Facebook Ads USD 0.015625

rouke

freshman
Joined
Jan 17, 2010
Messages
701
Points
16
Nak buat ads FB pun tak lepas lg ni huhu. Dah buat ads, last click kuar payment option. Credit Kad, Paypal, Direct Debit. Direct Debit mmg tak valid lg utk Malaysia kan. Click credit kad ke if sy nak pay guna debit kad? Tolong bantu huhu
link kan kad debit dgn paypal..nnti boleh buat payment utk ads pakai paypal..
 

design3r

freshman
Joined
Jul 19, 2012
Messages
109
Points
0
Saya tak pasti awak tahu atau tidak. Pelawat yang datang ke sesebuah fan page boleh komen TANPA LIKE fan page anda. Oleh itu untuk mendapat LIKE yang banyak adalah perkara KEDUA. Perkara pertama adalah bagaimana memukau pelawat yang hadir ke fan page secara sengaja atau tidak sengaja dengan produk yang kita tawarkan.
alhamdulillah dalam like tu ada respons. ni nak cuba cara TT pula :)
 

design3r

freshman
Joined
Jul 19, 2012
Messages
109
Points
0
Saya tak pasti awak tahu atau tidak. Pelawat yang datang ke sesebuah fan page boleh komen TANPA LIKE fan page anda. Oleh itu untuk mendapat LIKE yang banyak adalah perkara KEDUA. Perkara pertama adalah bagaimana memukau pelawat yang hadir ke fan page secara sengaja atau tidak sengaja dengan produk yang kita tawarkan.
TT
A specific post>Show this to people who are most likely to ?
lagi satu dia mmg terus amik description dari image yang saya nak advertise? better buat image ke status?
 
Joined
Aug 18, 2011
Messages
199
Points
0
Saya nak cakap sangat pun tak tahu apa yang awak jual. Cuma boleh buat kesimpulan :-

1) Produk awak tak dapat sambutan kerana memang ramai orang di luar sana tak nak daripada nakkan produk awak.

ATAU

2) Facebook Ads yang awak lakukan, menyatakan sesuatu yang terlalu HYPER.

ATAU

3) Setting Facebook Ads dengan cara yang kurang tepat.
 

design3r

freshman
Joined
Jul 19, 2012
Messages
109
Points
0
Saya nak cakap sangat pun tak tahu apa yang awak jual. Cuma boleh buat kesimpulan :-

1) Produk awak tak dapat sambutan kerana memang ramai orang di luar sana tak nak daripada nakkan produk awak.

ATAU

2) Facebook Ads yang awak lakukan, menyatakan sesuatu yang terlalu HYPER.

ATAU

3) Setting Facebook Ads dengan cara yang kurang tepat.
saya iklankan ni
http://www.facebook.com/photo.php?f...65813893.81858.339434749469278&type=1&theater
ayat untuk ads dia ambil dari description ni la. rasa takda yang Hyper?
untuk setting, rasa sama dah mcm bos, dalam masa 1 jam, habis 1.85$ tanpa apa2 kesan.
a specific post on > like my page (itu je la kan?)
 
Joined
Aug 18, 2011
Messages
199
Points
0
saya iklankan ni
http://www.facebook.com/photo.php?f...65813893.81858.339434749469278&type=1&theater
ayat untuk ads dia ambil dari description ni la. rasa takda yang Hyper?
untuk setting, rasa sama dah mcm bos, dalam masa 1 jam, habis 1.85$ tanpa apa2 kesan.
a specific post on > like my page (itu je la kan?)
Awak kena faham tak semua produk dipromosikan di facebook boleh jadi HOT. Antara produk yang mendapat sambutan di facebook adalah pakaian, makanan dan produk kecantikan.

Cuba awak fikir sejenak,

Adakah design diperlukan oleh semua orang?
Orang yang bagaimana memerlukan design ini?
Mak cik, pak cik, pelajar universiti, usahawan-usahawan?
Jika awak pilih usahawan-usahawan, pukul berapa mereka bekerja?
Berapa umur golongan usahawan-usahawan yang awak target?

Semua perkara diatas perlu diselidiki sebelum beriklan.
 

suffah

freshman
Joined
Sep 13, 2010
Messages
38
Points
0
TT,

Iklan approve dah. Susahnya nak dpt 0.015625 usd = approxmte 4 sen cam TT. Last skali sbelum pause ads pukul 1.45 ptg dpt 29 sen CPC. Bila on balik ads dalam pukul 2.30 ptg, ads takde changes statik. Ads mmg tak boleh pause sekejap ke? Langsung xde click or activity. Semua statik 0 perubahan macam iklan tak naik langsung utk paparan

So sy delete terus iklan tu buat ads baru. Masuk je ads yg baru CPM 60 sen. Kalau CPM 60 sen mmg kena stop ads ke TT? Sy teruskan dan hasilnya tak smp berapa minit duit habis rm10 uwaaaaaaaaaaaaa. Tolonggggg. Kebetulan masa tu server slow report naik lambat dlm skelip mata habis rm10.

Tolongggg
 

design3r

freshman
Joined
Jul 19, 2012
Messages
109
Points
0
Awak kena faham tak semua produk dipromosikan di facebook boleh jadi HOT. Antara produk yang mendapat sambutan di facebook adalah pakaian, makanan dan produk kecantikan.

Cuba awak fikir sejenak,

Adakah design diperlukan oleh semua orang?
Orang yang bagaimana memerlukan design ini?
Mak cik, pak cik, pelajar universiti, usahawan-usahawan?
Jika awak pilih usahawan-usahawan, pukul berapa mereka bekerja?
Berapa umur golongan usahawan-usahawan yang awak target?

