GBP/JPY Technical Analysis

Status
Not open for further replies.

Jebatfx

freshman
Joined
Feb 23, 2008
Messages
1,161
Points
36
25nov091104am1h.gif


At this moment, I'm looking forwards market to perform a bearish continuation trend scenario to perform subwave 3 in aqua. A true breakout towards the bearish continuation critical line 2 would bolster towards this scenario. Otherwise, please be careful for any bullish trend perhap to complete subcorrective c (2) in magenta. Good luck.
 

Jebatfx

freshman
Joined
Feb 23, 2008
Messages
1,161
Points
36
26nov091137am1h.gif


Preferably, I believed market in progress to to complete subwave 3 in aqua. Therefore, please be careful for any bullish retracement trend scenario to perform subwave 4 later or a strong bullish retracement to perform wave 2 in magenta. Good luck and "Selamat Hari Raya Aidil Adha & Maaf Zahir Batin".
 

Jebatfx

freshman
Joined
Feb 23, 2008
Messages
1,161
Points
36
30nov091027am1h.gif


Gbp vs Jpy (1H) - At this moment, I believed market in progress to perform a major wave 5 either in white or magenta. Favourably, I'm looking forward market to perform another bearish continuation trend scenario either to complete a truncated subwave 5 in aqua or an impulsive subwave v in white. Therefore, advisable to look for a bearish continuation entry signal from BSTS later. But, please be noted that market may perform a strong bullish retracement trend to complete wave 2 magenta before another bearish continuation trend scenario.

30nov091027amdaily.gif


Gbp vs Jpy (Daily) - Preferably, I believed market in major bearish continuation trend scenario either in white or magenta. A strong breakout towards the bearish continuation critical line 2 would bolster toward the alt count in white. Otherwise we may need to wait a "pullback scenario" for completion of subwave ii in magenta before expecting for another bearish continuation trend scenario.

30nov091027amdailyaud.gif


AUD (Daily) - Favourably, I believed market in progress to complete the right shoulder of "Head and Shoulder" bearish reversal pattern of corrective subwave b in white. A pullback from the upper green trendline and a breakout towards the yellow neckline would bolster towards this scenario. Therefore, advisable to look for a bearish continuation entry signal from BSTS later. Otherwise, please be careful for any strong bullish scenario or any breakout towards the upper green trendline. Good luck.
 

Jebatfx

freshman
Joined
Feb 23, 2008
Messages
1,161
Points
36
01dec091110am1h.gif


Gbp vs Jpy (1H) - At this moment, I believed subwave 4 still in progress either refering to the alt counts in aqua or white. A pullback from the R3 or 61.8% critical line would bolster towards this scenario. Otherwise, please be careful for any breakout towards the aqua/white critical line.

01dec091110amdailygu.gif


Gbp vs Usd (Daily) - Preferably, I believed market will perform a major bearish reversal trend either in yellow or magenta. Otherwise, please be careful for any breakout towards the upper dotted yellow trendline. Good luck.
 

Jebatfx

freshman
Joined
Feb 23, 2008
Messages
1,161
Points
36
02dec091137am1h.gif


At this moment, I'm looking forward market to perform a bearish continuation trend scenario to complete either a truncated subwave 5 in aqua or an impulsive subwave 5 in white as long the aqua/white critical line is remain intact. Otherwise, please be careful for any breakout towards the upper green trendline. Good luck.
 

rizalahmad

Newbie
Joined
Sep 18, 2009
Messages
343
Points
0
x perasan ada thread jebatfx.
saya dah lama follow blog jebat sebenarnya.
thanks for your info here
 

Jebatfx

freshman
Joined
Feb 23, 2008
Messages
1,161
Points
36
x perasan ada thread jebatfx.
saya dah lama follow blog jebat sebenarnya.
thanks for your info here

sama sama

---------------------------------------------------------

03dec091052am1h.gif


At this moment, due to the strong bullish trend, therefore please be noted that the previous alt count in aqua/white is already invalid. Favourably, I'm looking forward for a pullback scenario from the R3 critical line (magenta) or green upper trendline (white) for another bearish continuation trend scenario. Good luck.
 

