gcp or publicgold?

Joined
Oct 3, 2009
Messages
704
Likes
0
Points
0
Offline
#81
tegah usay2 gsr tapi masih belum faham apa kelebihan gsr ni.


aga sesiapa yang boleh terangkan keuntngan joint gsr?
 
Joined
Dec 17, 2010
Messages
200
Likes
0
Points
0
Offline
#82
tegah usay2 gsr tapi masih belum faham apa kelebihan gsr ni.


aga sesiapa yang boleh terangkan keuntngan joint gsr?
tk dpt nk tlg..klu kelebihan gcp blhla nk cite
rsanya elok buka satu thread utk gsr ni..sbb thread ni tajuk public gold vs gcp
 
Joined
Mar 24, 2012
Messages
13
Likes
0
Points
0
Offline
#83
GCP... bayar RM600 tapi tak dapat apa-apa..?? memang merugikan.. kalu saya.. dengan wang yang kurang sikit dari itu (RM510) saya sertai RGCX.., pastinya saya akan dapat emas 0.01oz.. Dapat buat jualbeli emas online lagi..24jam sehari. isnin -jumaat. takde margin call plak tu.., mengikut kehendak syariah..(takde swap & riba').. dividen (ROI) 10 - 15% sebulan.., bukan setahun bro.. rugi kalu tak join..
 

mawfiz

freshman
Joined
Nov 20, 2011
Messages
223
Likes
0
Points
16
Offline
#84
tegah usay2 gsr tapi masih belum faham apa kelebihan gsr ni.


aga sesiapa yang boleh terangkan keuntngan joint gsr?
saya boleh cuba membantu untuk terangkan lebih lanjut tentang gsr..boleh PM saya tuan. Saya dealer sah GSR :)
 
Last edited:
Joined
Feb 12, 2009
Messages
20
Likes
0
Points
0
Offline
#86
Kalau ada siapa2 yang nak buat pinjaman peribadi awam-i untuk beli emas sila call saya ridwan 019-2797489. Rate tetap 4.99% setahun, 2-20 tahun, 10k-200k, ada perlindungan takaful percuma, bayaran penuh 100%
 
Joined
Dec 17, 2010
Messages
200
Likes
0
Points
0
Offline
#87
GCP... bayar RM600 tapi tak dapat apa-apa..?? memang merugikan.. kalu saya.. dengan wang yang kurang sikit dari itu (RM510) saya sertai RGCX.., pastinya saya akan dapat emas 0.01oz.. Dapat buat jualbeli emas online lagi..24jam sehari. isnin -jumaat. takde margin call plak tu.., mengikut kehendak syariah..(takde swap & riba').. dividen (ROI) 10 - 15% sebulan.., bukan setahun bro.. rugi kalu tak join..
ye ke tk dpt apa2..mana tau?

ni sy bg 13 sebab mengapa anda harus jd pengedar GCP..tmbhan :30% dri yuran anda byr jd dealer..disalurkan kpd pmbinaan masjid..diulang.pembinaan masjid....saham akhirat tu..

13 Sebab Mengapa Anda Harus Menjadi Pengedar GCP


Ramai yang tanya saya apa yang mereka akan dapat dengan menyertai GCP sebagai pengedar emas.Sebelum itu kena faham dulu untuk apa jadi pengedar emas?Meniaga macam jual penapis air ke?Tunjuk emas dan suruh orang beli?Jika itu tanggapan anda,teruskan membaca supaya anda lebih faham.Di bawah adalah petikan dari artikel sebelum ini,saya ulang kerana sehingga sekarang saya masih menerima soalan yang sama.Mungkin kena guna kaedah pengulangan sehinggalah sebati dalam ingatan semua :)

1.Bisnes apa ni?

GCP adalah sebuah syarikat yang menawarkan kepada kita emas dalam bentuk barang kemas 999,dinar 999 dan gold bar 999.9 dari berat 1 gram (sekitar RM200+) sehinggalah ke 100g.Konsepnya adalah simpanan untuk jangka masa panjang demi mengukuhkan ekonomi kita dan melindungi wang kita dari susut nilai dan kalis inflasi.Ianya ada kaitan dengan wang kertas yang sebenarnya bukan matawang yang bernilai pada hakikatnya.

2.Berapa saya boleh dapat duit bulan-bulan?

Kami tidak menjanjikan kepada anda duit bulan-bulan,pulangan,dividen dan sebagainya.Konsepnya sama macam kedai emas,beli emas dapat emas,dan simpanlah emas tersebut.Bezanya dengan modal yang rendah anda sudah layak menjadi dealer.

