Fees dan shipping .. tak faham la

AECOSYS

freshman
Joined
Feb 3, 2010
Messages
221
Points
0
Salam ..

Saya baru nk berjinak dgn ebay
cuma saya xtahu mcm mna nk shipping produk
gune pos biasa ke atau ade yg lain.
Mcm mana nk tahu charge shipping ?

1 lagi ebay kenakan fees tuk listing kan..
brape ye?

Ada x tips2 tuk elak benda yg xdiingini... hehe
maklum la sya ni baru nk mula..

Sekian, terima kasih.
 

rouke

freshman
Joined
Jan 17, 2010
Messages
701
Points
16
Salam ..

Saya baru nk berjinak dgn ebay
cuma saya xtahu mcm mna nk shipping produk
gune pos biasa ke atau ade yg lain.
Mcm mana nk tahu charge shipping ?

1 lagi ebay kenakan fees tuk listing kan..
brape ye?

Ada x tips2 tuk elak benda yg xdiingini... hehe
maklum la sya ni baru nk mula..

Sekian, terima kasih.

utk ebay us..boleh tgk kat sini :

http://pages.ebay.com/help/sell/fees.html

kalau stat dgn auction, insertion fee die free..tambah theme kena caj usd0.10..

utk ekaun baru, fund yg kite dpt hasil dr sales die akan hold utk 21 hari..

btw..skang ni musim krismas..byk ekaun tenggelam..

nak senang..bro kena ade mentor..sy pon baru blaja jual dekat ebay stat bulan 9 taun ni..:D
 
Last edited:

AECOSYS

freshman
Joined
Feb 3, 2010
Messages
221
Points
0
sebut pasal charge shipping..
mcm mne kite nk tentu kan ? customer byrkan ke tolak harga beli ..
klu tolak harga beli kita blh ckp free shipping kan... sbb customer yg byrkan sbnrnye.. btl x ?
 

AECOSYS

freshman
Joined
Feb 3, 2010
Messages
221
Points
0
zero shipping kos? camne tu bro? ke maksud bro, bro nak antar brg bro kepada customer dan ade company yg wat service antar brg bro kpd customer bro secara percuma?
ade ke company mcm tu?
tambah je kos shipping pada harga barang... lepas tu letak free shipping pada kos penghantaran

oo.. mcm tu rupenye ...
 

abangbee

freshman
Joined
May 30, 2011
Messages
77
Points
0
haha...saya yg tny bro,bro tny balik...sbb bro tny psl free shipping tu. setahu saya xde..huhu..yg letak free shipping sbb dieorg dah markup shipping kat hrga item lg
 

AECOSYS

freshman
Joined
Feb 3, 2010
Messages
221
Points
0
haha...saya yg tny bro,bro tny balik...sbb bro tny psl free shipping tu. setahu saya xde..huhu..yg letak free shipping sbb dieorg dah markup shipping kat hrga item lg

hehe .. rasenya xde lgi kot company yg mcm tu..
tgh pikir mcm mne nk mula..
beli barang .. pas2 list kt ebay .. klu ade org beli baru pos .. gune pos biasa.. jimat.. ok x?
 

abangbee

freshman
Joined
May 30, 2011
Messages
77
Points
0
ok je :) jgn lupa calculate semua tu sblm list...fee utk listing, kos shipping, modal dll
 
Top