Jebatfx

freshman
Joined
Feb 23, 2008
Messages
1,161
Points
36
04dec091139am1h.gif


Favourably, I'm looking forward for any possibility towards a bearish continuation trend refering to the alt count in magenta. A breakout towards the S3 critical line and lower red trendline would bolster towards this scenario. Otherwise, we may see another bullish breakout toward the upper green trendline and bullish continuation critical line 1. Please be extra careful for NFP announcement tonight at 9.30pm (GMT+8). Happy weekends and good luck.
 

Jebatfx

freshman
Joined
Feb 23, 2008
Messages
1,161
Points
36
08dec091036am1h.gif


At this moment, please analyse all possibile alt counts. Favourably, I'm looking forward for a bullish retracement trend either to perform subcorrective wave b (Head & Shoulder) in white or a truncated subwave 5 in magenta. Otherwise, please be careful for any breakout towards the magenta/white critical line. Good luck
 

Jebatfx

freshman
Joined
Feb 23, 2008
Messages
1,161
Points
36
09dec091041am1h.gif


At this moment, I believed market in progress either to complete subwave v (wave 1) in white or magenta before expecting for a bullish retracement trend to perform wave 2. A breakout towards the bearish continuation critical line 1 would bolster towards the alt count in magenta. Otherwise, a breakout towards the magenta critical line would indicate the market is already in progres to complete subcorrective wave c and 2 in white. Good luck
 

Jebatfx

freshman
Joined
Feb 23, 2008
Messages
1,161
Points
36
10dec09858am1h.gif


At this moment, a valid descending triangle bearish continuation pattern would indicate that subwave v in magenta still in progress. Therefore market may perform a complex corrective wave abcde in iv to complete this pattern. Otherwise, we may see a bullish trend to complete corrective wave c in white in 5 bullish wave structures. A breakout towards the upper yellow trendline would bolster to this scenario. Good luck.
 

Jebatfx

freshman
Joined
Feb 23, 2008
Messages
1,161
Points
36
11dec091012am1h.gif


At this moment, preferably I believed market in progress to complete subcorrective wave e/iv in magenta before expecting for another bearish continuation trend scenario to perform subwave v. A valid rising wedge bearish continuation pattern would bolster towards this scenario. Therefore, advisable to look for a bearish continuation entry signal from BSTS later. Otherwise, we may see a bullish continuation trend to complete subcorrective wave c/2 in white. Happy weekends and good luck.
 

Jebatfx

freshman
Joined
Feb 23, 2008
Messages
1,161
Points
36
14dec091036am1h.gif


Preferably, I believed market in progress to complete wave v in magenta. But please be extra careful for any bullish retracement trend to perform subwave 2 in aqua. Otherwise, please be careful for any breakout towards the pivot critical line. Good luck.
 

Jebatfx

freshman
Joined
Feb 23, 2008
Messages
1,161
Points
36
15dec091003am1h.gif


At this moment, I'm looking forward for a completion or subwave 2 in aqua before expecting for another bearish continuation trend scenario to perform subwave 3, 4 and 5. A pullback from the upper green trendline and later a breakout to the S3 critical line would bolster towards this scenario. Otherwise, please be careful for any breakout towards the green upper trendline and aqua/magenta critical line. Good luck.
 

