forex oh forex

hizmi

freshman
Joined
May 21, 2009
Messages
41
Points
0
betul ke forex ni boleh buat duit.. hari tu heboh kat tv tak boleh main forex.. camner nak joint benda ni.. modal berapa. kena g krusus dulu ker?

Forex ni boleh buat duit sebenarnya tapi ia tak semudah yang disangka..Kena de ilmu dan pengalaman..Kena tahu selok belok market...Dan kami tak main forex ye kami trade forex..kalo main jawab dia jadi main2 la..forex is a business not a game..:cool:
 

hafizzo

freshman
Joined
Dec 2, 2006
Messages
3
Points
1
sokong forex memang bleh buat duit.....tapi bnyk cabaran .....bleh gian ngan forex ni
 

Ryanzz

freshman
Joined
Mar 6, 2010
Messages
2
Points
0
Btul tu.. Klau tak, diri yg merana.. Klo btul2 pndai.. Mmg btul2 kaya.. Tp risiko dia mmg tinggi la beb... Klo x caya, tnye org2 kaya forex.. Brp puluh K diaorg rugi time dlu2.. Tp diorg x putus asa la campur dgn ilmu yg itnggi..
 

nasy8

freshman
Joined
Jul 20, 2009
Messages
4
Points
0

Forex ni boleh buat duit sebenarnya tapi ia tak semudah yang disangka..Kena de ilmu dan pengalaman..Kena tahu selok belok market...Dan kami tak main forex ye kami trade forex..kalo main jawab dia jadi main2 la..forex is a business not a game..:cool:
Saya setuju... Ramai org kata main forex... Forex is a business.. bukan permainan... hehehhe... klu permainan, x bleh la buat duit.. ;)
 

Dr. Peace

Newbie
Joined
Dec 17, 2009
Messages
1,752
Points
36
yep.. mmg blh buat duit.. study graf dulu sblum join forex.. tu paling penting.. nak tau analisis dan masa yg tepat utk open position.. Modal bergantung kepada company forex.. ade yg USD100, USD500, USD1000 dan lebih.

try dulu demo shingga puas hati ye.. mmg akan gian tp perlu kuatkan bsabar dan jgn tamak.. kang tak dpt apa2 pulak.. :D
 

abelljefrry

Senior
Joined
May 15, 2009
Messages
1,029
Points
38
salam TT dan kawan kawan semua,

ya, banyak yang perlu dipelajari sebelum mula bergiat dalam currency trading,

kena study market, peak hour, best market, graph/market prediction, physical and emotional preparation, dan banyak lagi yang perlu study sebelum mula.

p/s: saya pun mash belum bersedia nak mula. masih giat baca buku lagi. dah setahun lebih study. :)
 

sureheboh.com

freshman
Joined
Dec 14, 2005
Messages
86
Points
6
salam TT dan kawan kawan semua,

ya, banyak yang perlu dipelajari sebelum mula bergiat dalam currency trading,

kena study market, peak hour, best market, graph/market prediction, physical and emotional preparation, dan banyak lagi yang perlu study sebelum mula.

p/s: saya pun mash belum bersedia nak mula. masih giat baca buku lagi. dah setahun lebih study. :)
Learning by doing lebih cepat dan mudah faham boss..
 

SYAHRUL

freshman
Joined
Mar 21, 2010
Messages
22
Points
0
Btul ke forex nie brisiko tinggi n prlu bnyak ilmu market bru bleh buat forex btul ke..?
 

shidashafiin

freshman
Joined
Mar 31, 2010
Messages
3
Points
0
yups.
agree.
FOREX mmg bole buat duit.
But human trade is not easy to win compare if we use the EA or robot.
 

SYAHRUL

freshman
Joined
Mar 21, 2010
Messages
22
Points
0
Forex ni boleh buat duit sebenarnya tapi ia tak semudah yang disangka..Kena de ilmu dan pengalaman..Kena tahu selok belok market...Dan kami tak main forex ye kami trade forex..kalo main jawab dia jadi main2 la..forex is a business not a game..

http://bizforexrobot.blogspot.com
 

mewahgold

freshman
Joined
Jan 10, 2009
Messages
174
Points
16
Age
42
forex memang boelh buat duit, ku ada seoarng kaki depsoit 130 usd, dalam sebulan profit 11k usd, kalau minat cotnact ku [email protected]
 

redsoldier

freshman
Joined
Apr 24, 2010
Messages
2
Points
0
ade jugak robot yg bole dipercayai..use robot also we can make money ma..dun set in ur mind robot je akan rugi..even u use robot u still have full control of ur account ok..
 
Top