Germany or Argentina? Huhh.. pening2 :)

Hamirul

Senior
Joined
Mar 22, 2007
Messages
763
Points
18
Kurang 25 jam dari sekarang, sepak mula perlawanan 'heavy weight' suku akhir World Cup di antara Germany vs Argentina akan bermula!

Argentina dengan kekuatan skill individu akan cuba mengekang corak permainan pantas (terutamanya serangan balas) Germany!

Mampukah pertahanan Germany yang diketuai Lahm menyekat serangan 3 serangkai Argentina - Messi, Tevez dan Higuain?

Dan mampukah pula pertahanan Argentina menyekat serangan balas pantas 3 serangkai Germany - Ozil, Podolski dan Muller?

messi-argentina.jpg

Messi (Argentina)

carlos-tevez2.jpg

Tevez (Argentina)

Germany+v+England+UEFA+European+U21+Championships+IMR11dpnhFHl.jpg

Ozil (Germany)

podolski.jpg

Podolski (Germany)

Ramalan saya: ARGENTINA menang 3-2 hehe...

Anda pula bagaimana?
 
Last edited:

kaiba910

Newbie
Joined
Oct 29, 2006
Messages
3,558
Points
36
Same prediction mcm lwn England hari tu.....

Germany 3 - 1 Argentina

Hehe.....sebab nampak sekarang pertahanan argentina macam tak gah sangat. Diorg bahaya bahagian attack je. Kalau Germany dapat buat counter attack macam hari tu, insyaAllah boleh. :D
 

Luqman-S

freshman
Joined
Dec 16, 2006
Messages
906
Points
18
Ghana! Go GHana go..!

EH, silap thread.. Argentina lah. Hm, boleh la. :D
 

dr_zool

freshman
Joined
May 15, 2009
Messages
1,213
Points
0
pade aku,argie ni a bit difficult sket utk ditundukkan walopon mmg akan tertunduk

-teves,badan kecik tp rembatan dy kne jage.bola on air xpe :)
-messi,lincah.kne jage gerakan dy.mne2 angle dy leh shot

 

kaiba910

Newbie
Joined
Oct 29, 2006
Messages
3,558
Points
36
Brazil dah tewas......Huhu.....walaupun menguasai padang, tapi mungkin bukan hari diorang ni. Go Netherland haha
 

Hamirul

Senior
Joined
Mar 22, 2007
Messages
763
Points
18
Brazil dah tewas......Huhu.....walaupun menguasai padang, tapi mungkin bukan hari diorang ni. Go Netherland haha

Hmm.. sedih tengok Brazil kalah.. malam nie Brazil banyak buat silap terutamanya 1st gol Holland tu :(
 

kaiba910

Newbie
Joined
Oct 29, 2006
Messages
3,558
Points
36
Hmm.. sedih tengok Brazil kalah.. malam nie Brazil banyak buat silap terutamanya 1st gol Holland tu :(

Sbnrnye aku suke Brazil kalah.....haha sbb aku menyampah dgn Robinho tadi.....Dalam team Brazil setakat ni, hanya Kaka yg best.

Kesian gak kat coach Dunga tu, mcm orang kata la. Bola tu bulat.

Kalau nak classic sket, mungkin same mcm 1974 di mana Final Netherland bertemu Germany :D
 

Mr.Anep

freshman
Joined
Jul 1, 2010
Messages
11
Points
0
rezeki ayam belanda..hahaha..sape nak tolong brazil pack barang die..he3
 

zyan

Senior
Joined
Jun 6, 2008
Messages
2,335
Points
38
tadi kene kutuk kaw2 kat mamak sebab brazil kalah.. ha ha ha!! takpe.. spain tetap dihatiku... untuk match argent & german... sy target argent menang... 4 -2 keh keh keh!!
 

Hamirul

Senior
Joined
Mar 22, 2007
Messages
763
Points
18
Dua perkara yang telah memberi impak besar kepada game Brazil vs Netherlands:

(1) Pastinya gol ke-2 (gol pemusnah) oleh SNEIJDER

2.gif


(2) Kad merah kepada MELO

merah.gif


saya mesti pilih argentina menang 3-1:)

Yup, Argentina mesti menang hehe :D
 

DilaWriter

Newbie
Joined
Aug 20, 2009
Messages
992
Points
16
Dua perkara yang telah memberi impak besar kepada game Brazil vs Netherlands:

(1) Pastinya gol ke-2 (gol pemusnah) oleh SNEIJDER

2.gif


(2) Kad merah kepada MELO

merah.gif




Yup, Argentina mesti menang hehe :D

Terima kasih, hamirul, kerana telah melakukan tugas yang baik dalam melaporkan KEMENANGAN ORANJE ARMY!!! hehehe!!! takpelah, saya sorang sokong Holland pun takpe.. Bring on Uruguay or Ghana! :D
 

Abang Internet

freshman
Joined
Dec 5, 2007
Messages
925
Points
18
Bola tu bulat.
Macam-macam boleh berlaku.
Brazil pun boleh kalah contohnya.
German atau Argentina yang menang?entahlah.
 

zakeri

Senior
Joined
Oct 20, 2008
Messages
4,854
Points
38
huh... game ni yg paing beshhh..... aku rasa cam nak demam la pulak.... since brazil dah tumbang, angin sekarang ni dah bertiup lain sikit rentaknya.... tunggu jerlah.....
 

zakeri

Senior
Joined
Oct 20, 2008
Messages
4,854
Points
38
MELO tuh memang patut kena kad merah.... buduh....
lagi bagus kasik pelempang sekali....
 
Top