Jebatfx

freshman
Joined
Feb 23, 2008
Messages
1,161
Points
36
16dec09950am1h.gif


At this moment, I'm looking forward for a pullback scenario from the yellow upper trendline for a bearish continuation trend. A valid rising wedge pattern and a breakout towards the lower red and yellow trendline would bolster to this scenario. Otherwise, please be careful for any further bullish rally perhap to perform a bull trap scenario. Good luck.
 

brozul

freshman
Joined
Dec 16, 2009
Messages
4
Points
0
By:Jebatfx
Pioneer Member

saya boleh remove link tapi u stop spam la. Ttg chart tu..tu hak saya...hasil kerja saya..so itu copyright analysis saya. Memang la hak sapa sapa...jika u tul la dah berjaya...tak kan lah gila gila hari hari dok spam gambar...

anyway boleh tak kenalkan sapa diri u sebenarnya...saya dah blur dah....byk sgt nick..nie bro shamx777 ke..royce ke....gato_erse ke...kenapa semua tak guna nick yg sama...nak kelirukan orang ke apa...

udah udah la tu nak tipu orang bro. Tgk balik website u tu >> surfxwave

semuanya bagus...semuanya untung...tunuklah untung USD1,767 ....tunjuk mudah la..senang la...tunjuk kereta mercedes la...rumah banglo tak tunjuk ke...rugi tak de ah...memang perfect la kot.

tak wujud dlm dunia nie sistem "PERFECT ENTRY" la bro...dlm forex nie takde satu bendapun yg perfect....semuanya UNPREDICTABLE. Just all trader cuba juga predict berdasarkan teknik teknik yg ada dari basic sampaila ke tahap advance...dari fundamental hingga lah ke technical....

so hentikan lah temberang orang ramai. Hentikanlah cerita yg indah indah saja....hentikan lah cakap mudah sana sini...untung sana sini.

Kepada para pembaca samada yg baru nak kenal forex or dah main forex, cubalah buat kajian dulu. Betul ke forex nie senang buat duit....betul ke forex nie boleh kaya....berapa ramai yg u interview berjaya dan rugi....berapa Ringgit Malaysia dah duit mereka dah terkorban sebab terpedaya dgn iklan iklan forex dlm website cakap forex senang la..bole kaya la...boleh ada mercedes la...ada rumah banglo la...untung ribu ribu usd la...berapa ramai...tiap kali u jumpa orang or rakan...cuba tanya.....saudara main forex ke...macam mana...untung ke.....betul ke apa yg di tulis dekat web yg cakap forex nie mudah dan untung...

Kenapa takde iklan forex tunjuk...saya tergadai duit ASB....saya tergadai duit simpanan....saya tergadai kereta dan rumah....saya hilang pekerjaan ....semuanya sebab ingat forex nie senang buat duit...sebab terbaca dan terpedaya dgn website website yg marketing dia power pasal forex....byk byk minta petunjuk dari Allah swt.


Minggu lepas expo forex dekat KLCC pun kena batalkan... KENAPA ??? fikir fikirkan lah...BNM tak luluskan..kenapa tak luluskan...kenapa benda nie leh sampai ke pengetahuan BNM...kenapa dulu boleh lepas expo...kali nie tak lepas...

Tengok billboard dan iklan forex merata terutama ttg Commerce Zone FXOPEN. Forex nie legal ke illegal dekat malaysia....dah tahu illegal...yg buat gila sakan promote tu buat apa...orang macam u all la yg akan menyusahkan para trader yg sememangnya trade untuk diri sendiri bila esok esok BNM dan SC ban semua company dan transaction ke broker.

Tamak nak kaut keuntungan dgn cepat, mudah dan banyak...tanpa fikir benda lain...semakin hari u semakin exposekan forex nie ke BNM dan SC. Semakin ramai trade...semakin ramai rugi....semakin hancur ekonomi negara.......akhirnya kerajaan ambil tindakan...semua orang tak boleh trade dah....

Kalau BENAR lah mudah buat duit dgn forex dgn TRADE...tak de lah u susah susah nak promote gila gila benda nie.

