Google Skodeng anda buat ape..Suka tak? tak suka KLIK LE.....

KMZack

Newbie
Joined
Oct 9, 2007
Messages
3,918
Points
38
+
With just a week to go before Google changes to its new privacy policy that allows it to gather, store and use personal information, users have a last chance to delete their Google Browsing History, along with any damning information therein.

Tahukah anda setiap kali anda melayari google dan membuat carian semua
yang anda cari dan lakukan telah sama sekali direkod dan disimpan oleh google.

Adakah anda mahu semua ini direkod? anda sudah clear cookies browser dan history browser anda
adakah anda rasa ia sudah cukup?

Antara sedar atau tidak kita sebenarnye telah diperhatikan dan segala data perbuatan kita telah disimpan
dan akhirnya google menyediakan apa yang sepatutnya bedasarkan sistem pengakalan data mereka yg direkod.

anda suka?

Kita tiada pilihan kerana kita wajib menerima privacy polici terbaru dari google..

Saya tak mahu google tau saya buat ape di enjin cariannya..apa yang saya cari..dll
saya tak mahu google tau saya suka tenggok video apa dekat youtube

Maka saya clear semua web history dengan cara akses ke link ini

https://www.google.com/history/?ctz=-480

login ........................

Lepas tuh pandai-pandai lah delete ye.......

Jika anda suka google tau anda buat ape abaikan sahaja tips ini
 
Joined
May 9, 2011
Messages
1,473
Points
36
huh, dh login..complete smua history.tp bila kita remove dye tulis kt situ all web history will be paused. maksud? pastu web history untuk google tu bg setiap akaun google yg kita pernah dftr kn? so klw spe2 yg ade 10 akaun google mknanya ada spuluh web history dr akaun lain la kn? btl ke tt?hihi
 
Joined
Apr 2, 2012
Messages
232
Points
0
Nak tanya juga. Adakah kalau kita clear history situ... cookies di komputer kita juga akan didelete sekali? Sorry, kalau soalan ni biasa.

Dan, clear history ni, baik dibuat hari-harilah kan...
 
Joined
Apr 2, 2012
Messages
232
Points
0
jika xnak Pokcik G ni skodeng, Jgn log in mana2 email masa searching. :p
Ya, perasan gak trik tu. Sebab banyak carian saya yang tiada history; yang tanpa login mana-mana emel. ;)
 

zalnet

freshman
Joined
Jul 23, 2009
Messages
397
Points
16
Web history ni berguna juga untuk kita trace balik website yng pernah kita lawat untuk mencari maklumat yang hilang hehe
 

PinguSpy

Senior
Joined
Jan 7, 2007
Messages
7,432
Points
38
Google telah melupakan moto dia "Don't be evil" ..
Google sekarang dah evil.. :(
 

abutalib

Senior
Joined
Dec 29, 2010
Messages
4,058
Points
0
Semua orang tak suka kena skodeng...

Apa-apa pun terima kasih TT... :)
 

PinguSpy

Senior
Joined
Jan 7, 2007
Messages
7,432
Points
38
Bayangkan jika FaceBook telah menjadi milik G ni? :-O
nope... tp Google akan cuba membunuh FB dgn Google+ nya...

tp google produk pun banyak: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Google_products

akan dtg Google Glass.. = google bakal menjadi "Skynet" .. :(

Google adalah 1 company yg tamak.. nak kuasai segalanya..

lepastu panda update yg entah apa-apa.. dengan harapan org akan give-up SEO dan melanggan adwords more => $$$$+
 

solehpolysas

Senior
Joined
Nov 19, 2008
Messages
4,732
Points
38
nope... tp Google akan cuba membunuh FB dgn Google+ nya...

tp google produk pun banyak: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Google_products

akan dtg Google Glass.. = google bakal menjadi "Skynet" .. :(

Google adalah 1 company yg tamak.. nak kuasai segalanya..

lepastu panda update yg entah apa-apa.. dengan harapan org akan give-up SEO dan melanggan adwords more => $$$$+

Maksud sy, nasib FB xjadi jual dekat G dulu. Jika x, habisla semua dia sapu.. Bayangkan jika dia pegang semuanya? :-O
Habis semua data dia punya.

Skg memang dia lawan habis-habisan.. Kasi hentam FB dgn G+.
Pergh, Big Company ni xboleh sokong sangat. :))
 

earnWrites

freshman
Joined
Feb 24, 2012
Messages
25
Points
0
"Searched for justin bieber 8:52am" ??? sejak bila lak search pasal justin beiber :p

lepastu panda update yg entah apa-apa.. dengan harapan org akan give-up SEO dan melanggan adwords more => $$$$+
Google buat panda update sebab dia terpaksa jaga stockholder dia.. "for better web user experience" yang mana benda ni dia dah janji dengan stockholder dia.
Sebab kan SPAM dah berleluasa dengan duplicate n junk content. <--- menurut pandangan orang yang beli IPO Google (bukan saya)
 

PinguSpy

Senior
Joined
Jan 7, 2007
Messages
7,432
Points
38
"Searched for justin bieber 8:52am" ??? sejak bila lak search pasal justin beiber :p


Google buat panda update sebab dia terpaksa jaga stockholder dia.. "for better web user experience" yang mana benda ni dia dah janji dengan stockholder dia.
Sebab kan SPAM dah berleluasa dengan duplicate n junk content. <--- menurut pandangan orang yang beli IPO Google (bukan saya)
SEO.. terbaru dia update.. bukan panda.. web yg sekadar 2 post je tp = top 1# ..
web yg artikel bersepah + backlinks.. dan EMD.. terpelanting kebelakang
 
Joined
Apr 2, 2012
Messages
232
Points
0
Google telah melupakan moto dia "Don't be evil" ..
Google sekarang dah evil.. :(

akan dtg Google Glass.. = google bakal menjadi "Skynet" .. :(
Skynet terminator ni! Bahaya...!
 

zakeri

Senior
Joined
Oct 20, 2008
Messages
4,854
Points
38
aku lagi suka dengan Google sekarang.... relevan result bila search...
 
Top