Gran sahingga RM 150 Ribu untuk anda

whitelim

Senior
Joined
Jan 9, 2007
Messages
557
Points
18
gran nie tuk project multimedia je ke.lain projek x leh ke

Apa sahaja idea,
Cuba nyatakan idea anda disini, mungkin kita bolih b incang sama-sama dan dana mana yang sesuai.
 

whitelim

Senior
Joined
Jan 9, 2007
Messages
557
Points
18
bro, sudah terima e-mail. terima kasih,.

Sama sama , kalau ada apa apa soalan jangan segan segan.
Susah payah en zahir compilekan.

Ada apa apa idea? umpamanya nak ubah hand phone jadi prokector ke.

Jepun pun ramai rakyaatnya yang ada idea gila-gila.

Jom kita bincang dan cadangkan disini

Sekarang ni saya tengah buat kertas kerja TOLL tak Payah pakai pondok. Tak payah pakai T and G atau Smart Tag atau ambil tiket toll....amacam gila-gila tak idea tu
 
Last edited:

whitelim

Senior
Joined
Jan 9, 2007
Messages
557
Points
18
Salam Semua,

Ini lagi satu geran yang ramai tak tahu -
Networked Content Development Grant (NCDG) anjuran
Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia
(SKMM) yang bernilai RM1,500,000!!!

Geran ini disediakan untuk menggalakkan
penggunaan broadband dan juga mobile broadband
(3G) di Malaysia, dan panel utama geran ini adalah
Media Prima, Celcom, Maxis dan Digi. Ianya
disediakan untuk idea-idea berbentuk e-bahan, atau
"e-content" yang boleh dimuatturun terutamanya ke
dalam telefon bimbit.

Antara idea-idea yang SKMM tulis sebagai contoh
dalam borang permohonannya - lawak jenaka.

Ada kawan saya ajukan kepada SKMM idea muat turun
maksud nama-nama Islam ke iPhone - terus SKMM
minta dia hantar rancangan perniagaan.


Kalau perlukan bantuan saya untuk mereka
"proof-of-concept" yang menarik untuk dimasukkan
ke dalam rancangan perniagaan anda, bolehlah
hubungi saya.

Hmmm... apa agaknya ANDA boleh buat dengan RM1,500,000 ye?
 
Last edited:

whitelim

Senior
Joined
Jan 9, 2007
Messages
557
Points
18
Kepada:
CMS,langmas,awe9,mdjoe,shamprofit,hapizi84,nissa,masterazizi87,mumtahanah,aluna dam Imabiz...

1. Anda telah download senarai pembiayaa-pembiayaa
2. Apakah dah buat keputusan mana satu yang nak apply.
3. Apakah dah mula buat rancangan perniagaan.

Dan....paling penting...

Apakah projek anda??

Kalau tak ada projek....saya ada beberapa senarai project dalam tangan.

Kalau tak mahir buat BP..saya bolih membantu anda.

Sila beri jawapan sama ada disini atau melalui PM saya.

Saya juga sedang mencari rakan-rakan kongsi. Kalau nak berkongsi dengan saya sila nyatakan kadar segera.

Siapa dahulu dia yang dapat.
 

mdjoe

freshman
Joined
Sep 27, 2008
Messages
299
Points
18
salam whitelim

terima kasih bagi saya maklumat berkenaan geran tu.. saya dah rangka beberapa idea. Cadangan asal saya nk majukan website komuniti yang sedia ada. tapi niche tidak sesuai dengan kehendak pembiaya.. kalau boleh bagi idea berkenaan dengan projek boleh juga. saya ada beberapa projek yang dicadangkan oleh kawan2. satiap cadangan tu saya cari kebaikan dan keburukannya
 

whitelim

Senior
Joined
Jan 9, 2007
Messages
557
Points
18
salam whitelim

terima kasih bagi saya maklumat berkenaan geran tu.. saya dah rangka beberapa idea. Cadangan asal saya nk majukan website komuniti yang sedia ada. tapi niche tidak sesuai dengan kehendak pembiaya.. kalau boleh bagi idea berkenaan dengan projek boleh juga. saya ada beberapa projek yang dicadangkan oleh kawan2. satiap cadangan tu saya cari kebaikan dan keburukannya

Sama-sama kasih,
Website komuniti.....idea yang baik. Tapi niche tidak sesuai dengan kehendak pembiaya ( bolih bagitahu mana satu ).

(kalau boleh bagi idea berkenaan dengan projek boleh juga) saya sedang mencari rakan kongsi yang serious sahaja. Saya akan hantar proposal untuk tuju

saya ada beberapa projek yang dicadangkan oleh kawan2. satiap cadangan tu saya cari kebaikan dan keburukannya.

