FXCLEARING.CA Introducer Broker (IB) - Malaysia

Status
Not open for further replies.
Joined
May 16, 2010
Messages
245
Likes
0
Points
0
Offline
#1
Assalamualaikum kepada semua warga wangcyber. Alhamdulillah, minggu lepas, sudah genap 5 bulan saya buka kelas belajar forex di forum ini. Sambutan yg di terima amat menggalakkan. Berdasarkan rekod, sudah almost 100 org dr warga forum nie yg dtg berjumpa saya. And saya amat hargai pujian mereka kepada saya kerana perasaan berterima kasih di atas niat saya yg ikhlas utk mengajar mereka.

Di thread ini, spt di tajuk di atas, saya telah di tawarkan dan akhirnya telah menerima tawaran menjadi Introducing broker FXclearing.ca sbg local agent di Malaysia. Oleh yg demikian, saya amat berbesar hati dpt mengembangkan lagi sumbangan saya di forum ini kepada mana2 forex trader, potential forex trader, boleh mencuba trade forex di broker ini sbg platform anda.

Sebelum itu, saya tidak berniat untuk mencari untung lebih..target saya masih lagi kepada trading itself dan kelas belajar forex utk newbie. Tidak mahu, tidak apa and semoga Berjaya.Harus di ingat, broker juga is another risk we have to face while trading in forex market..

Sejenak Info Ttg FXclearing






Kenapa saya pilih fxclearing

spreads serendah 1 pip.

Rate currency exchange yg reasonable by using local depo 1 USD = RM 3.20 dan RM 3.00 utk withdrawal..

deposit serendah $1 sahaja..ada bonus ( this as part of the common marketing promotion..yg penting trade itu sendiri)

Server yg stable dan ok masa news release, Pending order tak freeze ..kenaikan spread ketika itu is biasa ajer bg mana2 broker...

Boleh scalping..boleh hedging ..no bound, no limit..



Untuk buka akaun fxclearing..


Boleh click di http://may.fxclearing.ca/ib/406 (method deposit adalah Paypal, Credit Card, Moneybookers atau Wire Transfer) atau

http://may.fxclearing.com/ib/406 (method deposit adalah LR, Webmoney atau Local Deposit) dan akan di directkan ke page di bawah..



untuk acc yg register di .com, anda boleh deposit dan terus memulakan trading sebaik sahaja selesai register secara online..

Cuma sebelum withdrawal, anda perlu approved kan acc anda dgn upload scan id dan juga scan poa melalui traders cabinet..


Untuk deposit,

minimum 1usd…kalau nak use local depo..boleh ym master IB jai_x5 atau sms 0166479117..saya IB sahaja :)



Untuk withdrawal,

minimum 1usd… pihak FXClearing telah menyediakan traders cabinet.
Anda boleh melakukan urusan Withdrawal dengan hanya log in ke dalam traders cabinet anda.
http://www.fxclearing.com/login

Pilih Withdrawal Funds, dan seterusnya klik Local Withdrawal to Mod zairi (jai_x5). Isikan butir-butir yang tertera.



Utk makluman--
Akaun micro cents - semua pengiraan akaun adalah di dalam US Cents.

dan kiraan lot di akaun micro,
1 lot = 10 cents
0.1 lot = 1 cents
0.01 lot = 0.1 cent

Untuk akaun mini:
1 lot = $10
0.1 lot = $1
0.01 lot = 10 cents


p/s: to be continued
 
Last edited:
Joined
May 16, 2010
Messages
245
Likes
0
Points
0
Offline
#2
Promosi Terkini :)

Welcome Bonus 40%, Bonus 25% Setiap Deposit.

· Sebagai satu penghargaan kepada pelanggan kami,
· Nikmati Welcome bonus 40% (sehingga $1,000 kredit) untuk pelanggan baru yang mendaftar pada Oktober – Disember 2010. Pelanggan baru akan menerima bonus kredit setelah mendeposit minima $100 atau lebih deposit ke dalam akaun trading (Mini/Micro).
· Bagi pelanggan sedia ada,Bonus 25% (sehingga $1000 kredit) untuk setiap deposit minima $100 atau lebih ke dalam akaun trading (Mini/Micro).


