Google Home?

jaredmagica

freshman
Joined
May 20, 2013
Messages
43
Points
8
Minggu lepas I ada pergi rumah kawan I dekat kepong sana and dia guna itu google home. Speaker yg boleh interact dgn manusia untuk control apa2 la mcm lagu ke, barang rumah ke. Dia nak minta off music masa I sampai, dia just cakap je then music off. Menarik perhatian I la. Patut I beli tak? Is it worth it?
 

Fifi fiaya

freshman
Joined
Nov 5, 2019
Messages
22
Points
1
Age
24
Ahhh. Tu dia pakai teechnology Iot kan? Nnti lagi canggih bila TM dah lancarkan 5g punya wireless system
 

Zizi Lee

freshman
Joined
Nov 5, 2019
Messages
24
Points
3
Age
23
Its bit expensive i think. tapi its worth laa. abg I pakai wireless Iot which is dia suruh bukak aircond kat rumah masa dia otw balik kerja. sbb kan always jem, jadi kalau sampai rumah tu dah sejuk laaa bilik dia. Dia ckp skrg pn TM tgh nak launch 5G punya wireless yg lagi banyk boleh pakai
 

lailamajnunnnn

freshman
Joined
Nov 7, 2019
Messages
7
Points
1
Age
28
Minggu lepas I ada pergi rumah kawan I dekat kepong sana and dia guna itu google home. Speaker yg boleh interact dgn manusia untuk control apa2 la mcm lagu ke, barang rumah ke. Dia nak minta off music masa I sampai, dia just cakap je then music off. Menarik perhatian I la. Patut I beli tak? Is it worth it?
berbaloi sgt kalau yg stay family. sometime ada yg lupa tutup lampu la itu ini la.. tapi make sure kena ada internet wireless yg the best.
 

Fifi fiaya

freshman
Joined
Nov 5, 2019
Messages
22
Points
1
Age
24
berbaloi sgt kalau yg stay family. sometime ada yg lupa tutup lampu la itu ini la.. tapi make sure kena ada internet wireless yg the best.
yup, i setuju. skrg ni kalau guna yg 4g pnya ok lagi. tapi kalau dh start launch 5g rasanya lagi efisen kan.
 

Zizi Lee

freshman
Joined
Nov 5, 2019
Messages
24
Points
3
Age
23
yup, i setuju. skrg ni kalau guna yg 4g pnya ok lagi. tapi kalau dh start launch 5g rasanya lagi efisen kan.
sgt lah efisen sis. yaa you know that 5G will be 100 times faster than standard 4G. lpas ni kalau nk tgok cerita apa takde lah buffering kan
 

manhan23

freshman
Joined
Apr 24, 2011
Messages
43
Points
6
berbaloi berbaloi baloiiiiii. Kalau aku pun nak juga mcm tu. Nak2 aku spesis 'MALAS' dalam rajin. Rajin dlm teknologi baru. Aku paling malas nak bangun kalau g panaskan shower air dulu. Aku harap kalau ade Iot ni mmg boleh la aku control semua benda atas katil je. Nampak tak malas aku kat situ.. kah!
 

sayanuradam

freshman
Joined
Nov 8, 2019
Messages
16
Points
3
Age
23
Klau mampu, beli lah.. Aku x tahu la brape harga dia sbab aku ni buta it sikit, gajet pun adik2 aku akan introduce kt aku.. Tapi korang dok ckap psal 5g ni, aku mcm x yakin la.. 4g lembab lagi kot skarang nie, mcam mana nak develop
 

Fifi fiaya

freshman
Joined
Nov 5, 2019
Messages
22
Points
1
Age
24
Klau mampu, beli lah.. Aku x tahu la brape harga dia sbab aku ni buta it sikit, gajet pun adik2 aku akan introduce kt aku.. Tapi korang dok ckap psal 5g ni, aku mcm x yakin la.. 4g lembab lagi kot skarang nie, mcam mana nak develop
ish kita kene yakin laa. hahha. kalau tak yakin camana malaysia nak maju. kita tgok taun dpn camana 5G tu boleh smpai ke idok
 

Zizi Lee

freshman
Joined
Nov 5, 2019
Messages
24
Points
3
Age
23
Klau mampu, beli lah.. Aku x tahu la brape harga dia sbab aku ni buta it sikit, gajet pun adik2 aku akan introduce kt aku.. Tapi korang dok ckap psal 5g ni, aku mcm x yakin la.. 4g lembab lagi kot skarang nie, mcam mana nak develop
thats why bro dia nak upgrade ke 5G. dah 4G lembap, mana tau naik 5G ni makin laju karang. baru baru ni Telekom tawarkan pra-5G kat puchong. so kita kira ready, wait and see laa nanti 5G bertapak kat Malaysia pulak.
 

