Teknologi Facebook Dating Dilancarkan Di Colombia Untuk Memudahkan Pengguna Bertemu Jodoh

Deli

Active
Joined
Jun 6, 2015
Messages
18,652
Points
48
Cara bertemu pasangan berubah dengan drastik sejak wujudnya internet dan pelbagai aplikasi peranti pintar. Zaman dahulu surat dihantar bagi mengenali isi hati dan kemudian berubah ke panggilan telefon. Saya sendiri secara peribadi tidak melalui zaman ini kerana bertemu isteri menerusi laman media sosial. Di Colombia, Facebook Dating telah dilancarkan semalam bagi pengguna laman media sosial terbesar dunia ini untuk mencari jodoh.

Fungsi mencari jodoh ini diumumkan oleh Facebook ketika acara F8 Mei lalu. Ia bukan aplikasi berasingan seperti Tinder tetapi terbina terus ke dalam aplikasi Facebook sedia ada. Menerusi Facebook Dating, pengguna akan mempunyai profil berasingan dari akaun utama yang membenarkan 12 gambar di muat naik. Aplikasi kemudian memadankan pengguna dengan individu lain yang sesuai di dalam lingkungan 100 kilometer. Kesemua saranan yang diberikan adalah pengguna Facebook lain yang tidak di dalam senarai rakan pengguna.

Untuk menunjukkan minat, pengguna hanya perlu menghantar soalan. Ini menurut Facebook akan meningkatkan interaksi antara pengguna tidak seperti Tinder yang hanya memerlukan skrin ditatal ke kanan sekiranya berminat. Selagi mesej yang dihantar tidak dijawab, profil penuh tidak dapat dilihat bagi mengelakkan masalah stalking. Gambar juga tidak boleh dihantar sekali lagi untuk mengelakkan penyebaran imej yang boleh dianggap lucah.

Sumber: Amanz
 

Aqilamri

freshman
Joined
Jan 17, 2020
Messages
11
Points
1
Age
21
rasanya bagus juga ada app mcm ni. Ramai je org skrg ni susah nak jumpa jodoh. ni boleh jd salah satu platform nak cari jodoh
 

abraham205

freshman
Joined
May 23, 2013
Messages
46
Points
8
Cara bertemu pasangan berubah dengan drastik sejak wujudnya internet dan pelbagai aplikasi peranti pintar. Zaman dahulu surat dihantar bagi mengenali isi hati dan kemudian berubah ke panggilan telefon. Saya sendiri secara peribadi tidak melalui zaman ini kerana bertemu isteri menerusi laman media sosial. Di Colombia, Facebook Dating telah dilancarkan semalam bagi pengguna laman media sosial terbesar dunia ini untuk mencari jodoh.

Fungsi mencari jodoh ini diumumkan oleh Facebook ketika acara F8 Mei lalu. Ia bukan aplikasi berasingan seperti Tinder tetapi terbina terus ke dalam aplikasi Facebook sedia ada. Menerusi Facebook Dating, pengguna akan mempunyai profil berasingan dari akaun utama yang membenarkan 12 gambar di muat naik. Aplikasi kemudian memadankan pengguna dengan individu lain yang sesuai di dalam lingkungan 100 kilometer. Kesemua saranan yang diberikan adalah pengguna Facebook lain yang tidak di dalam senarai rakan pengguna.

Untuk menunjukkan minat, pengguna hanya perlu menghantar soalan. Ini menurut Facebook akan meningkatkan interaksi antara pengguna tidak seperti Tinder yang hanya memerlukan skrin ditatal ke kanan sekiranya berminat. Selagi mesej yang dihantar tidak dijawab, profil penuh tidak dapat dilihat bagi mengelakkan masalah stalking. Gambar juga tidak boleh dihantar sekali lagi untuk mengelakkan penyebaran imej yang boleh dianggap lucah.

Sumber: Amanz
euwww zaman bila ni guna Facebook. Sana susah lah nak jumpa girl yg kita minat. Aku ada gak nak try cari girl dkt FB tapi ramai macam geng geng makcik je hahaha gambar profile kemain semua muka berkedut hahaha
 

Nur Liyana

freshman
Joined
Aug 28, 2017
Messages
40
Points
6
Age
26
tp jgn kena tipu ramai laki nak seks je kalau pakai dating app ni
betul2...kena bijak guna kan dating app tu utk dpt jodoh yg baik...sy tak suggestkan korang pki dating app mcm Tinder, MalaysianCupid, Sweet Ring atau Badoo… Semua ni takda function tk ramai user yg guna
 
Last edited:

H_Jebat

freshman
Joined
Jul 25, 2018
Messages
19
Points
3
betul2...kena bijak guna kan dating app tu utk dpt jodoh yg baik...sy suggest korang pki dating app mcm Tinder, MalaysianCupid, Sweet Ring atau Badoo...
Jangan pki Tinder app tu...sy dah bosan pki ya...sbb byk gadis kat sana pki profile picture yg sweet dan pretty...bila nak ajak mereka sentiasa bagi excuses...rasanya mereka hanya nak catcatch org jer dgn profile picture mereka...
 

