Form Processor

mansurbiz

Active
Joined
Feb 12, 2008
Messages
1,828
Points
48
betul la kata bro percuma, kat autoresponder bole set kat bahgian redirect page atau confirmation page.

kalo bro nak php nyer kod pun bole: letak je kod php ni:

Code:
<?php 
header ("Location: index.html");
?>
dan save je la sbg file .php...

atau guna je meta refresh camni antara tag <HEAD>:

Code:
<meta http-equiv="Refresh" content="5;URL=index.html" />
kat dlm contoh kat atas "index.html" adalah page yg kita nak redirect. content=5 tu maksudnya 5 saat nak tunggu sebelum redirect...

selmt mcuba bro :)
 

Jmay

freshman
Joined
Jun 30, 2007
Messages
25
Points
1
Age
32
Macam mana pulak nak buat form contohnya untuk pengesahan pembayaran di laman web kita yer? ada cara yg mudah tak? Thanks..
 

mansurbiz

Active
Joined
Feb 12, 2008
Messages
1,828
Points
48
Macam mana pulak nak buat form contohnya untuk pengesahan pembayaran di laman web kita yer? ada cara yg mudah tak? Thanks..
haa... ni susah sket nak jawab secara ringkas. panjang citernya sebab ada libat database (atau at least txt file) kalo nk track payment.

tgk juga keperluan, kalo integrate dgn paypal IPN ke, 2CO ke.... lagi pjg citer :)

cari kt google je utk sample atau ready-made script. xnak pening kepala, upah je org... :p
 
Top