epanbazz

freshman
Joined
Jan 14, 2019
Messages
11
Points
1
Age
29
thats why bro dia nak upgrade ke 5G. dah 4G lembap, mana tau naik 5G ni makin laju karang. baru baru ni Telekom tawarkan pra-5G kat puchong. so kita kira ready, wait and see laa nanti 5G bertapak kat Malaysia pulak.
4G tu da cukup laju senanya.. tapi dlm bab komunikasi la.. untuk teknologi lain2 mmg 4G masih tak mampu nak capai kelajuan. Thats y la kena ada 5G juga sb infrastruktur yg ni mampu penuhi kehendak teknologi2 baru mcm Iot tu
 

papala

freshman
Joined
Apr 22, 2014
Messages
62
Points
8
bukan untuk smart home je aku nak mcm tu. Kalau boleh nak drive pepagi pun harap ada auto pilot yang boleh drive and boleh elakkan pelanggaran. Baru lah maju org kateeeee
 

papala

freshman
Joined
Apr 22, 2014
Messages
62
Points
8
thats why bro dia nak upgrade ke 5G. dah 4G lembap, mana tau naik 5G ni makin laju karang. baru baru ni Telekom tawarkan pra-5G kat puchong. so kita kira ready, wait and see laa nanti 5G bertapak kat Malaysia pulak.
okay la camtu. Lagipun TM da ada pengalaman luas dlm melebarkan infrastruktur jalur lebar kt malaysia ni. Rasanya mmg 5G akan terlaksana dgn jaya la lepas ni..
 

Zizi Lee

freshman
Joined
Nov 5, 2019
Messages
24
Points
3
Age
23
okay la camtu. Lagipun TM da ada pengalaman luas dlm melebarkan infrastruktur jalur lebar kt malaysia ni. Rasanya mmg 5G akan terlaksana dgn jaya la lepas ni..
Aah. kalau pikirkan kita pn start dri bawah. dlu mase guna 3G pn dh rasa laju dn hebat, pastu ada 4G org macam tak yakin. aish ok jee. puas hati kluar lagi 5G ni pn takkan tak yakin lagi diorg boleh buat keluar kan
 

Zizi Lee

freshman
Joined
Nov 5, 2019
Messages
24
Points
3
Age
23
4G tu da cukup laju senanya.. tapi dlm bab komunikasi la.. untuk teknologi lain2 mmg 4G masih tak mampu nak capai kelajuan. Thats y la kena ada 5G juga sb infrastruktur yg ni mampu penuhi kehendak teknologi2 baru mcm Iot tu
aah. sbb nak buat something yg org nampak wow mesti lah kene guna yg high pnya.
 

Fifi fiaya

freshman
Joined
Nov 5, 2019
Messages
22
Points
1
Age
24
bukan untuk smart home je aku nak mcm tu. Kalau boleh nak drive pepagi pun harap ada auto pilot yang boleh drive and boleh elakkan pelanggaran. Baru lah maju org kateeeee
uinaa skrg sudah ada tu yang baru baru ni PM try untuk auto drive. nampak gempak jugak. tu baru percubaan 5G.huhu
 

Fifi fiaya

freshman
Joined
Nov 5, 2019
Messages
22
Points
1
Age
24
okay la camtu. Lagipun TM da ada pengalaman luas dlm melebarkan infrastruktur jalur lebar kt malaysia ni. Rasanya mmg 5G akan terlaksana dgn jaya la lepas ni..
aah kita sbgai pengguna pn kene sokong dri segi penggunaan 5G dan juga sokong technology baru yg akan keluar. bkn asyik tak caya je. haha
 

epanbazz

freshman
Joined
Jan 14, 2019
Messages
11
Points
1
Age
29
bukan untuk smart home je aku nak mcm tu. Kalau boleh nak drive pepagi pun harap ada auto pilot yang boleh drive and boleh elakkan pelanggaran. Baru lah maju org kateeeee
macam kete kat korea tu kan? kami curi2 tgok kdrama adik kami mmg rasa amazing betul kereta sana da ada auto pilot mcm tu.
 

epanbazz

freshman
Joined
Jan 14, 2019
Messages
11
Points
1
Age
29
Aah. kalau pikirkan kita pn start dri bawah. dlu mase guna 3G pn dh rasa laju dn hebat, pastu ada 4G org macam tak yakin. aish ok jee. puas hati kluar lagi 5G ni pn takkan tak yakin lagi diorg boleh buat keluar kan
Biasa la netizen kan mana nak penah yakin tapi guna juga kan. Kalau teknologi yg baru ni bangun, rasanya boleh cover semua tempat termasuk kawasan pendalaman plak nanti
 

esther_chan90

freshman
Joined
Aug 21, 2011
Messages
36
Points
6
kt malaysia mmg da bnyak da smart home product. Cuma takde la fully mcm Iot. yg tu internet dia kena lagi kuat frekuensi n kelajuan dia....
 
Top