Facebook ditutup 15 Mac 2011 ??

a3d

Senior
Joined
May 17, 2009
Messages
731
Likes
0
Points
18
Offline
#3
xmungkin kot...
the worlds only reliable news?
penah bace tak psl michael jackson tak mati
dan dikatakan berada d bulan?
ha.. dlm website tu la... :D
kesimpulannye.. tak mungkin la fb tutup.
 

sally

freshman
Joined
Aug 26, 2009
Messages
2,655
Likes
0
Points
36
Offline
#7
dah kali kedua facebook dikatakan nak tutup.....tapi masih tak tutup2 jugak. Harap2 berita ini tidak benar kalau tutup susah jugak yeee....
 
Joined
Nov 22, 2010
Messages
1,725
Likes
2
Points
0
Age
29
Offline
#8
Tak akan tutup pun. Ini satu cara untuk Facebook dibrandingkan lagi semoga lebih ramai yg join FB.. Mustahil FB tutup..
 
Joined
Nov 6, 2009
Messages
1,848
Likes
0
Points
0
Offline
#9
Hahaha... Patut la mark Zuckerberg tertekan. sebab news2 cmni la..
Obama bukan ke baru jumpa dengan mark aritu baru2 nie,
1.8 Billion bersih sebulan tak kan nak tutup, nak maju kan lagi ada la..
 
Joined
Jan 21, 2011
Messages
13
Likes
0
Points
0
Offline
#10
perkara ni byk dibincangkan dlm kebayakkkan forum dan ramai yang tidak mempercayinya kerana keuntungan yang diperolehi oleh founder dia, tak mungkin akan tutup
 
Joined
Aug 1, 2009
Messages
52
Likes
1
Points
8
Offline
#11
kerap kali upgrate sistem web yg facebook buat menunjukkan logik bahawa tak mungkin mereka akan tutup semudah itu...
 
Joined
Jan 7, 2007
Messages
7,344
Likes
4
Points
38
Offline
#13
mungkin lepas ni aku boleh buat article plak
"Google will shutdown in 11/3/2011!" ..

x sampai seminggu.. aku dpt surat dari Google..
"anda disaman 40juta.."

:))
 
Joined
Oct 2, 2007
Messages
6,951
Likes
0
Points
38
Offline
#14
ada 2 perkara....

pertama.... kalau difikirkan logik... takkan la untung bersih sampai 1.8 billion lepas tu nak terus tutup ? kalau pun tak tau berapa untungnya, kita pun dah sedia maklum facebook tgh top.... takkan la tetiba nak tutup ? friendster yang dah tak popular pun masih idup lagi.. inikan pulak facebook yang sedang menjadi kegilaan ramai

kedua.... kalau dia nak tutup pun... biarlah.... perlu diketahui Facebook adalah satu jenama... satu trend. bila sebut trend pastinya ia bersifat sementara

malah kalau kita lihat sejarah trend sosial di Internet sentiasa berubah

bermula dengan zaman MIRC, kemudian yahoo group.... friendster.. myspace dan kini facebook....

maka tak mustahil bahkan sememangnya pasti berlaku trend baru akan mengambil alih facebook.

sebagai usahawan seharusnya ikut keadaan semasa..... takkan la nak setia dengan facebook selama2nya sedangkan usahawan lain dah berpuluh tahun meninggalkan facebook
 
Joined
May 15, 2009
Messages
1,017
Likes
6
Points
38
Offline
#15
biasanya perkara macam ni,boleh dikategorikan sebagai economic hoax.

Satu cerita/khabar angin/rumors buruk yang bakal menakutkan shareholder dan kucar kacirkan market. Dan kalau berjuta2 penduduk bumi ni boleh rasa susah hati, shareholder, investor pun boleh susah hati dan cabut lari. hoax macam ni memang ada kesan pada market.

:)
 
Top