Nah saya dah hulurkan tangan untuk bersalam...sambutlah salam saya ni.

Nanti saya akan berikan nom tel untuk setkan temu janji.

So jumpa lagi.
 

moyus

freshman
Joined
Oct 11, 2009
Messages
65
Points
0
Salam bro, amat berminat, kasi hantar satu kali..hehe
 

whitelim

Senior
Joined
Jan 9, 2007
Messages
557
Points
18

whitelim

Senior
Joined
Jan 9, 2007
Messages
557
Points
18
Salam bro, amat berminat, kasi hantar satu kali..hehe

Salam Bro, kasi lu punya alamat e-mai satu kat saya punya pm.
 

kleo28

freshman
Joined
Nov 15, 2009
Messages
1
Points
0
Saya pn minat jugak...bleh hantarkn untuk saya skali...terima kasih
 

SHARIMI

freshman
Joined
Oct 27, 2009
Messages
263
Points
0
geran untuk technopreneur boleh hubungi pihak MDEC(MULTIMEDIA DEVELOPMENT CORPORATION) - geran ni untuk mereka yang mempunyai idea yang solid tentang online biz,multimedia,kreatif content,hardware,software......geran yang diberi RM 150 K.

UNTUK DAPATKAN GERAN NI , PERTAMA SEKALI KENALAH HADIRI SEMINAR YANG DIANJURKAN MDEC,LEPAS TU KENA MASUK TRAINING MACAM MANA NAK BUAT KERTAS KERJA DAN KENA BUAT PRESENTATION DI DEPAN PANEL......JIKA PANEL BERPUASHATI DENGAN IDEA TU,GERAN TU SUDAH MENJADI MILIK KITA.......RM 15O K.......SAYA DAH 2 KALI HADIRI SEMINAR TU........TAPI TAK PERNAH DAPAT........IDEA KURANG BAGUS.........
 

tiyei

freshman
Joined
Sep 7, 2009
Messages
128
Points
0
saya pun nak juga lr..
 

whitelim

Senior
Joined
Jan 9, 2007
Messages
557
Points
18

whitelim

Senior
Joined
Jan 9, 2007
Messages
557
Points
18

whitelim

Senior
Joined
Jan 9, 2007
Messages
557
Points
18
geran untuk technopreneur boleh hubungi pihak MDEC(MULTIMEDIA DEVELOPMENT CORPORATION) - geran ni untuk mereka yang mempunyai idea yang solid tentang online biz,multimedia,kreatif content,hardware,software......geran yang diberi RM 150 K.

UNTUK DAPATKAN GERAN NI , PERTAMA SEKALI KENALAH HADIRI SEMINAR YANG DIANJURKAN MDEC,LEPAS TU KENA MASUK TRAINING MACAM MANA NAK BUAT KERTAS KERJA DAN KENA BUAT PRESENTATION DI DEPAN PANEL......JIKA PANEL BERPUASHATI DENGAN IDEA TU,GERAN TU SUDAH MENJADI MILIK KITA.......RM 15O K.......SAYA DAH 2 KALI HADIRI SEMINAR TU........TAPI TAK PERNAH DAPAT........IDEA KURANG BAGUS.........

Apa kata pada siapa yang berminat nak dapatkan gren...kita kumpul ramai-ramai dan tolong antara satu sama lain
 

supanoob

Senior
Joined
Nov 2, 2009
Messages
616
Points
0
kekanda whiteLim,

apa kata kita JV untuk buat laman web cari Jodoh? Saya memang dah ada customize script, yg di bina khusus untuk pencari jodoh beragama islam. (kalau non muslim punya tak susah sgt..memang dah lama ada).

biar saya settle semua bende, termasuk dari segi pembanggunan perisian tersebut, sampailah ke tahap setup hosting server kita sendiri, kekanda white lim cuma perlu settlekan bab2 dokumentasi ni je, cthnya, BP ke, propforma ke, project planning ke dsbgnya..

dan biar saya yg pening pasal server side..

apa kata kekanda whiteLim?

saya juga boleh buat sistem : Mailblast- di mana syarikat2 korporat seperti Dell, Microsoft, Novell dan lain2 mengunakn mailblast untuk menghantar newsletter email kepada pelanggan mereka.

kat malaysia ni, sewa mailblast tu je, untuk mangae hantar 10ribu unit email dah boleh cecah hapir ke RM 1599.kalau nak hantar bnyk lagi,kena bayar lagi..
 
Top