First gold

ZombieTan007

freshman
Joined
Apr 11, 2011
Messages
15
Points
3
minggu lepas saya nampak surat khabar cerita pasal pelan first gold. Harganya memang murah dan ada banyak manfaat utk pengguna. Susah nak cari pelan yg begitu bagus.
Tapi saya tak pernah cuba , tak pasti semua ni betol tak.
ada siapa tengah guna pelan ni?
 

kennyg329

freshman
Joined
Jun 19, 2013
Messages
37
Points
8
pelan ni best la, RM80 bleh dpt 10GB data dan juga unlimited calls dan sms.
 

wanghan

freshman
Joined
Jun 8, 2014
Messages
14
Points
1
betol ke ni? 10GB data dan cuma bayar RM80?? Promosi ke ni??
 

ling123

junior
Joined
Feb 10, 2014
Messages
59
Points
8
Ni berita memang benar.
Minggu lepas saya dah subscribe pelan first gold. saya dapat 5GB monthly internet + 5GB weekend internet. Dan ada extra 1.25GB data masa weekend.
 

kennyg329

freshman
Joined
Jun 19, 2013
Messages
37
Points
8
pendaftar baru boleh dpt RM20 pre-loaded starbuck kad yg percuma. Tak mau Starbuck kad, boleh pilih RM20 KFC atau Pizza hut voucher.
 

ZombieTan007

freshman
Joined
Apr 11, 2011
Messages
15
Points
3
pelan first gold ada fungsi carry forward data yg tak habis guna..
sy tak berapa faham ni macam mane guna,boleh cerita sikit
 

ling123

junior
Joined
Feb 10, 2014
Messages
59
Points
8
Celcom first gold ni ada fungsi carry forward data. Kau boleh carry forward unused data ke bulan depan. 5GB data adalah maximum data yg dpt carry forward
 

ling123

junior
Joined
Feb 10, 2014
Messages
59
Points
8
Pelan first gold tak perlu kontrak.
Lepas subscribe pelan ni ,boleh nikmati unlimited streaming for yonder music.
 

HafizM

Senior
Joined
Jun 25, 2015
Messages
311
Points
28
Age
46
Saya upgrade First Gold untuk diri sendiri dan wife.....hu hu hu.....berasap henfon main internet hari2.....
 

papala

freshman
Joined
Apr 22, 2014
Messages
82
Points
8
TT boleh gune Umobile murah :)
memang murah tp line nya tak stabil mcm line celcom, walaupon celcom mahal skit dr Uxxxxxx tp promosi yg dia bagi berbaloi dr harga yg dia promosi kan :D
 

limtape

junior
Joined
May 28, 2013
Messages
143
Points
18
memang murah tp line nya tak stabil mcm line celcom, walaupon celcom mahal skit dr Uxxxxxx tp promosi yg dia bagi berbaloi dr harga yg dia promosi kan :D

klau nk line bagus better gune maxis , line maxis lagi ok dr celcom ~
 

papala

freshman
Joined
Apr 22, 2014
Messages
82
Points
8
klau nk line bagus better gune maxis , line maxis lagi ok dr celcom ~

klau iya pon line maxis ok dr celcom, tp maxis punya pelan lebih mahal dr celcom, setahu aku antara maxis ngn celcom klau kite pergi ke ulu mane² kg atau pon tempat, yg masih ade line aku rase celcom, sbb ni berdasarkn pengalaman aku..
 

Tokey

Staff member
administrative
Joined
Jun 5, 2015
Messages
526
Points
28
klau iya pon line maxis ok dr celcom, tp maxis punya pelan lebih mahal dr celcom, setahu aku antara maxis ngn celcom klau kite pergi ke ulu mane² kg atau pon tempat, yg masih ade line aku rase celcom, sbb ni berdasarkn pengalaman aku..
setuju...pernah sekali aku kat pendalaman..yang ade hanya celcom je kat situ..interm of coverage celcom lebih baik kot..
 

HafizM

Senior
Joined
Jun 25, 2015
Messages
311
Points
28
Age
46
Serik dah dengan Maxis....kena tipu masa melanggan Mobile Internet dulu....habis quota dia tak cut line, sebaliknya....kena charge RM beribu2....padahal tak adalah pakai sangat mobile internet tu sbb ada Broadband....sekarang kami bahagia bersama celcom, tapi guna number Maxis.....padan muka!!
 

Lovemimi123

freshman
Joined
Jul 4, 2021
Messages
59
Points
6
Age
30
mau beli gold pun xtau tindakan ni betul kah salah, sekarang banyak susah cari wang, ada wang pun beli makanan dulu
 
Top