Realitinya memang mudah buat duit...tapi dgn cara apa selain trade....dgn cara jual indicator...jual robot...jual ebook...buat preview free....ebook free...jadi IB instaforex...IB FXOPEN....buat broker sendiri macam farflex dan olta capital....buat kelas yg cakap untung untung untung..senang senang senang....signal hari hari....semua signal tu betul ke...sentiasa untung ke...

akhir kata sekian je la komen komen saya...sapa nak dengar nasihat...bagus la...sapa tak mau terima....abaikan....hak masing masing....tuhan beri agama...selalu minta petunjuk dan hidayah...taubat selalu...tuhan beri akal...gunakan...tuhan beri nafsu...jgn ikutkan...tuhan beri rezeki....jgn lupa diri...

moga segalanya dan anda semua di berkati dan selalu dpt pedoman dari Allah swt...amin

harap maaf jika ada sesapa tersinggung.
__________________

Welcome To Asia Fx Traders
Welcome To My Forex Blog - lets change the way you trade
Last edited by Jebatfx; 12-16-2009 at 12:17 PM..


###########SIFU KNAPE JADIK CM NI SKALI........SBAGAI ANAK MURID SIFU Pioneer Member, MALU LE SAYA....SIFU KAN PRO...SAYE RASE SIFU X PERLULAH MENGANGGU THREAD RAKAN2 KITA YG LAIN......X BAIK MELEMAHKAN SEMANGAT ORG........UNTUNG RUGI ADAT BERNIAGA KALAH MENANG ADAT BERTANDING..........YG PENTING KITA DAPAT BELAJAR DARI KESILAPAN.......SIFU PUN BERMULA DARI NOTHING KAN???......APA SALAHNYA NEWBI SEPERTI SAYA MENCUBA.......JANGANLAH MELEMAHKAN SEMANGAT KAMI.....MJADI HAK SESIAPA PUN UNTUK MEMILIH CARA MANA YG TERBAIK.....KITA KENA AKUI ADA ORG LAIN YG LEBIH BAIK DARI KITA....... SO NASIHAT SAYA....KITA CONCENTRATE JE THREAD KITA NI OK....############

#####SAYA SUKA NASIHAT SIFU YG NI...
"sapa nak dengar nasihat...bagus la...sapa tak mau terima....abaikan....hak masing masing....tuhan beri agama...selalu minta petunjuk dan hidayah...taubat selalu...tuhan beri akal...gunakan...tuhan beri nafsu...jgn ikutkan...tuhan beri rezeki....jgn lupa diri..."

#####JUGA YG NI....
"moga segalanya dan anda semua di berkati dan selalu dpt pedoman dari Allah swt...amin
harap maaf jika ada sesapa tersinggung.."

SIFU BILA NK TURUN JB???

.
 
Last edited:

wardina

freshman
Joined
Dec 17, 2009
Messages
3
Points
0
sy sokong en.brozul.....sy pn newbi gk...jgn la lemahkn smgt sy ye

By:Jebatfx
Pioneer Member

saya boleh remove link tapi u stop spam la. Ttg chart tu..tu hak saya...hasil kerja saya..so itu copyright analysis saya. Memang la hak sapa sapa...jika u tul la dah berjaya...tak kan lah gila gila hari hari dok spam gambar...

anyway boleh tak kenalkan sapa diri u sebenarnya...saya dah blur dah....byk sgt nick..nie bro shamx777 ke..royce ke....gato_erse ke...kenapa semua tak guna nick yg sama...nak kelirukan orang ke apa...

udah udah la tu nak tipu orang bro. Tgk balik website u tu >> surfxwave

semuanya bagus...semuanya untung...tunuklah untung USD1,767 ....tunjuk mudah la..senang la...tunjuk kereta mercedes la...rumah banglo tak tunjuk ke...rugi tak de ah...memang perfect la kot.

tak wujud dlm dunia nie sistem "PERFECT ENTRY" la bro...dlm forex nie takde satu bendapun yg perfect....semuanya UNPREDICTABLE. Just all trader cuba juga predict berdasarkan teknik teknik yg ada dari basic sampaila ke tahap advance...dari fundamental hingga lah ke technical....

so hentikan lah temberang orang ramai. Hentikanlah cerita yg indah indah saja....hentikan lah cakap mudah sana sini...untung sana sini.

