Facebook Ads USD 0.015625

scofield

Newbie
Joined
Feb 22, 2010
Messages
317
Points
0
Bro PerniagaanCoklat, saya lihat ramai member kita di sini perlukan bantuan. Apa kata both of us buat 1 free online class supaya boleh tunjuk ajar kawan2 kita di sini?

PM me bro jika berminat ya. Saya punya CPC $0.03 - $0.05 dan % likes yang baik.

Idea bagus?
moga jd kenyataan.. :)
 
Joined
Aug 18, 2011
Messages
199
Points
0
Bro PerniagaanCoklat, saya lihat ramai member kita di sini perlukan bantuan. Apa kata both of us buat 1 free online class supaya boleh tunjuk ajar kawan2 kita di sini?

PM me bro jika berminat ya. Saya punya CPC $0.03 - $0.05 dan % likes yang baik.

Idea bagus?
Jika buat 1 free online class rasanya tak berbaloi.

Kawan saya buat coaching online facebook ads 1 by 1 bayar RM$$$.$$ .

PS : Jika saya kenakan bayaran berapa pula awak sanggup bayar?
 

amimy06

freshman
Joined
Aug 2, 2012
Messages
17
Points
0
harap kita masih dapat berkongsi idea dan tips2 hebat ni di sini. >:D<
 

SportCar.TV

freshman
Joined
Feb 28, 2012
Messages
4
Points
0
Selamat Berpuasa kepada semua. Saya ada soalan kalau TT tak keberatan:

1. “A specific post on …..” ni mcmana nak buat? Daripada personal fb account atau daripada fb page?
2. Apa maksud TT, kita biarkan post kasi ada Like dulu slps seminggu then baru ads? Mcmana nak buat tu?
3. TT dapat sale drpd like2 tu, jual barang tangible atau ebook oversea atau jual ebook yg org Malaysia buat?
 
Joined
Aug 18, 2011
Messages
199
Points
0
Selamat Berpuasa kepada semua. Saya ada soalan kalau TT tak keberatan:

1. “A specific post on …..” ni mcmana nak buat? Daripada personal fb account atau daripada fb page?
2. Apa maksud TT, kita biarkan post kasi ada Like dulu slps seminggu then baru ads? Mcmana nak buat tu?
1. Facebook ads ada 2 jenis CPC dan CPM. Masuk personal FB, create FB Ads dan cari A specific post on …..

2. Cuba fikir sejenak, ads (saya umpamakan sebuah kedai), Like (saya umpamakan pelanggan). Jika pelanggan ramai datang ke kedai kita, apa yang difikirkan pelanggan yang di luar tak masuk kedai kita lagi?

i) Apa yang kecoh sangat tu? (Tengok dulu)
ii) Dia ni jual apa ya? (Ingin tahu)
iii) Berapa harga ya? (Ingin tahu lagi)
iv) Wah, menarik ni.. (Dah terpikat) <----- Jika offer kita menarik
v) Macam mana nak order .. (Dah dapat pelanggan)
vi) Saya dah bank in.. (Dah dapat duit)

6 Konsep yang biasa sangat digunakan di Facebook. Kaitkan konsep ini dengan produk kita. Macam mana nak buat? Duduk dan fikirkan sejenak.
 

suffah

freshman
Joined
Sep 13, 2010
Messages
38
Points
0
Bro PerniagaanCoklat, saya lihat ramai member kita di sini perlukan bantuan. Apa kata both of us buat 1 free online class supaya boleh tunjuk ajar kawan2 kita di sini?

PM me bro jika berminat ya. Saya punya CPC $0.03 - $0.05 dan % likes yang baik.

Idea bagus?
Setuju sgt ni. Kalau TT tak nak wat, Rash wat la ... sy jd anak murid free hehe
 
Joined
Aug 18, 2011
Messages
199
Points
0
Coaching RM$$

Jika ada permintaan baru saya ON.

Semua coaching dilakukan di facebook group.

PS : Tawaran paling murah pernah saya jumpa ;)
 

amimy06

freshman
Joined
Aug 2, 2012
Messages
17
Points
0
ok la tu 9 click. walaupun baru 1 yg beli, yang lg 8 tu masih ada peluang utk jd pembeli.. lgpn makin ramai like makin cantik page tu.. :)
 

uniquelyme

Senior
Joined
Feb 18, 2007
Messages
1,001
Points
18
Age
29
US$2.5 = RM7.5 Kos. Dapat return RM70. Wow, not bad... not bad at all! :D
 

ykloo71

freshman
Joined
Nov 1, 2008
Messages
242
Points
16
bro, bila buat pc class?
 

ykloo71

freshman
Joined
Nov 1, 2008
Messages
242
Points
16
bro kenal Helmi Kimsui ke?
 

ykloo71

freshman
Joined
Nov 1, 2008
Messages
242
Points
16
oh, xde ape, tanya je, biasa otai mesti kenal otai lain, hehe...
 

starline

freshman
Joined
Jan 16, 2007
Messages
309
Points
18
Makin menarik. Lepas baca terus praktik. Bak kata TT yg expert, try & error baru tau mana satu yg bagus.

Ni case study aku lepas ikut tutorial TT;

View attachment 9604

- Aku set $2 sehari
- specific post aku letak gambar
-target utk dapat byk like & pendedahan.

Ok ke tak? Bgi aku puas hati iklan mcm ni sbb murah & berkesan.
 
Top