Nak duit lebih,ada caranya,anda usaha,anda dapat.Kami sedia membantu tunjukkan caranya.

3.Bagaimana saya untung?

Beli dan simpan pun dah untung,kalau nak lebih keuntungan bolehla sambil menyimpan meniaga emas.Tapi ada syaratnya,kena ada ilmu dulu tentang emas ni,barulah boleh meniaga.Meniaga emas bukan macam meniaga barang lain,ianya amat istimewa dan mempunyai perkaitan dengan rahsia wang kertas,ini yang perlu anda pelajari.Hanya orang yang sabar yang akan melepasi tahap ini.Saya akan membantu menjawab persoalan yang bermain di minda anda jika anda masih tidak faham.

Saya menyediakan platform yang cukup baik untuk anda bermula,antara nak dengan tak nak sahaja.

4.Kena cari downline?MLM ke?

Tidak,ini bukan perniagaan MLM.Dan anda tidak perlu mencari downline.Apa yang perlu anda lakukan ialah berkongsi ilmu tentang simpanan emas dengan orang ramai,mulakan dengan orang yang anda kenali,sama ada rakan-rakan mahupun saudara-mara (ini jika anda berminat untuk menyimpan sambil menjana keuntungan sebagai pengedar).

Keahlian seumur hidup dan hanya sekali sahaja bayar.


Promosi menjadi dealer dengan modal serendah RM1k sehingga 13 Mei 2012.Tiada syarat belian.Apa yang anda dapat dengan bayaran RM1k?Teruskan bacaan.

13 Sebab Mengapa Anda Harus Menjadi Pengedar GCP

1.Dapat title pengedar emas

Dengan bayaran RM1k ,anda sudah layak bergelar pengedar emas @ dealer emas @ tokey emas :)
Kalau dulu,bukan senang nak jadi tokey emas ni,tapi sekarang zaman dah berubah,ramai yang mampu menjadi tokey emas @ pengedar emas mobil.Tak perlu keluar modal berjuta untuk buka kedai emas,bayar RM1k sahaja.Tidakkah anda teringin merebut peluang ini?


2.Harga pengedar jauh lebih murah

Cuba anda lihat harga pengedar di bawah,memang sangat murah.Namun ada juga yang tertanya-tanya kenapa harga gold bar 1 gram mahal?

Jawapannya kerana kos mencetak yang mahal dan biasanya memang sesuatu barang itu akan lebih murah jika kita beli yang lebih besar,sebagai contoh,lihat harga untuk 10g bar,RM1760= RM176/gram.

Jangan terkejut jika melihat harga untuk gold bar 100g,kerana ianya cuma 170/gram.Harga kedai emas sekarang RM200/gram.


Ini adalah harga untuk emas 916 :
Emas 916
Kami Jual Kami Beli
Rantai Tangan Melur
(RM/g)
5g RM 162.50 RM 143.00
10g RM 160.00 RM 140.80
20g RM 160.00 RM 140.80
30g RM 159.00 RM 139.92
40g RM 158.20 RM 139.22
50g RM 156.50 RM 137.72
100g RM 156.20 RM 137.46


Catatan :Harga kedai emas yang ikut harga FGJAM ialah RM190 tidak termasuk UPAH.


GCP juga menjual barang kemas 999 (RT=rantai tangan , RL= rantai leher).Ada 4 paten barang kemas 916 dan 999 iaitu pasir padu,gajah padu,bunga pasir dan melur.

Harga pengedar sangat murah,ada yang mencecah perbezaan sebanyak RM30/gram.Bayangkan jika anda beli di luar,emas seberat 100g,anda telah jimat hampir RM3000 jika beli dengan GCP.

Mengapa bayar lebih?

Tempahan boleh dibuat 24 jam,7 hari seminggu :)

3.Anda dapat kuasa membeli yang lebih dengan emas.

Jika anda menyimpan wang kertas,lama-kelamaan ianya susut nilai dan dimamah inflasi.Mudah sahaja untuk memahami inflasi,lihatlah harga barang di sekeliling kita sekarang,bukankah anda perlu menambah wang dari semasa ke semasa untuk benda yang sama?Inilah yang dikatakan sebagai inflasi.

Berbanding jika anda simpan emas,harganya untuk jangka masa panjang semakin naik,maka kuasa membeli akan semakin meningkat.

Wang kertas semakin susut nilai

Kelebihan anda sebagai pengedar,anda boleh sampaikan info ini kepada orang lain dan memudahkan urusan mereka untuk mendapat stok emas dari anda.Anda sendiri mendapat kemudahan untuk menambah stok simpanan anda secara konsisten.