Kepada para pembaca samada yg baru nak kenal forex or dah main forex, cubalah buat kajian dulu. Betul ke forex nie senang buat duit....betul ke forex nie boleh kaya....berapa ramai yg u interview berjaya dan rugi....berapa Ringgit Malaysia dah duit mereka dah terkorban sebab terpedaya dgn iklan iklan forex dlm website cakap forex senang la..bole kaya la...boleh ada mercedes la...ada rumah banglo la...untung ribu ribu usd la...berapa ramai...tiap kali u jumpa orang or rakan...cuba tanya.....saudara main forex ke...macam mana...untung ke.....betul ke apa yg di tulis dekat web yg cakap forex nie mudah dan untung...

Kenapa takde iklan forex tunjuk...saya tergadai duit ASB....saya tergadai duit simpanan....saya tergadai kereta dan rumah....saya hilang pekerjaan ....semuanya sebab ingat forex nie senang buat duit...sebab terbaca dan terpedaya dgn website website yg marketing dia power pasal forex....byk byk minta petunjuk dari Allah swt.


Minggu lepas expo forex dekat KLCC pun kena batalkan... KENAPA ??? fikir fikirkan lah...BNM tak luluskan..kenapa tak luluskan...kenapa benda nie leh sampai ke pengetahuan BNM...kenapa dulu boleh lepas expo...kali nie tak lepas...

Tengok billboard dan iklan forex merata terutama ttg Commerce Zone FXOPEN. Forex nie legal ke illegal dekat malaysia....dah tahu illegal...yg buat gila sakan promote tu buat apa...orang macam u all la yg akan menyusahkan para trader yg sememangnya trade untuk diri sendiri bila esok esok BNM dan SC ban semua company dan transaction ke broker.

Tamak nak kaut keuntungan dgn cepat, mudah dan banyak...tanpa fikir benda lain...semakin hari u semakin exposekan forex nie ke BNM dan SC. Semakin ramai trade...semakin ramai rugi....semakin hancur ekonomi negara.......akhirnya kerajaan ambil tindakan...semua orang tak boleh trade dah....

Kalau BENAR lah mudah buat duit dgn forex dgn TRADE...tak de lah u susah susah nak promote gila gila benda nie.

Realitinya memang mudah buat duit...tapi dgn cara apa selain trade....dgn cara jual indicator...jual robot...jual ebook...buat preview free....ebook free...jadi IB instaforex...IB FXOPEN....buat broker sendiri macam farflex dan olta capital....buat kelas yg cakap untung untung untung..senang senang senang....signal hari hari....semua signal tu betul ke...sentiasa untung ke...

akhir kata sekian je la komen komen saya...sapa nak dengar nasihat...bagus la...sapa tak mau terima....abaikan....hak masing masing....tuhan beri agama...selalu minta petunjuk dan hidayah...taubat selalu...tuhan beri akal...gunakan...tuhan beri nafsu...jgn ikutkan...tuhan beri rezeki....jgn lupa diri...

moga segalanya dan anda semua di berkati dan selalu dpt pedoman dari Allah swt...amin

harap maaf jika ada sesapa tersinggung.
__________________

Welcome To Asia Fx Traders
Welcome To My Forex Blog - lets change the way you trade
Last edited by Jebatfx; 12-16-2009 at 12:17 PM..


###########SIFU KNAPE JADIK CM NI SKALI........SBAGAI ANAK MURID SIFU Pioneer Member, MALU LE SAYA....SIFU KAN PRO...SAYE RASE SIFU X PERLULAH MENGANGGU THREAD RAKAN2 KITA YG LAIN......X BAIK MELEMAHKAN SEMANGAT ORG........UNTUNG RUGI ADAT BERNIAGA KALAH MENANG ADAT BERTANDING..........YG PENTING KITA DAPAT BELAJAR DARI KESILAPAN.......SIFU PUN BERMULA DARI NOTHING KAN???......APA SALAHNYA NEWBI SEPERTI SAYA MENCUBA.......JANGANLAH MELEMAHKAN SEMANGAT KAMI.....MJADI HAK SESIAPA PUN UNTUK MEMILIH CARA MANA YG TERBAIK.....KITA KENA AKUI ADA ORG LAIN YG LEBIH BAIK DARI KITA....... SO NASIHAT SAYA....KITA CONCENTRATE JE THREAD KITA NI OK....############

