Google Adsense Sudah Support Bahasa Melayu Secara Rasmi Bermula 2 April 2015

Joined
Jun 14, 2012
Messages
164
Likes
1
Points
0
Offline
#1
Assalamualaikum dan salam sejahtera warga forumer di WC. Berita baik buat mereka yang selama ini memohon google adsense tetapi selalu di tolak gara-gara "unsupported language". Bermulanya pada 2 April 2015, google adsense telah membuat pengumuman rasmi menyokong penggunaan bahasa melayu sepenuhnya.

Pengumuman ini telah dikeluarkan di blog rasmi google yang berkongsikan maklumat tentang adsense iaitu adsense.blogspot.ie dan juga dihebahkan melalui laman twitter @Adsense.

Sepertimana biasa akhir-akhir ini google adsense amat ketat sekali peraturannya. Jika tak mematuhi guide lin yang ditetapkan akan di banned terus.

jadi sekarang peluang untuk mencari earning terbuka luas, cuma apa yang perlu kita lakukan ialah mencuba mematuhi peraturan yang ditetapkan oleh google.

Akhir kata selamat beradsense dalam bahasa melayu..yeahh.
 
Joined
Sep 7, 2015
Messages
188
Likes
37
Points
28
Age
32
Offline
#2
Assalamualaikum dan salam sejahtera warga forumer di WC. Berita baik buat mereka yang selama ini memohon google adsense tetapi selalu di tolak gara-gara "unsupported language". Bermulanya pada 2 April 2015, google adsense telah membuat pengumuman rasmi menyokong penggunaan bahasa melayu sepenuhnya.

Pengumuman ini telah dikeluarkan di blog rasmi google yang berkongsikan maklumat tentang adsense iaitu adsense.blogspot.ie dan juga dihebahkan melalui laman twitter @adsense.

Sepertimana biasa akhir-akhir ini google adsense amat ketat sekali peraturannya. Jika tak mematuhi guide lin yang ditetapkan akan di banned terus.

jadi sekarang peluang untuk mencari earning terbuka luas, cuma apa yang perlu kita lakukan ialah mencuba mematuhi peraturan yang ditetapkan oleh google.

Akhir kata selamat beradsense dalam bahasa melayu..yeahh.
Alhamdulillah [emoji7] [emoji7] dah apply dan dah berjaya dapat full akaun [emoji7] [emoji7]

Sent from my HM NOTE 1LTE using Tapatalk
 

Tokey

administrative
Joined
Jun 5, 2015
Messages
522
Likes
94
Points
28
Offline
#3
Alhamdulillah [emoji7] [emoji7] dah apply dan dah berjaya dapat full akaun [emoji7] [emoji7]

Sent from my HM NOTE 1LTE using Tapatalk
torbaik...+Terbaik+.. mesti banyak artikel @theHaikal buat... minimun bape artikel ye untuk dapatkan approval dari adsense?mane tahu leh wat sendiri..
 
Joined
Sep 7, 2015
Messages
188
Likes
37
Points
28
Age
32
Offline
#4
torbaik...+Terbaik+.. mesti banyak artikel @theHaikal buat... minimun bape artikel ye untuk dapatkan approval dari adsense?mane tahu leh wat sendiri..
Em..blog saya skrang nak masuk bulan ke 6..3 bulan pertama saya xaktif sgt bloging..pastu dapat ilham trus pulun blogging konsisten 3 bulan smpai sekarng..sejak tu lebih kurang satu artikel setiap hari..sekarang ada lebih kurang 100 artikel unik kat blog tu..

Cara ni sy ade kongsikan jgk dalm blog tu..ini pun pengalaman sy sendiri..hehe..cume harapan skarng ni untuk terus setia dengan adsense dan tak kne banned..hehe..[emoji16] [emoji16] [emoji16]

Sent from my HM NOTE 1LTE using Tapatalk
 
Joined
Sep 7, 2015
Messages
188
Likes
37
Points
28
Age
32
Offline
#6
Em..saya baru je approve akaun adsense ni..Dan blog tu pun baru nak naik..jadi tak adil la rasenye saya nak ulas pasal CPC..huhu [emoji28] [emoji28]

Sent from my HM NOTE 1LTE using Tapatalk
 

Tokey

administrative
Joined
Jun 5, 2015
Messages
522
Likes
94
Points
28
Offline
#7
Em..blog saya skrang nak masuk bulan ke 6..3 bulan pertama saya xaktif sgt bloging..pastu dapat ilham trus pulun blogging konsisten 3 bulan smpai sekarng..sejak tu lebih kurang satu artikel setiap hari..sekarang ada lebih kurang 100 artikel unik kat blog tu..

Cara ni sy ade kongsikan jgk dalm blog tu..ini pun pengalaman sy sendiri..hehe..cume harapan skarng ni untuk terus setia dengan adsense dan tak kne banned..hehe..[emoji16] [emoji16] [emoji16]

Sent from my HM NOTE 1LTE using Tapatalk
Terbaik bro..jrg berjumpa orang berusaha gigih mcm bro ..+Terbaik++Maaf+
 
Top