First payment dari Ebay, apa yg harus aku lakukan?

worldezam

Newbie
Joined
May 13, 2009
Messages
2,138
Points
0
aku nk minta pendapat ckit kt korang semua, aku dh mula berjinak-jinak dgn ebay dkt sebulan dh, dan hari nie aku dpt satu buyer yg nk beli barang aku dlm harga 400USD dan masalah sekarang dia x de PAYPAL dan dia hanya nk berurusan jika aku boleh menerima MONEY ORDER rating mamat tu +119

So harap sgt sesiapa yg mahir dlm ebay tolong tunjukan apa yang harus aku lakukan?

Menerima atau Menolak?:confused:
 

baem

Senior
Joined
Mar 14, 2007
Messages
1,123
Points
38
Ebay kan ada e-check. Cuba ko tanya mamat tuh untul transaction macam tuh. Bdw, janganlah bro masuk sekali harung dalam paypal tuh. Aku nyer acc baru2 nih kena access limited. itupun $50 jer tau!
 

worldezam

Newbie
Joined
May 13, 2009
Messages
2,138
Points
0
Ebay kan ada e-check. Cuba ko tanya mamat tuh untul transaction macam tuh. Bdw, janganlah bro masuk sekali harung dalam paypal tuh. Aku nyer acc baru2 nih kena access limited. itupun $50 jer tau!

orrr ye ke, abis nk wat cam ner, bg la tips ckit
 

baem

Senior
Joined
Mar 14, 2007
Messages
1,123
Points
38
orrr ye ke, abis nk wat cam ner, bg la tips ckit

e-check nih aku xberapa tau sangat. ko masuk thread mansur tuh. ko tanyalah sapa yang penah dapat n mcmner dorg deal ngn sibuyer tuh.

orite?
 

aWe 9

Senior
Joined
Sep 22, 2008
Messages
1,959
Points
38
Age
35
satu cara lain : minta buyer reg paypal.. free je...
 

worldezam

Newbie
Joined
May 13, 2009
Messages
2,138
Points
0
orr..yer ke....lg satu aku ada jual satu item mamat nie BID sampai 112.50USD dan dia dh masukan dlm paypal yg tu ada duit pertama yg masuk dlm paypal, tp masalah sekarang payment to pending dia dia ada anta msj shipnow lps tu status paypal mamat tu unverify.
Apakah maksud tersebut?
 
Top