Semua perkara diatas perlu diselidiki sebelum beriklan.
Age above 22
Timing pukul 9.30 malam - 12 malam

takboleh buat apa takda rezeki kot
 
Joined
Aug 18, 2011
Messages
199
Points
0
TT,

Iklan approve dah. Susahnya nak dpt 0.015625 usd = approxmte 4 sen cam TT. Last skali sbelum pause ads pukul 1.45 ptg dpt 29 sen CPC. Bila on balik ads dalam pukul 2.30 ptg, ads takde changes statik. Ads mmg tak boleh pause sekejap ke? Langsung xde click or activity. Semua statik 0 perubahan macam iklan tak naik langsung utk paparan

So sy delete terus iklan tu buat ads baru. Masuk je ads yg baru CPM 60 sen. Kalau CPM 60 sen mmg kena stop ads ke TT? Sy teruskan dan hasilnya tak smp berapa minit duit habis rm10 uwaaaaaaaaaaaaa. Tolonggggg. Kebetulan masa tu server slow report naik lambat dlm skelip mata habis rm10.

Tolongggg
Jangan putus asa. Set daily budget RM3.00..apa-apa terjadi ia hanya rugi RM3.00 sehari :)
 

suffah

freshman
Joined
Sep 13, 2010
Messages
38
Points
0
sy cuba buat ads per click lg jimat banding auto cpm. Ads per click dpt 20-23 sen per click. Dah cuba lg utk auto cpm cecah 40 sen per click

Rasanya utk iklan sy lebih sesuai ads per click huhu. Tp jeles TT leh dpt 4 sen uwaaa
 

suffah

freshman
Joined
Sep 13, 2010
Messages
38
Points
0
Lg 1 .. sy dah cuba dua2 ads. Nampaknya cost per click hasilkan lg banyak like berbanding cpm auto. Ke tu kebetulan je TT??
 

amimy06

freshman
Joined
Aug 2, 2012
Messages
17
Points
0
uselesai baca thread ni dari awal sampai habis. memang menarik. Yang paling penting adalah untk kuasai 4 perkara asas tu kan TT.. Fan Page saya baru lagi. so rasanya saya belajar dulu la cara bt fb ads ni. dah byk komen n respon positif baru go for ads..
 

firdausah

freshman
Joined
Jan 20, 2012
Messages
41
Points
6
Tips Menarik Perhatian Pelawat Facebook

Saya baru jumpa 1 teknik simple untuk menarik perhatian pelawat facebook melihat facebook ads kita dengan meletak simbol-simbol seperti dibawah di description mengikut kesesuaian iklan yang dibuat:-

♥ ◐ © ♪ ★ ☆ ● • ✄ ✿ ◊ ╔ ╗ ╚ ╝ ■ ↑ ❤ ┌ ┐└ ┘║═
☮ ☇ ↓ ✖ ღ ♣ ܤ ஜ Ձ → ↘ ↙ ♦ ► ◕‿◕ ♫ ৩ Ҩ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ❖
♠ ೂ ✽ ๋ ஸ ツ ☜♥☞ ☼ ۞ ൂ ♀ ♂ ♬ ☺ ☻ ✈ ☟ ✣
Ѿ ◈ ☂ ◘ ○ ◙ ◄ ↕ ▬ ← ∟ ↔ ▲ ▼ ⌂ ¿ ® ¬ ░ ▒ ▓ │
┤ ╣ ┴ ┬ ├ ─ ┼ ╩ ╦ ╠ ═ ╬ ð █ Þ ☀ ☉ ☽ ☾ ☁ ☃ ☈
☄ ☊ ☋ ☌ ☍ ✦ ✧ ✩ ✪ ✫ ✬ ✭ ✮ ✯ ✰ ❍ ❏ ❐ ❑
❒ ☖ ☗ ❖ ♁ ☿ ♃ ♄ ♅ ♆ ♇ ♈ ♉ ♋ ♌ ♍ ♎ ☮ ♏
♐ ♑ ♒ ♓ ♔ ♕ ♖ ♗ ♘ ♙ ♚ ♛ ♜ ♝ ♞ ♟ ☦ ☧ ☨
☩ ☪ ☫ ☬ ☭ ☯ ☸ ☤ ☥ ♰ ♱ ✙ ✚ ✛ ✜ ✝ ✞ ✟ ✠
♤ ♢ ♧♡ ❥ ❧ ❦ ❦ ✌ ✍ ☜ ☝ ☞ ☟ ☚ ☛ ☛ ✗☐
☑ ☒ ☓ ✓ ✔ ✕ ✖ ✗ ✘ ✁ ✂ ✃ ✎ ✏ ✐ ✑ ✒ ☹ ☹
〄 〶 〒 〠 ✉ ☏ ☎ ✆✿ ☜★☞ (◕‿◕) °☆웃☼ ♪ ♫ ♯
♢ ♤ ♡ ♧ ✦ ♔ ♕ ♚ ♛ ★ ☆ ✮ ✯ ☽ ☼ ☀ ☁ ☂ ♬ ✄
✆ ✉ ✓ ✔ ☪☮ ✈ ♋ ☠ ☯ ♥ ✌ ✖ Ω ♪ ღ∩∩ ♔ ツ ♪♫
•☆● ☮ ☠ ☆ ☂ ★♔♕ ☆ ☀ ★ ♥ ♦ ♣ ♠ ツ
dh try guna, xbley..reason fb ads: error/invalid..
 

scofield

Newbie
Joined
Feb 22, 2010
Messages
317
Points
0
br hbs bc dr awal smpi hbs..very nice sharing.. umpama ebook berbyr pulak.. moga TT dimurahkn rezki... good job bro!
 
Top