#####SAYA SUKA NASIHAT SIFU YG NI...
"sapa nak dengar nasihat...bagus la...sapa tak mau terima....abaikan....hak masing masing....tuhan beri agama...selalu minta petunjuk dan hidayah...taubat selalu...tuhan beri akal...gunakan...tuhan beri nafsu...jgn ikutkan...tuhan beri rezeki....jgn lupa diri..."

#####JUGA YG NI....
"moga segalanya dan anda semua di berkati dan selalu dpt pedoman dari Allah swt...amin
harap maaf jika ada sesapa tersinggung.."

SIFU BILA NK TURUN JB???

.
 
Last edited:

Jebatfx

freshman
Joined
Feb 23, 2008
Messages
1,161
Points
36
By:Jebatfx
Pioneer Member

saya boleh remove link tapi u stop spam la. Ttg chart tu..tu hak saya...hasil kerja saya..so itu copyright analysis saya. Memang la hak sapa sapa...jika u tul la dah berjaya...tak kan lah gila gila hari hari dok spam gambar...

anyway boleh tak kenalkan sapa diri u sebenarnya...saya dah blur dah....byk sgt nick..nie bro shamx777 ke..royce ke....gato_erse ke...kenapa semua tak guna nick yg sama...nak kelirukan orang ke apa...

udah udah la tu nak tipu orang bro. Tgk balik website u tu >> surfxwave

semuanya bagus...semuanya untung...tunuklah untung USD1,767 ....tunjuk mudah la..senang la...tunjuk kereta mercedes la...rumah banglo tak tunjuk ke...rugi tak de ah...memang perfect la kot.

tak wujud dlm dunia nie sistem "PERFECT ENTRY" la bro...dlm forex nie takde satu bendapun yg perfect....semuanya UNPREDICTABLE. Just all trader cuba juga predict berdasarkan teknik teknik yg ada dari basic sampaila ke tahap advance...dari fundamental hingga lah ke technical....

so hentikan lah temberang orang ramai. Hentikanlah cerita yg indah indah saja....hentikan lah cakap mudah sana sini...untung sana sini.

Kepada para pembaca samada yg baru nak kenal forex or dah main forex, cubalah buat kajian dulu. Betul ke forex nie senang buat duit....betul ke forex nie boleh kaya....berapa ramai yg u interview berjaya dan rugi....berapa Ringgit Malaysia dah duit mereka dah terkorban sebab terpedaya dgn iklan iklan forex dlm website cakap forex senang la..bole kaya la...boleh ada mercedes la...ada rumah banglo la...untung ribu ribu usd la...berapa ramai...tiap kali u jumpa orang or rakan...cuba tanya.....saudara main forex ke...macam mana...untung ke.....betul ke apa yg di tulis dekat web yg cakap forex nie mudah dan untung...

Kenapa takde iklan forex tunjuk...saya tergadai duit ASB....saya tergadai duit simpanan....saya tergadai kereta dan rumah....saya hilang pekerjaan ....semuanya sebab ingat forex nie senang buat duit...sebab terbaca dan terpedaya dgn website website yg marketing dia power pasal forex....byk byk minta petunjuk dari Allah swt.


Minggu lepas expo forex dekat KLCC pun kena batalkan... KENAPA ??? fikir fikirkan lah...BNM tak luluskan..kenapa tak luluskan...kenapa benda nie leh sampai ke pengetahuan BNM...kenapa dulu boleh lepas expo...kali nie tak lepas...

Tengok billboard dan iklan forex merata terutama ttg Commerce Zone FXOPEN. Forex nie legal ke illegal dekat malaysia....dah tahu illegal...yg buat gila sakan promote tu buat apa...orang macam u all la yg akan menyusahkan para trader yg sememangnya trade untuk diri sendiri bila esok esok BNM dan SC ban semua company dan transaction ke broker.

