gcp or publicgold?

shuth

Senior
Joined
Dec 13, 2005
Messages
2,936
Points
48
xsangka bro shuth ni pun dah jadi dealer PG ye..
alang-alang menyeluk pekasam, biar sampai ke ketiak orang kata..
ho ho.. alang-alang dah beli emas.. better jadi dealer terus..
dapat kecilkan spread setiap kali beli emas.. :)
 

zilasafein

freshman
Joined
Mar 6, 2011
Messages
60
Points
0
alang-alang menyeluk pekasam, biar sampai ke ketiak orang kata..
ho ho.. alang-alang dah beli emas.. better jadi dealer terus..
dapat kecilkan spread setiap kali beli emas.. :)
setuju sangat dengan sedara... alang-alang tangan dah ternoda dengan bau ketiak!! hahhahahah lawok betul sedara nih!.
 

Jutawan Gold

freshman
Joined
Dec 17, 2010
Messages
229
Points
0
ermm..bro shuth..sbb tu ke bg post ttg gcp hari tu..

sy ni ejen dua-dua..sy npk kelebihan dan kekurangan kedua-dua syarikat..

terpulang kpd pembeli mmbuat pilihan yang bijak..sy just tunjukkan jalan.. :)
 

whizzkid

Newbie
Joined
Apr 6, 2009
Messages
916
Points
18
oh.....tenkiu...tenkiu...macam tu rupanya...

hmm...nasib bek ada thread ni..kalau tak dah beli dari GCP dah...hoho..

tapi GCP spread dia besar gedabak gila.....lagi satu GCP ada 10g emas jongkoong (RM1600++)...PG pula tiada..ada 20g jongkong (RM3400++)...

adess...kena bli dinar la..tapi tak berapa nak berkenaan dinar. Minat nak beli jongkong jugak.
Kami ada menjual jongkong emas dari berat minimum 5g hingga 100g.. Harga antara yang termurah.. spread rate 5.6%.
Boleh tengok harga terkini di sini


Atau hubungi saya terus di talian 013-3534956 (Ammar)
 
Last edited:
Joined
Feb 14, 2011
Messages
56
Points
0
Mulai 1 JUN 2011 bayaran pendaftaran utk menjadi pengedar akan dinaikkan kepada rm5000 (tertakluk kepada harga emas semasa). Bayaran ini adalah untuk pembelian set emas GCP (1 dinar GCP 999.9, 10g bar GCP 999, 10g Rantai tangan 999 dan kos pengurusan)
 

zilasafein

freshman
Joined
Mar 6, 2011
Messages
60
Points
0
cantik graph emas dan silver malam ni. Bagus untuk yg baru mahu mula menyimpan.
 

kaneshiro

freshman
Joined
Sep 25, 2009
Messages
17
Points
1
Salam, kepada Geng2 GCP dan Juga PG yang ada jongkong2 dan memerlukan wang segera boleh hubungi saya
untuk jualan tunai ataupun trade in kepada rantai999 etc. Harga terbaik akan ditawarkan untuk keuntungan bersama.
Win-Win situation. Jongkong PAMP Suisse pun dialu2kan.
call/sms 013-7184 228.
TQ.
 

pakcik_ku

freshman
Joined
Jul 18, 2011
Messages
3
Points
0
dgr kata ar rahnu dh x terima PG?kenapa yer??ada kt mana2 yg terima PG ni...just nk tahu in case terdesak...
 

aura gold

freshman
Joined
Jul 17, 2011
Messages
13
Points
0
bg saya...dua2 emas ader kelebihan kekurangan...

emas gcp sesuai untuk simpanan jangka panjang..coz harga dia lebih murah...

emas PG sesuai untuk pelaburan..coz spread dia rendah..

kedua2 company ini bg peluang kepada kita untuk berniaga emas...

PG mengeluarkan
(1)jongkong emas berskala 10g, 20g, 50g 100g, 250g
(2) dinar emas iaitu 1dinar, 5dinar & 10dinar
(3)jongkong perak iaitu 250g, 500g & 1kg
(4) barangan kemas

# ader pape mslh..boleh berhubung ngn saya..sy menjual kedua-dua emas tersebut.. nak taw kenapa sy jual kedua2?? leh PM sy kt inbox.. thanks
 

whizzkid

Newbie
Joined
Apr 6, 2009
Messages
916
Points
18
dgr kata ar rahnu dh x terima PG?kenapa yer??ada kt mana2 yg terima PG ni...just nk tahu in case terdesak...
Bukan yang PG jer ar-rahnu dah tak terima, sema jenis goldbar ar-rahnu dah tak terima termasuk keluaran Sri Ayu.. Salah satu faktor maybe banyak sangat skim yag manipulasi duit di ar-rahnu.. Kalau nak masuk ar-rahnu, better beli barang kemas 999..
 

pakcik_ku

freshman
Joined
Jul 18, 2011
Messages
3
Points
0
nampak gaya klu beli emas jongkang ni simpan ja la...nak pajak x blh...jual ja la yg senang....
 

aura gold

freshman
Joined
Jul 17, 2011
Messages
13
Points
0
jongkong emas sesuai untuk long term investment...kalau kaki pajak, baek beli barang kemas...senang nk dipajak kt agro atau bank rakyat...tnya diri sndri, aper tujuan kita beli emas...
 

Jutawan Gold

freshman
Joined
Dec 17, 2010
Messages
229
Points
0
penyimpan2 emas dh senyum skrg ni..siapa yg belum mula..blhla buat kajian sikit ttg simpanan emas..

nnt anda akan tahu..knp perlu simpan emas ni...

jgnlah jd seperti 'melihat tapi tk nampak'
 

miraez

freshman
Joined
Mar 1, 2012
Messages
4
Points
1
Ketahui Rahsia Dealer GCP

*nk jadi dealer GCP contact saya : 013-9919025(Faiz)
atau nk beli jongkong emas/dinar saya pun ada jual..Harga boleh diLock.

*Lokasi Penajaan Seluruh Malaysia
harga boleh rujuk dlm ni jutawan-forum.blogspot.com/p/live-gold.html
 
Top