check kan.
 

sufihost

Newbie
Joined
Mar 17, 2009
Messages
62
Points
0
Cradle Investment Programme (CIP) Info Talk session

Date : 15th December, 2009 (Tuesday)

Time : 9.30am to 1.00pm

Venue :

Plug & Play Technology Garden
Suite 7.01, Level 7, The Gardens South Tower
Mid Valley City, Lingkaran Syed Putra
59200 Kuala Lumpur



Programme

9.30 am Registration
Light refreshments
10.00 am Welcome Address
10.10 am Introduction to Cradle Investment Programme
Your Idea & CIP Catalyst

11.10 am Meet Cradle’s Entrepreneur

11.30 am Move your Business with CIP 500

Q&A Session

12.30 pm Lunch & Networking

1.00 pm END

Saya ada di sana. If saudara/i nak join sila PM and saya akan email form.Seat cuma 60 jer.
Talk ada 3 kali 15 Disember / 15 Jan / 15 Feb
 

sufihost

Newbie
Joined
Mar 17, 2009
Messages
62
Points
0
Maksud mentor di dalam apply geran adalah org akan akan memantau perjalanan pelaksanaan projek ( Prototaip ) anda. Bukan mentor utk mendapatkan geran. Cuma ada tips dan teknik penulisan proposal yg baik bagaimana nak dapatkan geran. Harap faham maksud "mentor".
 

supanoob

Senior
Joined
Nov 2, 2009
Messages
616
Points
0
bro,saya dah terima dari email saya mengenai program ni, fdan saya dah RSVP ari jumaat lepas, tapi takde apa2 reply pun.

harap2 dpt di terima..

Cradle Investment Programme (CIP) Info Talk session

Date : 15th December, 2009 (Tuesday)

Time : 9.30am to 1.00pm

Venue :

Plug & Play Technology Garden
Suite 7.01, Level 7, The Gardens South Tower
Mid Valley City, Lingkaran Syed Putra
59200 Kuala Lumpur



Programme

9.30 am Registration
Light refreshments
10.00 am Welcome Address
10.10 am Introduction to Cradle Investment Programme
Your Idea & CIP Catalyst

11.10 am Meet Cradle’s Entrepreneur

11.30 am Move your Business with CIP 500

Q&A Session

12.30 pm Lunch & Networking

1.00 pm END

Saya ada di sana. If saudara/i nak join sila PM and saya akan email form.Seat cuma 60 jer.
Talk ada 3 kali 15 Disember / 15 Jan / 15 Feb
 

sufihost

Newbie
Joined
Mar 17, 2009
Messages
62
Points
0
bro,saya dah terima dari email saya mengenai program ni, fdan saya dah RSVP ari jumaat lepas, tapi takde apa2 reply pun.

harap2 dpt di terima..

Try call 03-21664730 ext 108 or email [email protected] tanya status RSVP bro.
 

whitelim

Senior
Joined
Jan 9, 2007
Messages
557
Points
18
ni bukan ah long..
cuma mau tolong ke?
yg iklan kat tv 2?

Bukan-bukan yang itu,
Ini bussiness real punya.
Kena kerja kuat sikit dan ada idea bagui
 
Top