Catitan:

· Hanya pelanggan dari Malaysia yang mendaftar akaun mini/micro sahaja layak menerima bonus melalui http://malay.fxclearing.com atau http://malay.fxclearing.ca.
· Hanya 1 akaun sahaja layak untuk menerima bonus kredit bagi setiap pelanggan.
· Setelah deposit, sila emel kami di support@fxclearing.com untuk memohon bonus kredit anda.
· Kredit tidak boleh dikeluarkan tetapi setelah ditambahkan ke dalam akaun ia akan meningkatkan ekuiti, menyokong margin dan juga SO, dan membuatkan pengurusan risiko anda lebih fleksibel.
· Bonus tidak boleh dipindahkan ke akaun lain.
· Jika pelanggan yang menerima bonus, mengeluarkan lebih daripada 20% ekuiti semasa – bonus akan terbatal.
· Pelanggan berhak menerima bonus 25% (sehingga $1,000 kredit) bagi setiap $100 atau lebih deposit ke dalam akaun trading (Mini/Micro).
· Jumlah keseluruhan (ekuiti + deposit terkini + bonus) tidak boleh melebihi saiz maksimum, $5,000 dalam akaun trading (Mini/Micro). Jika melebihi - bonus akan dipotong untuk disesuaikan dalam $5,000.
· Jika terdapat negatif di akaun pelanggan - pelanggan boleh meminta akaun tambahan di mana dia boleh mendapatkan bonus 25% yang sama untuk setiap deposit.


Bonus $8 Untuk Pelanggan Baru.

· Buka akaun Mini/Micro, deposit sekurang-kurangnya $20 - anda akan menerima bonus $8 ke dalam akaun anda. Anda boleh mengeluarkan bonus ini setelah menyelesaikan 5 lot.


Bonus Rebet 0.6 Pips (Akaun NDD Classic).

· Rebet untuk pelanggan - 0.6 pips per lot, jika pelanggan membuka sekurang-kurangnya 0.5 lot dalam satu position. Rebat tersebut akan ditambah secara automatik ke dalam baki akaun pelanggan setelah posisi ditutup. Rebet hanya dibayar untuk trading yang bukan scalping (7 pips atau lebih).


Bonus Harijadi.

Menerima hadiah kejutan pada harijadi anda!

· Deposit $1000 atau lebih ke dalam akaun trading yang baru atau yang sedia ada.
· Pada harijadi anda, hanya beritahu kami yang anda mahukan hadiah harijadi anda.

Pengeluaran segera.

Maklumat Tambahan:

· Pelanggan boleh membuka seberapa banyak akaun yang mereka inginkan.
 

cottage

freshman
Joined
May 16, 2010
Messages
245
Likes
0
Points
0
Offline
#7
apa tunggu lagi, FXClearing menyediakan bonus terbaik kepada pelanggan2nya.

untuk pelanggan baru anda layak mendapat bonus 40%. bonus nie tidak boleh dikeluarkan, tujuannya untuk support margin dan SO.

bagi pelanggan sedia ada, anda layak untuk bonus 25% setiap kali mendeposit $100usd ke atas
 
Joined
May 16, 2010
Messages
245
Likes
0
Points
0
Offline
#9
those who choose to trade with me under fxclearing, i'll give free personal coaching session, provided deposit the same amount as RM 100 coaching charges...only for serius trader :)
 
Joined
May 16, 2010
Messages
245
Likes
0
Points
0
Offline
#10
Sedikit maklumat untuk trader2 di FXCL..

Q: What is your MINIMUM pip distance for all types of conditional orders?

A: All conditional orders (entry, stop, limit) are subject to the following rule:

* * If spread is less than 5 pips: distance between any conditional order and market price must be 10 pips or greater.
* * If spread is 5 pips or greater: distance must be at least equal to double the spread.
 
Joined
May 16, 2010
Messages
245
Likes
0
Points
0
Offline
#11
Joined
May 16, 2010
Messages
245
Likes
0
Points
0
Offline
#12
Ayuh trade ngan fxclearing...40% bonus + 8 usd bonus deposit...

saya bg personal coaching session free if depo 100usd bwh link saya ... :)
 
Joined
May 16, 2010
Messages
245
Likes
0
Points
0
Offline
#13
Spread Euro/USd hanya serendah 1 pip...cepat breakeven kalau trade pair nie, hanya di fxclearing :)
 
Joined
Dec 31, 2007
Messages
4,279
Likes
0
Points
36
Offline
#15
aiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii..............ko sorang je tulis kat thread ni.
 
Joined
May 16, 2010
Messages
245
Likes
0
Points
0
Offline
#16
lebih baik sorg bro...dr create multinick dan pretend newbie baru utk up kan thread ehehehe
 
Status
Not open for further replies.
Top