Puspawati

freshman
Joined
Jul 25, 2018
Messages
51
Points
6
Jangan pki Tinder app tu...sy dah bosan pki ya...sbb byk gadis kat sana pki profile picture yg sweet dan pretty...bila nak ajak mereka sentiasa bagi excuses...rasanya mereka hanya nak catcatch org jer dgn profile picture mereka...
Ya, ini betul...Byk youngster yg pki Tinder app...Mereka hanya nak cari one night stand yg tak apa apa2 faedah...Sy rasa better pergi download ********* app...
 

H_Jebat

freshman
Joined
Jul 25, 2018
Messages
19
Points
3
Ya, ini betul...Byk youngster yg pki Tinder app...Mereka hanya nak cari one night stand yg tak apa apa2 faedah...Sy rasa better pergi download ********* app...
nak tanya ********* app ni apa? app utk cari sugar relationship ke?
blh cari sugarmommy ataupun sugardaddy melalui app ni?
 

Nur Sulehah

freshman
Joined
Aug 28, 2017
Messages
55
Points
6
nak tanya ********* app ni apa? app utk cari sugar relationship ke?
blh cari sugarmommy ataupun sugardaddy melalui app ni?
********* app ni dating app utk cari serious relationships that are honest & transparent...betul2 app user blh cari sugarmommy atau sugardaddy mereka kat app ni...
 

Puspawati

freshman
Joined
Jul 25, 2018
Messages
51
Points
6
********* app ni dating app utk cari serious relationships that are honest & transparent...betul2 app user blh cari sugarmommy atau sugardaddy mereka kat app ni...
ya betul, ********* ni provide honest dan transparent space utk jalinkan sugar relationship... kwn sy berkenal dgn young lady melalui ********* app ni...lady tu akan teman utk play golf setiap weekend and makan malam bersama...sbg balasan, kwn sy hanya provide financial support kpd lady tu... What do you think of her look???
 

Attachments

Last edited:

catwang90

junior
Joined
Aug 29, 2011
Messages
164
Points
18
ya betul, ********* ni provide honest dan transparent space utk jalinkan sugar relationship...kwn sy berkenal dgn young lady melalui ********* app ni...lady tu akan temaninya utk play golf setiap weekend and makan malam bersama...sbg balasan, kwn sy hanya provide financial support kpd lady tu...
Hey bro, mcm ni kan apa kelebihan kat ********* ni?? sbb aku dpt cari gadis cantik kat facebook je, ok je...
 

Puspawati

freshman
Joined
Jul 25, 2018
Messages
51
Points
6
Hey bro, mcm ni kan apa kelebihan kat ********* ni?? sbb aku dpt cari gadis cantik kat facebook je, ok je...
********* ni ada premium membership...user category ni blh send unlimited messages, dptkan instant profile approvals, ketahui siapa read messages u dan tengok siapa yg favourited profile u...
 

Puspawati

freshman
Joined
Jul 25, 2018
Messages
51
Points
6
Hello?? knp semua orang mention kat ********* ni???
haha...sbb ********* ni dating app yg bagus...berikan peluang kpd user utk nikmati sugar relationship yg sweet, honest dan transparent...anda berminat tak? ramai dah sugarbaby yg kaya raya tk caya meh check video ni....
 
Last edited:

H_Jebat

freshman
Joined
Jul 25, 2018
Messages
19
Points
3
haha...sbb ********* ni dating app yg bagus...berikan peluang kpd user utk nikmati sugar relationship yg sweet, honest dan transparent...anda berminat tak?
wow...sy berminat nak kenal sugarbaby...nak tanya mcm mana nak pilih ideal sugar baby kat ********* app ni?
 

catwang90

junior
Joined
Aug 29, 2011
Messages
164
Points
18
********* ni ada premium membership...user category ni blh send unlimited messages, dptkan instant profile approvals, ketahui siapa read messages u dan tengok siapa yg favourited profile u...
Ni bukan semua dating apps ada kan??
yg apps dating lain tu..klau nak tgk extra info..kena bayar lebih pulak..dh jadi mcm Airasia..nak tempah tempat duduk..tambah $$
nak makan tambah $$..
klau ahli premium x pyh nak tambah lg $$..ok jugak
 
Last edited:

catwang90

junior
Joined
Aug 29, 2011
Messages
164
Points
18
haha...sbb ********* ni dating app yg bagus...berikan peluang kpd user utk nikmati sugar relationship yg sweet, honest dan transparent...anda berminat tak?
jika ada free trial tu ok jugak..cuba dulu seblm jadi ahli execlusive hahaha...
skrg ni dh ada berapa member? semua org putih, african ker apa??
 
Last edited:
Top