4.Kos penghantaran PERCUMA dari GCP seumur hidup

Bayangkan anda order emas hari ini,esok sampai. :)

Tak perlu keluarkan duit minyak,dan kos-kos lain untuk ambil stok di cawangan.Jimat bukan?

Masa dan tenaga juga jimat dan bolehla digunakan untuk membuat perkara lain.

Syarikat memberi jaminan jika berlaku kehilangan.Setakat ini belum pernah berlaku.


5. Kos penghantaran PERCUMA kepada pelanggan anda.

Anda mempunyai kelebihan untuk mendapat keistimewaan ini.Anda mendapat pelanggan,dan mereka jauh dari anda,maka bolehla membuat tempahan dengan GCP,buat bayaran dan tempahan akan dihantar kepada pelanggan.Segalanya hanya di hujung jari.

Dalam masa yang sama,anda telah pun menjana keuntungan secara tak langsung.Masih tak faham?Jangan risau,kami akan membimbing pengedar baru untuk mengetahui cara mendapatkan keuntungan dalam private group


6. Produk Terkini

Dari semasa ke semasa GCP sentiasa memberi kejutan dengan mengeluarkan produk terkini mengikut keperluan dan trend terkini.Contohnya di bawah ini,produk 1 gram gold bar yang merupakan antara hot item dan terkini 5 gram RT emas 916 paten melur yang comel :)




Akan datang GCP akan mengeluarkan produk silver pula,jika tiada aral,dalam tahun ini juga atau selewatnya awal tahun hadapan.Pasti ianya berita gembira bagi peminat silver.


7. Perkhidmatan selepas jualan.

GCP menyediakan perkidmatan selepas jualan dengan kos yang minimum seperti:

A)Mencuci emas (percuma)

B)Mencelup emas (kos minima)

C)Menilai harga emas terpakai (percuma)


8.Menyediakan modal dalam bentuk :

- Modal disediakan dalam bentuk stok emas.

GCP menyediakan modal perniagaan dalam bentuk stok emas kepada para pengedar yang membuat jualan 500g dan ke atas dalam 1 transaksi/1 pelanggan. Pengedar hanya perlu membuat tempahan dan GCP akan menghantar emas terus kepada pelanggan yang telah ditetapkan oleh pengedar. Bayaran boleh dibuat oleh pelanggan sewaktu emas tersebut diterima.

- Modal tunai disediakan untuk membeli semula produk yang telah dijual.

GCP menjanjikan pembelian semula Gold bar dan Rantai Tangan emas 999 GCP yang telah dijual kepada pelanggan dengan susut nilai sebanyak 15% daripada harga jualan (Harga pelanggan CP) semasa. Manakala pembelian semula daripada pengedar pula dikenakan sebanyak 5% hingga 6% daripada harga pengedar (DP) semasa.

-Modal tunai untuk membeli emas terpakai.

Pengedar digalakkan membeli emas terpakai mengikut harga yang disyorkan oleh GCP. Modal untuk membeli emas terpakai diberi oleh pihak GCP. Pengedar hanya perlu memaklumkan kepada GCP jumlah berat emas yang hendak dijual oleh pelanggan seterusnya pihak GCP akan menghantar wang tunai kepada pengedar.


9.Insentif Pengedar

Dealer get dealer

Pengedar yang memperkenalkan pengedar baru akan mendapat insentif seperti berikut:-

1)Ganjaran RM100 bagi setiap pengedar baru yang diperkenalkan.

2)Komisyen rm1.00 se gram bagi setiap pembelian oleh pengedar baru yang diperkenalkan (untuk rantai tangan emas 999 dan gold bar 999.9 sahaja)

Contoh insentif dealer get dealer:

Abu memperkenalkan syahir sebagai pengedar maka Abu mendapat komisyen rm100.00

Contoh insentif pembelian:

Syahir membeli 500g rantai tangan 999. Abu mendapat komisyen rm500.

Jika Syahir pula memperkenalkan Hasyim sebagai pengedar, hanya Syahir sahaja mendapat komisyen, Abu tidak dapat sebarang komisyen.

Abu hanya mendapat komisyen secara berterusan bagi setiap pembelian yang dibuat oleh Syahir sahaja.

Insentif bulanan:

Jika dalam tempoh 1 bulan, pengedar berjaya memperkenalkan 10 orang atau lebih pengedar baru, pihak GCP akan memberikan Bonus RM100 bagi setiap pengedar baru yang diperkenalkan.