Tamak nak kaut keuntungan dgn cepat, mudah dan banyak...tanpa fikir benda lain...semakin hari u semakin exposekan forex nie ke BNM dan SC. Semakin ramai trade...semakin ramai rugi....semakin hancur ekonomi negara.......akhirnya kerajaan ambil tindakan...semua orang tak boleh trade dah....

Kalau BENAR lah mudah buat duit dgn forex dgn TRADE...tak de lah u susah susah nak promote gila gila benda nie.

Realitinya memang mudah buat duit...tapi dgn cara apa selain trade....dgn cara jual indicator...jual robot...jual ebook...buat preview free....ebook free...jadi IB instaforex...IB FXOPEN....buat broker sendiri macam farflex dan olta capital....buat kelas yg cakap untung untung untung..senang senang senang....signal hari hari....semua signal tu betul ke...sentiasa untung ke...

akhir kata sekian je la komen komen saya...sapa nak dengar nasihat...bagus la...sapa tak mau terima....abaikan....hak masing masing....tuhan beri agama...selalu minta petunjuk dan hidayah...taubat selalu...tuhan beri akal...gunakan...tuhan beri nafsu...jgn ikutkan...tuhan beri rezeki....jgn lupa diri...

moga segalanya dan anda semua di berkati dan selalu dpt pedoman dari Allah swt...amin

harap maaf jika ada sesapa tersinggung.
__________________

Welcome To Asia Fx Traders
Welcome To My Forex Blog - lets change the way you trade
Last edited by Jebatfx; 12-16-2009 at 12:17 PM..


###########SIFU KNAPE JADIK CM NI SKALI........SBAGAI ANAK MURID SIFU Pioneer Member, MALU LE SAYA....SIFU KAN PRO...SAYE RASE SIFU X PERLULAH MENGANGGU THREAD RAKAN2 KITA YG LAIN......X BAIK MELEMAHKAN SEMANGAT ORG........UNTUNG RUGI ADAT BERNIAGA KALAH MENANG ADAT BERTANDING..........YG PENTING KITA DAPAT BELAJAR DARI KESILAPAN.......SIFU PUN BERMULA DARI NOTHING KAN???......APA SALAHNYA NEWBI SEPERTI SAYA MENCUBA.......JANGANLAH MELEMAHKAN SEMANGAT KAMI.....MJADI HAK SESIAPA PUN UNTUK MEMILIH CARA MANA YG TERBAIK.....KITA KENA AKUI ADA ORG LAIN YG LEBIH BAIK DARI KITA....... SO NASIHAT SAYA....KITA CONCENTRATE JE THREAD KITA NI OK....############

#####SAYA SUKA NASIHAT SIFU YG NI...
"sapa nak dengar nasihat...bagus la...sapa tak mau terima....abaikan....hak masing masing....tuhan beri agama...selalu minta petunjuk dan hidayah...taubat selalu...tuhan beri akal...gunakan...tuhan beri nafsu...jgn ikutkan...tuhan beri rezeki....jgn lupa diri..."

#####JUGA YG NI....
"moga segalanya dan anda semua di berkati dan selalu dpt pedoman dari Allah swt...amin
harap maaf jika ada sesapa tersinggung.."

SIFU BILA NK TURUN JB???

.

salam....

pulak dah...hentikan lah menyamar....post baru satu...takperlu lah nak menyamar jadi anak murid saya, bro surfxwave scam. Jatuhkan air muka u balik buat apa. U nie jika betul anak murid saya...nama penuh apa...no hp apa...email u apa ? dan alamat rumah u apa ? Jika ada dlm database anak murid saya....betul la...jika tak...elok hentikan aktiviti buat id baru sokong thread sendiri ataupun nak mengutuk orang.

bawa bertaubat.
 
Last edited:
Status
Not open for further replies.
Top