Etika Berforum : Mari Bincang Bersama..

Joined
Nov 7, 2008
Messages
2,231
Likes
2
Points
38
Offline
#21
Memanglah bagus jika etika berforum di sini dikaji dengan lebih mendalam, namun kita harus fikirkan para newbie..cam aku le nii..yang baru nak bertatih.Meraka ini perlu dibantu..so apa salahnyer mereka bertanya..?

http://jutawanklik.com?a_aid=febbad54
Yup, tak salah bertanye..biasa la kan..newbie nie mudah terase skit..hehe..aku pun newbie..kui3
 
Joined
Aug 10, 2009
Messages
3
Likes
0
Points
0
Offline
#27
I support 100% bahawasanya etika itu penting dalam apa jua perkara. Walaupun forum ni quite opened tapi tak bermakna kita boleh sesuka hati SPAM atau melemparkan kata-kata yang tidak sepatutnya. Everyone should read this thread first before start posting in this forum. Kita ke arah menuju masyarakat maju menjelang wawasan 2020, so antara ciri-ciri masyarakat maju ialah memahami dan mengamalkan etika yang telah dipersetujui regardless dalam real society or virtual society. Sekadar memberi pandangan..
Sincere.
 
Joined
Mar 16, 2009
Messages
2,886
Likes
2
Points
38
Offline
#29
tu la klu ade yg suke spam2 ni wt forum tu terase semak lak.. saya ade jd mod tuk forum luar, klu ade org spam sy buang thread lps tu sy antr msg amaran, klu wt lagi skali sy suspend or ban, klu spam kat warriorforum konfem kene ban trus huhu, sbb sy pnh try skalik mmg xde byk cite ban trus :D
 
Joined
Jul 22, 2009
Messages
37
Likes
0
Points
0
Offline
#30
Merujuk kepada kata-kata saudara Zul...
Saya sebenarnya pun dah tersalah bukak thread
promosi produk dekat WTB...Sepatutnya kat WTS..

Maafkan kesalahan saya...kekadang terlupa rules
dan kekadang terkeliru...insyaallah saya akan lebih
berhati-hati di masa hadapan..
 
Joined
Oct 18, 2009
Messages
90
Likes
0
Points
6
Offline
#33
salam....saya tertarik lah dengan topik spam neh...saya pun biasa terima spam neh...kadang - kadang saya tertanya - tanya bila masa pulak saya bagi alamat email kat org ni....kalu macam tu saya padam aje email diaorang tanpa baca....

saya rasa orang lain pun akan buat benda yang sama apa yang saya buat ....kan......saya harap2 takde lah spam kat dalam forum ni....
 

ciksu

freshman
Joined
Feb 11, 2009
Messages
12
Likes
0
Points
0
Age
37
Offline
#34
Kalau semua orang peka dengan etika berforum, gejala spam pasti dapat dikurangkan...
 
Joined
Jul 28, 2009
Messages
22
Likes
0
Points
1
Offline
#35
Hi ..
TQ WangCyber sebab kongsi 1001 rahsia internet marketing nihh ..

Saya cuma ada satu cadangan / pertanyaan :
Setiap kali saya masuk dalam ruang forum ni .. saya tak jumpa "search box", selalunya kita gunakan search box tu untuk shortcut kemana-mana
artikel yang kita nak baca ..

Kalau dah ada bagitau yer ..

Nasha 'the freshy'.
 

Naoazx

freshman
Joined
Dec 10, 2009
Messages
21
Likes
0
Points
0
Offline
#36
Aku ada masuk satu forum luar negara hampir 4 tahun join, dulu forum memang meriah sangat di mana ahlinya sekarang mencecah lebih100000 dan post berjuta2...

Tetapi sejak masuknya beberapa ahli2 yang laser-menlaser dan ada sesetengahnya di lantik menjadi Mod kerana lasernya popular. Ramai ahli2 lari dan kecik hati... malah ada mod atau senior forum tu suka membuli newbies yang baru tak tahu apa-apa....

Sekarang forum tuh da mati dan lesu... satu hari nak dpt post beberapa kerat je drpd lebih 100000 members.

So, moral of the story is ......... *aku pun tak tahu hehe*
 
Last edited:
Joined
Jan 14, 2010
Messages
22
Likes
0
Points
0
Offline
#37
Salam Tuan,
Budi bahasa budaya kita so terapkan nilai murni ini.. tidak rugi sekiranya kita berbudi kepada orang
 
Joined
Jan 14, 2010
Messages
22
Likes
0
Points
0
Offline
#39
Saya pun anti spam yang tegar benci dengan iklan yang melampau tanpa mengira privasi orang lain..huhh!!
 

saHA

freshman
Joined
Feb 19, 2010
Messages
7
Likes
0
Points
0
Offline
#40
salam...

Saya merupakan ahli baru yang baru nak belajar dalam berforum di WangCyber ni...sila beri tunjuk ajar...

saya nak bertanya dengan smartZul macam mane kita nak buka thread baru dan cara mengeluarkan topik yang menarik, supaya menarik ramai ahli berforum dengan kita

tima kasih
 
Top