Contoh: 10 orang x rm100 = RM1000.00

10. Seminar PERCUMA

GCP menyediakan insentif kepada dealer yang hendak mengadakan seminar,segala kos ditanggung oleh GCP.Anda hanya perlu maklumkan tempat,tarikh dan uruskan peserta,selebihnya akan diuruskan oleh GCP.CEO GCP sendiri akan memberi talk dan penganjur diberi saguhati kerana menganjurkan seminar.

Peruntukan juga diberi untuk banner.Anda boleh pasang lebih awal untuk memaklumkan kepada orang ramai mengenai seminar yang dianjurkan.

Ingin design banner?Saya ada.Anda hanya perlu ubah sedikit info sahaja.

Akan datang,akan diadakan seminar khas untuk membantu pengedar emas.


11. Kebebasan Kewangan

Dengan menjadi pengedar emas,anda memainkan peranan untuk menyampaikan info kepada orang ramai mengenai sebab dan kepentingan emas agar mereka celik tentang emas.Dalam masa yang sama,sudah tentu anda juga membuat simpanan emas secara konsisten.Ini sebenarnya mendisiplinkan diri kita dalam berbelanja .


Pengalaman sendiri,saya semakin berjimat cermat dalam perbelanjaan,kewangan saya bertambah baik dan saya bebas dari membuat hutang selepas menyimpan emas.

Sebenarnya ada banyak yang harus anda gali sebagai dealer emas ini,dan tidak semua dapat dijelaskan di sini.


12. Group@FB

Bagaimana saya membantu dealer-dealer di seluruh Malaysia,malah ada yang berada di luar negara,termasuklah di Brunei dan London?

Group Gold Investor Club

– group ini terbuka kepada semua penyimpan dan pengedar emas.Membincangkan pelbagai topik berkaitan dengan emas,simpanan emas,analisis harga emas,pendedahan skim pelaburan emas dan macam-macam lagi.Saya biasanya akan meminta mereka yang baru mengenali emas menyertai saya dan rakan-rakan saya yang lain di situ kerana ada banyak info.

Jom sertai Gold Investor Club

Group Rangkaian Dealer Jutawangold

-group khas untuk guide dealer dalam rangkaian ini yang telah memberi kepercayaan memilih saya sebagai introducer.Jadi,saya mengambil inisiatif untuk berkongsi info-info,dan juga maklumat asas di situ,selain mengeratkan ikatan sesama rakan pengedar di mana kami selalu bantu membantu di antara satu sama lain termasuk dalam urusan jual-beli emas.


-Bimbingan terus dari CEO

Sebaik sahaja anda menjadi pengedar GCP,anda layak menyertai Group Pengedar GCP Seluruh Malaysia di mana dapat berinteraksi dengan rakan pengedar di seluruh negara.Anda juga boleh mendapat info dari pihak syarikat termasuk CEO sendiri,en Shamsul Anuar Md Ali yang sentiasa juga berkongsi ilmu-ilmu pemasaran dan menyediakan marketing tools free untuk para pengedarnya.Banyak faedahnya menyertai group ini kerana segalanya menjadi mudah.


13. Kaya dan berjaya

Dengan menjadi pengedar emas,anda sebenarnya membantu :

1.Diri sendiri untuk kaya dan berjaya dunia dan akhirat

Apabila anda menyimpan emas,anda layak membayar zakat apabila emas anda cukup haul dan nisab,juga zakat perniagaan hasil keuntungan.Bukankah ianya satu sumbangan yang bagus dalam meningkatkan ekonomi umat Islam?

2.Orang lain untuk kaya dan berjaya dunia dan akhirat


Apabila anda mengajak orang lain menyimpan emas,sebenarnya anda membantu mereka dari terus menyimpan wang kertas yang susut nilai itu,sebaliknya menyimpan logam berharga yang menguntungkan untuk jangka masa panjang.Lebih ramai yang menyimpan,lebih bagus kerana lebih ramai yang akan membayar zakat dan menjadi kaya dan berjaya melalui simpanan emas ini.

Lihat sahaja iklan-iklan produk bank,kenapa tidak kita sebagai pengedar mengambil peluang untuk memperkenalkan simpanan emas,kerana jika anda kaji sejarah wang,emas adalah wang yang sebenar.Bukankah prospek simpanan emas sangat luas?

Kesimpulannya,jangan tunggu lama-lama untuk membuat pilihan yang terbaik.Seperti yang pernah saya katakan,tersalah jadi dealer emas tidak apa,jangan tersalah join skim cepat miskin,MLM atau skim piramid.Dan jangan harapkan dapat duit bulan-bulan tanpa berusaha.Anda buat,anda dapat.

Mari sertai saya sekarang.Anda pasti tak menyesal.

