Etika Berforum : Mari Bincang Bersama..

wanabdhafidz

Senior
Joined
Nov 7, 2008
Messages
2,249
Points
38
Memanglah bagus jika etika berforum di sini dikaji dengan lebih mendalam, namun kita harus fikirkan para newbie..cam aku le nii..yang baru nak bertatih.Meraka ini perlu dibantu..so apa salahnyer mereka bertanya..?

http://jutawanklik.com?a_aid=febbad54
Yup, tak salah bertanye..biasa la kan..newbie nie mudah terase skit..hehe..aku pun newbie..kui3
 

razali

freshman
Joined
May 17, 2009
Messages
20
Points
0
SALAM SEJAHTERA.
SEMENJAK SYARIKAT ASIA CERAMIC BULUHMAS DI SIASAT OLEH BANK NEGARA MALAYSIA RAMAI AHLI CERAMIC JOIN BESTLELONG.

LAYARI :- http://www.bestlelong2u.com/ewallet


LIHAT STATISTIK,SETIAP HARI ADA ORANG JOIN.
OLEH ITU ANDA REBUTLAH PELUANG INI CEPAT
 

spoket

freshman
Joined
May 25, 2007
Messages
253
Points
16
buat SPAM dekat mana2 forum/topik org adalah kurang ajar namanya.
 

ProfToBe

freshman
Joined
Aug 10, 2009
Messages
3
Points
0
I support 100% bahawasanya etika itu penting dalam apa jua perkara. Walaupun forum ni quite opened tapi tak bermakna kita boleh sesuka hati SPAM atau melemparkan kata-kata yang tidak sepatutnya. Everyone should read this thread first before start posting in this forum. Kita ke arah menuju masyarakat maju menjelang wawasan 2020, so antara ciri-ciri masyarakat maju ialah memahami dan mengamalkan etika yang telah dipersetujui regardless dalam real society or virtual society. Sekadar memberi pandangan..
Sincere.
 

Duit Internet !

freshman
Joined
Sep 3, 2009
Messages
854
Points
0
salam de sape2 sini tau cmne nk letak banner di signature?
 

webbanner

freshman
Joined
Jul 22, 2009
Messages
38
Points
0
Merujuk kepada kata-kata saudara Zul...
Saya sebenarnya pun dah tersalah bukak thread
promosi produk dekat WTB...Sepatutnya kat WTS..

Maafkan kesalahan saya...kekadang terlupa rules
dan kekadang terkeliru...insyaallah saya akan lebih
berhati-hati di masa hadapan..
 

abdfatah

Senior
Joined
May 22, 2007
Messages
6,690
Points
38
takder kerja dah nak promote kat thread etika. tiadak etika yang sungguh etika emas langsung.. dono waste your time for spamming...

please join team spammers is better... want to join team spammers with me????

visit teamspammers dot com

bayaran keahlian rm100 setahun jer...
 

matnor79

freshman
Joined
Oct 18, 2009
Messages
92
Points
6
salam....saya tertarik lah dengan topik spam neh...saya pun biasa terima spam neh...kadang - kadang saya tertanya - tanya bila masa pulak saya bagi alamat email kat org ni....kalu macam tu saya padam aje email diaorang tanpa baca....

saya rasa orang lain pun akan buat benda yang sama apa yang saya buat ....kan......saya harap2 takde lah spam kat dalam forum ni....
 

ciksu

freshman
Joined
Feb 11, 2009
Messages
14
Points
0
Age
38
Kalau semua orang peka dengan etika berforum, gejala spam pasti dapat dikurangkan...
 

nasha2002

freshman
Joined
Jul 28, 2009
Messages
24
Points
1
Hi ..
TQ WangCyber sebab kongsi 1001 rahsia internet marketing nihh ..

Saya cuma ada satu cadangan / pertanyaan :
Setiap kali saya masuk dalam ruang forum ni .. saya tak jumpa "search box", selalunya kita gunakan search box tu untuk shortcut kemana-mana
artikel yang kita nak baca ..

Kalau dah ada bagitau yer ..

Nasha 'the freshy'.
 

Naoazx

freshman
Joined
Dec 10, 2009
Messages
21
Points
0
Aku ada masuk satu forum luar negara hampir 4 tahun join, dulu forum memang meriah sangat di mana ahlinya sekarang mencecah lebih100000 dan post berjuta2...

Tetapi sejak masuknya beberapa ahli2 yang laser-menlaser dan ada sesetengahnya di lantik menjadi Mod kerana lasernya popular. Ramai ahli2 lari dan kecik hati... malah ada mod atau senior forum tu suka membuli newbies yang baru tak tahu apa-apa....

Sekarang forum tuh da mati dan lesu... satu hari nak dpt post beberapa kerat je drpd lebih 100000 members.

So, moral of the story is ......... *aku pun tak tahu hehe*
 
Last edited:
Top