Get Paid To Shop (Mystery Shopper) In Malaysia. No joke.

eddie.i

freshman
Joined
Jun 1, 2014
Messages
17
Likes
0
Points
0
Offline
#1
Mystery Shopping sudah ada kat Malaysia. You just have to know the legal companies yang run program ni. I did my own research on this topic since 2007 and now lubuk rahsia revealed in my ebook. Don't hesitate to get a copy ya :) The mystery shopping program is available in all over Malaysia now, as long as there are gas stations, fastfood outlets and smartphone shops, banks, just to name a few. Even project mystery shop at Taman Tema (yg kat Johor tu) pun ada! Serious.

Kepada yang masih kurang faham, 'mystery shopper' juga dikenali sebagai pelanggan misteri. Pelanggan misteri diupah untuk shop kat mana-mana kedai atau outlets yang berkenaan untuk menilai servis/perkhidmatan.

Selain dapat wang saku, juga dapat jimat perbelanjaan.. paling sesuai untuk students kolej/universiti. Also apply to those fulltime employed individuals, because kerja mystery shopping ni just part time. Contoh:mengisi petrol, makan fastfood, buka akaun di bank, pergi kedai smartphone.. so, why wait?
 
Joined
Jul 17, 2013
Messages
31
Likes
2
Points
8
Offline
#2
Mystery shopper ni slalu kat U.S... ada jg ke kat Malaysia? Ceciter sket...
 
Joined
Jun 1, 2014
Messages
17
Likes
0
Points
0
Offline
#3
yup dah ada. Bru berkembang 2009. Tak percaya, franchise makanan segera dari barat terdapat banyak di Malaysia.. tak perlu sebut nama outlet pun dah tau. takkan company tu taknak evaluate outlet mereka kat sini kan? Betul tak? Malah company tempatan pun sdh mula ikut program mystery shopping ni, terutamanya stesen minyak dan bank. Smartphone juga.
 
Joined
Jun 1, 2014
Messages
17
Likes
0
Points
0
Offline
#4
Mystery shopping ni paling sesuai untuk student kolej & universiti. Of course it will not make u filthy rich, tapi kalo rajin buat shop visits boleh juga dapat up to RM1800 sebulan di samping dapat jimat perbelanjaan. Jimat perbelanjaan sebabnya dapat claim balik duit beli petrol (kalo shop kat stesen minyak) dan belanja makanan segera (kalo makan kat restoran makanan segera). Di samping dapat claim, dapat lagi upah. Siapa nak bagi? FYI, program mystery shopping dikendalikan oleh agensi/company yang khusus. So siapa nak beli ebook, don't hesitate to pm me.
 
Joined
Sep 7, 2015
Messages
188
Likes
37
Points
28
Age
32
Offline
#7
betul..dah ade mystery shopping kat Malaysia..saya dah on job ni 2 kali setakat ni..sesiapa yang duduk bandar lagi mudah dapat job rasenye sebab banyak franchise syarikat-syarikat besar..kalau duk kampung susah skit sebab job akan diberikan berhampiran dengan tempat tinggal kita..bayaran pun ok..setiap kali MS RM30 atau RM40 bergantung pada situasi dan tempat jugak..

+Pesanan+
 
Joined
Sep 7, 2015
Messages
188
Likes
37
Points
28
Age
32
Offline
#8
Ada sape2 yang selalu dapat job mystery shopping ni tak? Saya selalu dapat invite tapi jauh pulak dan x sempat nak buat assigment tu..meh le cecite skit sape yang pernah buat MS ni..+Hmm+
 
Joined
Sep 7, 2015
Messages
188
Likes
37
Points
28
Age
32
Offline
#10
Mcm mana nk join jadi mystery shopper ni?
Di Malaysia, platform untuk sesiapa yang ingin menjadi Mystery Shopper ada disediakan di AQ Shopmetrics dan AQ Worldwide.

Saya join kat sini. :) Harap membantu ;-)

Boleh baca pengalaman saya dengan Mystery Shopper di blog saya (tolong la naikkan trafik sikit hehe)
Saya bagi jaminan kerje ni sah cume bergantung pada invitation untuk buat mystery shooper dan lokasi.
Ini bukan skim 'join dan dapat RM1000/bulan' ;-)

Ni contoh invitation ke emel bile kite join:

Mystery Shopper.png

Sekarang saya dah tak sempat nak buat mystery shopping dah..huhu..
 
Top