Hubungi hotline :019-9708897 atau add sy di fb :Nor Fazilah Abd Mohd untuk keterangan lanjut.
 
Joined
Dec 17, 2010
Messages
200
Likes
0
Points
0
Offline
#88
berminat..?jom dftr dgn sy sekarang..bimbingan diberikan di private group khas utk anda

1) Buka website http://gcp.com.my/

2) Klik register dan masukkan nama dan nombor I’d introducer

Nor Fazilah Abd Mohd

Kod agen : ad1325

3) Isi borang yg disediakan dan ikut arahan hingga akhir.

4) Bank in RM1k ke akaun Maybank 505103003954 dan email bukti bayaran sales@gcp.com.my.

Pendaftaran dan tempahan emas (jika ada) akan diproses oleh pihak GCP dalam tempoh 24jam mengikut masa bayaran dibuat.

Kata nama/kata laluan akan dihantar melalui email dan sms.

5) Sebelum emas dihantar (jika ada buat tempahan), Pihak GCP akan menghubungi pengedar utk memaklumkan bayaran tambahan harga emas yang perlu dibayar.(mengikut harga emas pengedar semasa).

Sekiranya tidak dapat email bukti pembayaran,boleh fax atau mms.Sebarang kesulitan boleh rujuk dengan saya,hubungi 019-9708897 atau add sy di fb -Nor Fazilah Abd Mohd

PROMOSI DARI 13HB FEB-13HB MEI,JADI DEALER DENGAN MODAL HANYA RM1K,TIADA SYARAT BELIAN.
 
Joined
Dec 17, 2010
Messages
200
Likes
0
Points
0
Offline
#89
warga pahang khususnya..blh dgr sy kt radio pahangfm ptg ini..pukul 5.30..sy on air selama 30 minit..anda blh dgr sndiri pengalaman sy dan info ttg emas dan syarikat GCP
 
Joined
Apr 22, 2012
Messages
27
Likes
0
Points
1
Offline
#90
Why Public Gold?

292041_216587471740357_135055436560228_628987_1872070885_n.jpg

+ Stock always available (there will be no contrive scarcity)
+ Physical Gold/Silver and certificate of authenticity
+ Low minting cost
+ Lowest spread (difference between buying and selling price approx. 5-6% for Gold & 12-15% for Silver)
+ Guaranteed buy back (even scratch or break) by the PG
+ You can touch and open the casing (most of other companies do not allow it)
+ Branches everywhere in Malaysia and dealers are overwhelming (easy to buy and sell)
+ Suitable for small and big investors
+ Smallest affordable Gold is 1 Dinar (about RM 0.7k+) and Silver is 10 Dirham (about RM 0.13k+)
+ Various products : bar, coin, dinar, i-series, d-series & jewellery
+ Price is transparent (in the website update every 20 minute)
+ Others

Source
 
Last edited:

fiqsan

freshman
Joined
May 31, 2012
Messages
1
Likes
0
Points
0
Offline
#92
satu lagi syarikat yang mengeluarkan produk emasnya sendiri.. Amsyiq Gold Sdn Bhd..
1. muslim 100%..
2. ada panel syariah lagi (mantan imam besar negeri selangor: us othman hamzah)..
3. harga boleh tahan la.. spread 5%..
4. setakat ni cawangan perak, kedah, johor, n9, pahang..
5. khidmat penghantaran lebih 10k disediakan..
6. nak jadi dealer mudah.. dgn 10k je.. tu pun boleh himpun resit belian...
7. kelebihan dealer 10k dapat diskaun 1.5%. 20k dapat diskaun 2%. 50k dapat diskaun 2.5%... klo introducer dapat 0.5%.
8. ada sistem pelaburannya sendiri.. GKA, JRA & GKAs.
9. beli & simpan boleh. beli & simpan kat syarikat pun boleh.
10. ada kelas emas setiap sabtu di s.alam.
11. menarik bagi sesiapa yang nak tau pasal emas ni. boleh survey dulu.

boleh call syarikat 03-55231066. hotline 012-6669362.
 
Joined
Jun 5, 2012
Messages
22
Likes
0
Points
0
Offline
#93
kalau nak beli emas xperlu tamak beli banyak2..sebulan 1 gram pon dah cukup...saya boleh terangkan caranya...kalau nak tau pm saya ye
 

bakri79

freshman
Joined
May 19, 2010
Messages
23
Likes
0
Points
1
Offline
#94
betul ke public gold dah kene black list ngan BNM?

just nakkan kepastian je

ade org tgk link terkini BNM ada nama public gold
 
Top