Facebook Ads USD 0.015625

Joined
Aug 18, 2011
Messages
197
Likes
2
Points
0
Offline
#1
Salam semua,

Hari ini saya ingin kongsikan kepada anda semua cara menggunakan Facebook Ads dari mengalami kerugian besar.

View attachment fb ads USD 1 sen.JPG

1) Gunakan pengiklanan berbentuk “A specific post on …..”

2) Set Campaign Budget paling minima USD 2.00 sehari

3) Set waktu pengiklanan yang anda inginkan.

Saya hanya guna 3 teknik simple di atas :-

1) Saya dapat ----> iklan approve dengan cepat iaitu kurang daripada 30 minit. ( sebelum ni 3 hari baru facebook approve)

2) Saya dapat ----> per klik bawah dari USD 0.05 (sebelum ni 1 klik atas USD 0.10)

3) Saya dapat ----> tingkatkan LIKE fan page dengan pantas. (bayar iklan LIKE tak banyak macam sekarang)

4) Saya dapat ----> jualan dengan kos pengiklanan USD 2.50 sehari. :)

Apa pun teknik yang anda gunakan, try and error untuk meningkatkan skill ke peringkat seterusnya.


Hasil Dari Ahli WC



================================================
JANGAN SALAH FAHAM, TEKNIK INI ADALAH TRY & ERROR SAYA SENDIRI. BUKAN COPY PASTE DARI MANA-MANA SUDUT BACAAN. HARAP MAKLUM
================================================
 
Last edited:
Joined
Dec 25, 2008
Messages
191
Likes
0
Points
16
Age
40
Offline
#6
terima kasih dengan info berguna ini..
saya cuba praktikkan dan akan lapor hasilnya..
 
Joined
Dec 25, 2008
Messages
191
Likes
0
Points
16
Age
40
Offline
#8
View attachment 9036

Saya sedang menjalankan ujikaji Facebook Ads :-

1) Iklan akan bermula 9pm ini sehingga 10pm bernilai USD 1.00 . ( Kurang 10 minit iklan dah approve)

Nantikan perkembangan lain dari saya...

PS : Harap ujikaji ini berjaya ;)
BAGUS.. saya akan nantikan perkembangannya..
saya punya facebook ads takleh bukak plak malam nih... error memanjang
 
Joined
May 31, 2006
Messages
2,064
Likes
5
Points
38
Offline
#9
Facebook hr ni cam demam jerk...update fanpage pun cam ada error plak..fb ads ni seronok kalau nak pantau time org lepas gaji..hehehehe
 
Joined
Aug 18, 2011
Messages
197
Likes
2
Points
0
Offline
#11
Seperti yang dijanjikan ujikaji saya untuk USD1.00 selama 1 jam :-

View attachment Like.JPG

Kesimpulan Ujikaji

1) Teknik ini boleh membantu anda mendapat 1 klik bawah USD 0.05

2) Teknik ini boleh membantu anda mendapat approve kurang dari 30 minit.

3) Teknik ini boleh membantu anda mendapat Likes fan page yang agak positif.

4) Teknik ini boleh membantu anda mendapat duit yang pertama dari internet atau melalui teknik facebook ads.


Cara Membuat Duit Dari Teknik Ini

Anda perlu kuasai dulu teknik simple ini.

Buat sekurang-kurangnya 5 try and error untuk anda menilai sendiri skill yang anda miliki.

Iklan di WC ini atau di mana-mana tempat yang dirasakan sesuai.

Buat servis Likes Target Location / Age / Gender / Keyword untuk company seperti hotel, travel agent, real estate dll.
 
Joined
Dec 25, 2008
Messages
191
Likes
0
Points
16
Age
40
Offline
#13
mmm.. dh test USD2 dalam sejam tadi.
aku main bedal je la.. tapi ok gakk.
yang tak sedapnya 20 sen utk satu klik.. mak ai.. mana silapnye?
 
Joined
Oct 6, 2009
Messages
814
Likes
1
Points
18
Offline
#14
tq tt.banyak manfaat disini. kalo boleh detailkan sket ok gak.esp bab interset tuh, nak kena biar kosong ker camner?
tq
 
Joined
Aug 18, 2011
Messages
197
Likes
2
Points
0
Offline
#15
mmm.. dh test USD2 dalam sejam tadi.
aku main bedal je la.. tapi ok gakk.
yang tak sedapnya 20 sen utk satu klik.. mak ai.. mana silapnye?
Saya tak nak kata anda silap.

Kemungkinan besar anda set target keyword yang high demand.

Tak pe, mari kita kupas dan study sikit dalam kes anda.

Teknik A specific post on …..

Untuk teknik ini saya sarankan JANGAN set keyword.

Sebagai ganti kepada keyword adalah description dan image post mestilah KILLER iaitu ayat dan image anda kaitan dengan target anda. Gunakan teknik post di wall fan page yang menyentuh emosi seseorang (Sedih,gembira,minat,benci,geram dll)

JANGAN set location sehingga terlalu details. Contoh Location Malaysia ---> Selangor ---> Ampang. Jika produk ini sesuai untuk orang Malaysia, just letak Malaysia sahaja. Jika sesuai untuk orang Selangor just letak Selangor sahaja.

Connections pilih yang "Only people not connected to..."

Tips lain yang boleh membantu ads anda untuk mempengaruhi orang klik adalah dapatkan klik like dan komen di post terlebih dahulu sebelum anda buat ads.
 
Joined
Dec 25, 2008
Messages
191
Likes
0
Points
16
Age
40
Offline
#16
Saya tak nak kata anda silap.

Kemungkinan besar anda set target keyword yang high demand.

Tak pe, mari kita kupas dan study sikit dalam kes anda.

Teknik A specific post on …..

Untuk teknik ini saya sarankan JANGAN set keyword.

Sebagai ganti kepada keyword adalah description dan image post mestilah KILLER iaitu ayat dan image anda kaitan dengan target anda. Gunakan teknik post di wall fan page yang menyentuh emosi seseorang (Sedih,gembira,minat,benci,geram dll)

JANGAN set location sehingga terlalu details. Contoh Location Malaysia ---> Selangor ---> Ampang. Jika produk ini sesuai untuk orang Malaysia, just letak Malaysia sahaja. Jika sesuai untuk orang Selangor just letak Selangor sahaja.

Connections pilih yang "Only people not connected to..."

Tips lain yang boleh membantu ads anda untuk mempengaruhi orang klik adalah dapatkan klik like dan komen di post terlebih dahulu sebelum anda buat ads.
okey...
saya akan try sekali lg esok pagi dengan stategi baru pula...
try and error...
 
Joined
Aug 18, 2011
Messages
197
Likes
2
Points
0
Offline
#17
Bagi anda yang terasa nak buat pengiklanan Facebook Ads lakukan pada hari ini dengan teknik yang diajar.

PS: Hari ni adalah antara hari yang paling berkesan jika nak iklan produk fizikal mahupun produk digital :)
 
Joined
Dec 25, 2008
Messages
191
Likes
0
Points
16
Age
40
Offline
#19
View attachment 9047

Saya baru sahaja selesai membuat facebook ads bernilai USD 1.00. 1 klik bersamaan USD 0.0204082.

Saya masih menggunakan teknik "A specific post on.." tapi kali ini saya nak jadikan "A specific post on.." ini sebagai viral :)
VIRAL??
cuba perjelaskan apa yg berlaku? macam mana boleh di-viralkan..?
 
Top