Falak dan Kewangan..

Zuathles

freshman
Joined
Sep 24, 2008
Messages
29
Points
1
salam semua kawan2..saya teringin nak wat blog mengenai falak dan kewangan..

saya pelajar syariah falak dari UM..minat blogging & bisnes internet gak..
so, saya nak gabungkan minat + ilmu yang saya ada..juz berkongsi..

sebelum wat blog tu, teringin gak nak wat e-book..pasal falak & kewangan (2 ebook untuk 2 blog)..ebook falak untuk promote blog falak (trafik) + kongsi ilmu..
ebook kewangan pula berkaitan tips kewangan yang saya cari + praktik serta untuk promote blog kewangan gak..

tapi, laku ke ebook falak ni? x biasa dengar lak..huhu..
ada pendapat x?:confused:
 

Zuathles

freshman
Joined
Sep 24, 2008
Messages
29
Points
1
moga2 laku macam bro cakap..xpun, aku nak wat PPL @ bagi je free..letakkan link ke blog tu..

(johnjimat, ko rajin bagi post kat WC? amacam ngan Berita Semasa Online?)
 

Zuathles

freshman
Joined
Sep 24, 2008
Messages
29
Points
1
ilmu falak ni ilmu kaji langit, bulan bintang etc.. ada kaitan dgn kewangan ? mungkin kurang jelas.. boleh detailkan lagi kaitannya ?
xda kaitan ngan kewangan..cuma nak wat blog falak, untuk sebarkan kpd orang ramai..juz berkongsi ilmu..sebab saya amik syariah falak kt UM:rolleyes:

pastu nak apply cara blogging ni untuk tambah kefahaman orang..melalui pemasaran email ke etc..bagi ebook untuk cari trafik..itu je..:cool:
 

meezwan

Newbie
Joined
Sep 27, 2009
Messages
1,969
Points
38
Ooo bagi free ke..buat je Zuathles..jangan fikir panjang..kalau menjadi caranya Alhamdulillah..kalau x cuba lagi cari trafik guna cara lain. Tapi betulkan niatla.nak kongsi ilmu ke nak cari traffik? kalau nak kongsi ilmu teruskan dengan niat buat ebook falak then buat opt-in email. Xramai download pun xpe sebab niat tadi nak kongsi ilmu.Tapi dalam masa yang sama trafik pun naik..Kalau niat nak cari trafik saja then niat untuk kongsi ilmu tadi macam mana?kang langsung xde orang download sebab niat dah lain.hehe
 

johnjimat

Senior
Joined
Mar 16, 2009
Messages
2,901
Points
38
Ooo bagi free ke..buat je Zuathles..jangan fikir panjang..kalau menjadi caranya Alhamdulillah..kalau x cuba lagi cari trafik guna cara lain. Tapi betulkan niatla.nak kongsi ilmu ke nak cari traffik? kalau nak kongsi ilmu teruskan dengan niat buat ebook falak then buat opt-in email. Xramai download pun xpe sebab niat tadi nak kongsi ilmu.Tapi dalam masa yang sama trafik pun naik..Kalau niat nak cari trafik saja then niat untuk kongsi ilmu tadi macam mana?kang langsung xde orang download sebab niat dah lain.hehe
betul tu.. bg free. lps tu klu ade giveaway right lagi bgs tuk sy :D
 

Zuathles

freshman
Joined
Sep 24, 2008
Messages
29
Points
1
Ooo bagi free ke..buat je Zuathles..jangan fikir panjang..kalau menjadi caranya Alhamdulillah..kalau x cuba lagi cari trafik guna cara lain. Tapi betulkan niatla.nak kongsi ilmu ke nak cari traffik? kalau nak kongsi ilmu teruskan dengan niat buat ebook falak then buat opt-in email. Xramai download pun xpe sebab niat tadi nak kongsi ilmu.Tapi dalam masa yang sama trafik pun naik..Kalau niat nak cari trafik saja then niat untuk kongsi ilmu tadi macam mana?kang langsung xde orang download sebab niat dah lain.hehe
niat nak kongsi ilmu..buat blog dulu, pastu bagi ebook free untuk tambah trafik ke blog..so, makin banyak orang yang faham:)..
niat cari trafik untuk ke blog falak je..1 perkongsian secara free..xda niat bisnes langsung..huhu..xkan saja2 cari trafik?
 

Duit Internet !

freshman
Joined
Sep 3, 2009
Messages
854
Points
0
ilmu falak 2 boleh belaja
 

Zuathles

freshman
Joined
Sep 24, 2008
Messages
29
Points
1
oo buat je blogspot.. guna theme lawa2.. tarik free traffic dgn social media.. sure leh hot.. :)
x best guna blogspot..nak guna domain berbayar..:)
bila guna blog ngan domain berbayar, jadi 1 cabaran untuk terus kekalkan blog & blog 2 kepunyaan kita je..
kita yg akan tentukan setting blog 2..

(juz dalam perancangan..kalau ada template blogspot yang cun, boleh gak guna..:rolleyes:)

__________________________

Inthulcavero
Watch anime online
 
Top