GDI.Nak tanya apa perlu buat??

Status
Not open for further replies.
Joined
May 11, 2008
Messages
2,472
Likes
1
Points
38
Offline
antara nak bagi power gdi web mesti cantik power

kena ada ilmu promosi berkesan dan berterusan

dan tak boleh non stop
 
Joined
Jul 7, 2009
Messages
5
Likes
0
Points
0
Offline
betul tu antara cara promosi yang nak meletop kene lihat pada ruanga trafik iklan baru meletop gdi kita...

nak panduan belajar web mudah jeee.
bantuan 016-9047123
 

abg_x

freshman
Joined
Dec 14, 2006
Messages
1,987
Likes
1
Points
38
Offline
Nampak semakin lama semakin ramai yang dah sedar dengan sistem affiliate GDI ini. Abg_x pun dah semakin kukuh dengan GDI ni. Semakin ramai yang sudah berjaya membina website. Itulah.. GDI ini bukan money game. Sebenarnya, ianya adalah pemakin kepada semua pengguna internet supaya mendalami ilmu IT ini. Kursus Abg_x buat pun semakin mendapat sambutan. 3 Oktober ni.. Abg_x buat lagi kursus pembinaan website dan pemasaran Internet di jomtraining.com

Sesiapa yang tidak tahu lagi membina website, boleh hadir ke kursus ini, www.aridz.ws/kursus
Abg_x charge hanya sekadar duit makan, sewa tempat, DVD dan juga nota kursus.. Sebenarnya GDI ini memang berpotensi besar, jangan lepaskan peluang ini. Jika anda masih membuat duit sedikit -sedikit sahaja, kurang daripada RM2000 sebulan.. Abg_x galakkan anda menceburkan diri di dalam GDI. Modal pun rendah, produk pun berkaitan dengan IT.. memang ngam dengan kita la.. semoga kita sama- sama berjaya!
 
Joined
Feb 21, 2009
Messages
6
Likes
0
Points
0
Offline
macam mana pulak dari sudut syariah? cuba refer kat web ustaz zaharuddin.. zaharuddin.net/content/view/222/100/
 
Joined
May 13, 2009
Messages
2,087
Likes
1
Points
0
Offline
macam mana pulak dari sudut syariah? cuba refer kat web ustaz zaharuddin.. zaharuddin.net/content/view/222/100/
ermm...
yg nie susah gak nk jawab...silap jawab bahaya.
tp kita kena yakin lah, kita dibayar komisen jika kita memperkenalkan sistem GDI kepada org baru.

sedikit petikan dari forum sifu mazelan abas:
Contohnya, saya menyewa kedai Pak Ali untuk membuka perniagaan Restoran makanan, dan disebabkan Pak Ali mempunyai lot kedai lain yang masih kosong, dia menawarkan kepada saya untuk mencari pelanggan yang lain, dan sekiranya ada yang menyewa lot kedainya itu disebabkan saya yang mempromosikannya, maka Pak Ali memberi upah yang telah dipersetujui terlebih dahulu, iaitu sebanyak 10% daripada sewanya akan diberikan kepada saya sebagai tanda penghargaan membantu mempromosikan kedainya. Dia juga berjanji akan memberikan 10% sedalam lima generasi kerana menghargai usaha saya yang mendapatkan orang pertama tersebut, kerana tanpa level pertama maka tidak akan wujud level kedua, ketiga, dan seterusnya. Ini merupakan satu upah dan penghargaan yang perlu dipersetujui oleh kedua-dua belah pihak terlebih dahulu. Malah terdapat perjanjian yang ditandatangani menandakan persetujuan telah dimeteri. Oleh itu sebenarnya ianya bergantung kepada diri saya sendiri, saya boleh meneruskan perniagaan restoran saya seperti biasa kerana saya membayar sewanya setiap bulan dan Pak Ali tak boleh ganggu perniagaan saya kerana itu hak saya untuk berniaga apa sahaja yang tidak menyalahi undang2, disamping itu saya juga boleh mendapatkan wang sampingan dengan mempromosikan lot kedai Pak Ali yang lain. Maka saya tidak nampak mana-mana yang melanggar hukum Allah atau sunah rasulullah. GDI mempunyai sever yang sangat besar capacitynya, kita hanya menyewa 100Mb dan perlu memeterai perjanjian bertulis didalam ruangan 'Document' yang disediakan. Selagi kita tidak menanda tanganinya maka mereka tidak akan mengeluarkan apa2 komisyen kepada kita, kerana kita perlu menyetujui kesemua syarat yang ditetapkan terlebih dahulu jika ingin mempromosikan tapak web mereka yang lain. Ia bukan produk maya, sebenarnya jika kita menyewa 100Mb, ini bermakna suatu peratusan yang kecil didalam server mereka adalah milik kita, dan kita boleh melakukan apa sahaja dengan 100Mb tersebut. Kita boleh menjual nasi lemak didalam web kita, kita boleh menjual produk kesihatan, contohnya seperti saya, saya juga boleh mengiklankan kursus keusahawan internet seperti di http://iklansm.com, saya juga bercadang 100Mb tadi untuk membuka warung cyber, menjual barangan bermutu untuk membantu usahawan di negara kita secara online, tetapi disamping itu saya juga boleh membuat website untuk mewar-warkan yang Pak Ali masih mempunyai lot kedai yang kosong utk disewakan, jadi jika ada yang menyewanya saya akan mendapat upah dari Pak Ali. InsyaAllah ianya halal. Rajin kerja ada hasil, kalau tak buat tidak ada hasil, walau berapa puluh peratus sekali pun Pak Ali nak bagi, ia tidak akan berhasil.

