Facebook ditutup 15 Mac 2011 ??

assuded

freshman
Joined
Feb 27, 2009
Messages
100
Points
0

assuded

freshman
Joined
Feb 27, 2009
Messages
100
Points
0
entah la aku pun x pasti.. sedey kalau fb tutup :(
 

Irham Dhani

Senior
Joined
May 1, 2010
Messages
596
Points
0
entah la aku pun x pasti.. sedey kalau fb tutup :(
x payah la ko nak susah hati...fb pn dah kompemkan xde sebab dorg nak tutup...dari tutup baik dorg jual.. :D
 

Cikgu Loh

Senior
Joined
Nov 22, 2010
Messages
1,732
Points
0
Age
29
Tak akan tutup pun. Ini satu cara untuk Facebook dibrandingkan lagi semoga lebih ramai yg join FB.. Mustahil FB tutup..
 

GoMonsta

freshman
Joined
Nov 6, 2009
Messages
1,859
Points
0
Hahaha... Patut la mark Zuckerberg tertekan. sebab news2 cmni la..
Obama bukan ke baru jumpa dengan mark aritu baru2 nie,
1.8 Billion bersih sebulan tak kan nak tutup, nak maju kan lagi ada la..
 

TelagaBata

freshman
Joined
Jan 21, 2011
Messages
15
Points
0
perkara ni byk dibincangkan dlm kebayakkkan forum dan ramai yang tidak mempercayinya kerana keuntungan yang diperolehi oleh founder dia, tak mungkin akan tutup
 

faizal1234

freshman
Joined
Aug 1, 2009
Messages
52
Points
8
kerap kali upgrate sistem web yg facebook buat menunjukkan logik bahawa tak mungkin mereka akan tutup semudah itu...
 

lur4ys

freshman
Joined
Aug 20, 2009
Messages
28
Points
0
11 march nk update skali lagi pastu sminggu pastu tutup.. nice!!
 

PinguSpy

Senior
Joined
Jan 7, 2007
Messages
7,432
Points
38
mungkin lepas ni aku boleh buat article plak
"Google will shutdown in 11/3/2011!" ..

x sampai seminggu.. aku dpt surat dari Google..
"anda disaman 40juta.."

:))
 

faezil

Newbie
Joined
Oct 2, 2007
Messages
7,061
Points
38
ada 2 perkara....

pertama.... kalau difikirkan logik... takkan la untung bersih sampai 1.8 billion lepas tu nak terus tutup ? kalau pun tak tau berapa untungnya, kita pun dah sedia maklum facebook tgh top.... takkan la tetiba nak tutup ? friendster yang dah tak popular pun masih idup lagi.. inikan pulak facebook yang sedang menjadi kegilaan ramai

kedua.... kalau dia nak tutup pun... biarlah.... perlu diketahui Facebook adalah satu jenama... satu trend. bila sebut trend pastinya ia bersifat sementara

malah kalau kita lihat sejarah trend sosial di Internet sentiasa berubah

bermula dengan zaman MIRC, kemudian yahoo group.... friendster.. myspace dan kini facebook....

maka tak mustahil bahkan sememangnya pasti berlaku trend baru akan mengambil alih facebook.

sebagai usahawan seharusnya ikut keadaan semasa..... takkan la nak setia dengan facebook selama2nya sedangkan usahawan lain dah berpuluh tahun meninggalkan facebook
 

abelljefrry

Senior
Joined
May 15, 2009
Messages
1,029
Points
38
biasanya perkara macam ni,boleh dikategorikan sebagai economic hoax.

Satu cerita/khabar angin/rumors buruk yang bakal menakutkan shareholder dan kucar kacirkan market. Dan kalau berjuta2 penduduk bumi ni boleh rasa susah hati, shareholder, investor pun boleh susah hati dan cabut lari. hoax macam ni memang ada kesan pada market.

:)
 
Top