Gadis melayu islam sekarang sudah tiada maruah

tenteraangin

Senior
Joined
Oct 10, 2009
Messages
1,264
Points
38

SFX

Senior
Joined
Apr 1, 2008
Messages
1,930
Points
38

nurjannah

Newbie
Joined
Aug 16, 2008
Messages
616
Points
16
apa2 pun, back to the religion..kembalilah pada agama,nescaya semua akan selamat
 

johnjimat

Senior
Joined
Mar 16, 2009
Messages
2,901
Points
38
biasa la tu bro. dulu mase kt kolej byk betul bohsia2, yg peliknyer ade sorng tu ikut mmb sy blk ke kg tuk diratah kwn2 die siap pakai tudung sakan tu.. peh, muke seyes baik hoho.. :rolleyes:

pelik gak sebab, yang pki tudung la yang expert.. kekadang cam x caya... pki da elok da tapi rosak.. aku naik blur and confuse.. aku ada 2 member, sorang ni bertudung berbaju kurung. sorang ni budak emo... tapi se "emo" member aku x pernah pn dia ni buat x senonoh ,..hmmm
 

mumtahanah

Senior
Joined
Sep 12, 2008
Messages
678
Points
18
Naper yer lately banyak sungguh post2 mcm nie yg dibincangkan dalam WC nie....??:rolleyes:

so guys,korang nie mcm dah [email protected] [email protected] ke dgn mana2 pempuan seperti yg diperbincangkan dlm post2 di sini..?


:) :)
 

SFX

Senior
Joined
Apr 1, 2008
Messages
1,930
Points
38
Naper yer lately banyak sungguh post2 mcm nie yg dibincangkan dalam WC nie....??:rolleyes:

so guys,korang nie mcm dah [email protected] [email protected] ke dgn mana2 pempuan seperti yg diperbincangkan dlm post2 di sini..?


:) :)

thread ni membincangkan tentang gadis melayu yang suka bukak aurat dan tak tau malu...saya tertipu dengan keindahan kulit mereka padahal ia akan dibakar di dalam neraka menjadi abu.
 

ishamzana

Newbie
Joined
Aug 18, 2009
Messages
351
Points
0
tak jd halnya kalau bincang pasal ni...kita perlu risau untuk anak2 kita akan datang adakah diaorg akan mudah terikut2 dgn contoh gadis remaja skrg...saya ada anak br 7bulan...tp sudah memikirkan kaedah untuk dia terhindar dr benda2 mcm ni...doakan saya dpt mendidik dia dgn baik...tetapi semuanya dr Allah..dgn berkat usaha kita moga di berkati
 

Syafiq Taib

freshman
Joined
Jul 13, 2009
Messages
80
Points
0
lagi bncang lagi bgus..leh selalu beringat2..kite ni manusia sering terlupa dan trleka..

pd pandangan saya,masalah bukak aurat ni bnyk disebabkan oleh persekitran.nak kate anak2 skrg kurang ilmu,xjugak.mmg belajar ttg agama,tp aplikasi kurang.tgk persekitaran..bile anak2 tgk org ramai xtutup aurat,die pon nk wat jugak.sbb die xrase takut,org len ramai je buat..cb kalo peraturan diketatkan,kempen kesedaran dari pihak berkuasa ditingkatkan.bila org slowly ikut sume tu,persekitaran pon dh xramai yg bukak aurat,anak2 yg baru knal dunia ni pon xjd la nk wat yg bukan2.die pon rase segan,takut..apa2 pon,yg paling penting,kesedaran dlm diri tu yg paling penting..

solat jgn lupe,buat dgn baik,khusyuk dan tawadhuk..ni kadang2 tgk,ade org yg slalu gi clubbing,solat x tinggal..dh solat gi clubbing balik..ape dh jadi?solat dh jadi mcm budaya,bukan lagi sbg tuntutan agama..

sekadar pandangan..renung2 kan,dan selamat beramal..
 

mumtahanah

Senior
Joined
Sep 12, 2008
Messages
678
Points
18
of course bbincang lebih bagus..tapi adalah lebih baik bbincang sambil mberi solution dan pandangan,bukan sekadar mengutuk/mcerca/mghina golongan itu tadi..:D
 

my10je

freshman
Joined
Sep 11, 2009
Messages
80
Points
0
Saya berpandangan bahawa segala punca masaalah bermula di rumah. Kalau (maaf kata) mak bapak tak ada masa untuk anak-anak, tak mendidik anak dengan ajaran agama yang betul, tak mengajar anak-anak cara hidup yang betul, siapa nak diharapkan.. tak kan masyarakat, jiran-tetanga, saudara mara, cikgu, mahupun kerajaan.

Melentur buluh kena dari rebungnya. Kalau dah besar, dah keras, lenturlah macam mana sekalipun, tak akan boleh dilenturnya, malah patah adalah..

Wasalam..

Ramai yang dah jadi besi pun..:)
Apapun sy setuju..ia bermula dari rumah..maybe kena tanya pandangan ibubapa yg ada anak2 yang cemerlang dalam bab agama ni..
 

JANGKUALIS

freshman
Joined
Jun 10, 2009
Messages
4
Points
0
1..semua masalah bermula d rumah..mak bapak kena terapkan ajaran agama .., baru masalah ini selesai walaupun negara d landa gelombang budaya tak senonoh.

2..D luar rumah guru pula yang menjadi mak bapak ke-2..kalau dah ddidik dengan agama, tak adalah masalah..

3. Tapi mngapa ??????? TUHAN JADIKAN SYURGA DAN NERAKA
ADAM DAN HAWA
 

fyrule

freshman
Joined
Jul 1, 2009
Messages
57
Points
0
hmm.. sbb tu sblm kawin kena bersedia.. ilmu perkahwinan bukan sekadar nak tuuuttt jerr, paling penting ilmu jd suami dan isteri.. baru rukun rumahtgga. kemudian nak anak kena ada ilmu ibu dan ayah.. menjaga, mendidik, mengasuh.. org skrg tau nak kawin jer.. nak anak jer.. pastu huru-hara.. KAWIN NI SUSAH.. YG SENANG TUUUTTT TU JER.. bkn nk ckp kotor tp hakikatnya kena byk blaja dan membaca...
 

faezil

Newbie
Joined
Oct 2, 2007
Messages
7,061
Points
38
of course bbincang lebih bagus..tapi adalah lebih baik bbincang sambil mberi solution dan pandangan,bukan sekadar mengutuk/mcerca/mghina golongan itu tadi..:D

solution dah dibincangkan pun... ada yang cadangkan suh kuatkuasakan undang2 la... ada yang cadangkan ibubapa kena didik la.. ada yang cadangkan suh jaga solat.. ada yang cadangkan suh pastikan sumber rezeki daripada sumber yang halal
 
Top