renung-renungkan:rolleyes:
 
Joined
Oct 21, 2008
Messages
916
Likes
0
Points
16
Offline
kena tanya dan selongkar dulu laa baru join.... :)
Aku tgk dr thread GDI yg mula2 tu lg ada jer ko..
x cukup lg ke nak tanye??
amboi, lama benor ko amik masa nak tanya dan selongkar..
kalu x nak join, diam2 sudah..
buka thread ko sendiri, ko lepak jer situ..:confused:
 
Joined
May 22, 2007
Messages
6,621
Likes
2
Points
38
Offline
Aku tgk dr thread GDI yg mula2 tu lg ada jer ko..
x cukup lg ke nak tanye??
amboi, lama benor ko amik masa nak tanya dan selongkar..
kalu x nak join, diam2 sudah..
buka thread ko sendiri, ko lepak jer situ..:confused:
yer laa memang ada sesetengah orang kena hambik masa nak join... kena pertimbangkan mana yang patut...

kalo dah join gerenti memang patut kena bukak thread sendiri untuk buat promosi yang berterusan dan dapatkan downline... :)
 
Joined
Oct 21, 2008
Messages
916
Likes
0
Points
16
Offline
yer laa memang ada sesetengah orang kena hambik masa nak join... kena pertimbangkan mana yang patut...

kalo dah join gerenti memang patut kena bukak thread sendiri untuk buat promosi yang berterusan dan dapatkan downline... :)
aku nak tgk jer berapa lama masa ko nak amik..
aku rasa, kat setiap thread ada jer post ko yg x menyumbangkan apa2 tu.. :confused:
 
Joined
May 22, 2007
Messages
6,621
Likes
2
Points
38
Offline
aku nak tgk jer berapa lama masa ko nak amik..
aku rasa, kat setiap thread ada jer post ko yg x menyumbangkan apa2 tu.. :confused:
kalo dah lepak kat wc dah tentunya kena hantar post kat setiap thread... ada jugak laa sikit sumbangan dari wc... sumbangan duit raya... :)
 

xmel72

freshman
Joined
Sep 23, 2009
Messages
2
Likes
0
Points
0
Offline
Saya sudah join GDI2u harap2 dapat make moneylah,sekarang ni saya promosi saja..sesiapa boleh bagi bantuan dalam buat promosi yg baik..saya ucapkan teimakasih
 
Joined
May 22, 2007
Messages
6,621
Likes
2
Points
38
Offline
Saya sudah join GDI2u harap2 dapat make moneylah,sekarang ni saya promosi saja..sesiapa boleh bagi bantuan dalam buat promosi yg baik..saya ucapkan teimakasih
promosi perlu dilakukan secara berterusan untuk menghasilkan pendapatan yang maksima...
 
Status
Not open for further replies.
Top