Entropay : pengeluaran yg merugikan...

farhanaziz

freshman
Joined
Jun 13, 2009
Messages
312
Points
0
salam bro semua nak tumpang tnye cam mana nak masukkan duit dari paypal ke vcc entropay tuh????
ak dah try withdraw to card dah complete pun tpi bile tgok vcc tuh duit xde pun mcam mane eh nak withdraw cara betul ke vcc entropay ni??
 

qrodat

Senior
Joined
Feb 28, 2008
Messages
1,868
Points
38
salam bro semua nak tumpang tnye cam mana nak masukkan duit dari paypal ke vcc entropay tuh????
ak dah try withdraw to card dah complete pun tpi bile tgok vcc tuh duit xde pun mcam mane eh nak withdraw cara betul ke vcc entropay ni??
ko tgk kat mn yg xde duit? vcc yg link ke paypal @main vcc?
duit tu sepatutnya akan masuk ke card yg link ke paypal tu. dr card tu kn trasnfer ke main vcc plak.
 

farhanaziz

freshman
Joined
Jun 13, 2009
Messages
312
Points
0
ko tgk kat mn yg xde duit? vcc yg link ke paypal @main vcc?
duit tu sepatutnya akan masuk ke card yg link ke paypal tu. dr card tu kn trasnfer ke main vcc plak.
kad yg link ke paYpal la ak tgok....xde pun duit tuh......
tpi kt paypal dah completed dah....tu ak hairan dan pelik tuh....
 

carllys

freshman
Joined
Dec 18, 2006
Messages
1,674
Points
38
kad yg link ke paYpal la ak tgok....xde pun duit tuh......
tpi kt paypal dah completed dah....tu ak hairan dan pelik tuh....
biasa dia amik masa dlm 5 hari ke seminggu gak.. kalau nasib baik, 3 hari jer.. :D
 

farhanaziz

freshman
Joined
Jun 13, 2009
Messages
312
Points
0
biasa dia amik masa dlm 5 hari ke seminggu gak.. kalau nasib baik, 3 hari jer.. :D
oh ye ker
walaupun kt paypal dah tulis complete,entropay x update lagi la kirenye...........cam tu ker???

kalo cam tuh tgu la mgu dpan mcam mane tgok
huhu

k thanks smua
 

carllys

freshman
Joined
Dec 18, 2006
Messages
1,674
Points
38
oh ye ker
walaupun kt paypal dah tulis complete,entropay x update lagi la kirenye...........cam tu ker???

kalo cam tuh tgu la mgu dpan mcam mane tgok
huhu

k thanks smua
yup.. maknanya paypal dah send payment to ke entropay.. duit tu mmg selamat la.. kalau akaun kene limit pun, duit tu takkan bleh tarik balik sebab dah takder kat paypal dah...

cuma skrg ni ko kene tunggu entropay process fund tu sblm dia masuk ke vcc ko.. biasanya dlm 5-7 hari.. tapi kenkadang 3 hari pun ader..nasib2 jer la.. tp yg penting, duit tu mmg masuk..
 

nshukri

freshman
Joined
Apr 2, 2010
Messages
7
Points
1
aku mula2 tanya sifu pasal entropay ni ada ke dia cakap takleh guna untuk withdraw paypal... nasib baik aku try sendiri.. heheh
 

farhanaziz

freshman
Joined
Jun 13, 2009
Messages
312
Points
0
haha....dah masuk dah dalam kad dia cume lambat sikit....
tpi kena fee 4.79 dari paypal ke kad.
 

nh2

freshman
Joined
Nov 30, 2009
Messages
195
Points
0
Aku baru dapat kad plastik dari Entropay. Biler plk yer nak dapat security pin tu? Biasanya dia hantar no pin tu mlalui apa yer, melalui acc entropay ker mlalui mail? Tolong otai2.. Tq
 

mohdfahmiex5

freshman
Joined
Oct 13, 2009
Messages
120
Points
0
Aku baru dapat kad plastik dari Entropay. Biler plk yer nak dapat security pin tu? Biasanya dia hantar no pin tu mlalui apa yer, melalui acc entropay ker mlalui mail? Tolong otai2.. Tq
pin tu ade skali kat surat yang sampai skali ngan ko tu.kene koyakkan sikit kat tempat petak hitam2 tu.aku tak tau nak panggil ape kotak tu.die macam kat blakang slip gaji biasenye ade.
 

xref

freshman
Joined
May 29, 2009
Messages
306
Points
0
Aku baru dapat kad plastik dari Entropay. Biler plk yer nak dapat security pin tu? Biasanya dia hantar no pin tu mlalui apa yer, melalui acc entropay ker mlalui mail? Tolong otai2.. Tq
gini die.....pin tuh surat lain tgk dlm seminggu sampai tuh....
tp pin dia bagi 4 angka jadi g cucuk kat ATM x kuar² duit. dia mntk masukkan pin...masuk mntk lg.....tp x tahu la ATM lain tuh try cucuk ATM cimb.....
 

mohdfahmiex5

freshman
Joined
Oct 13, 2009
Messages
120
Points
0
gini die.....pin tuh surat lain tgk dlm seminggu sampai tuh....
tp pin dia bagi 4 angka jadi g cucuk kat ATM x kuar² duit. dia mntk masukkan pin...masuk mntk lg.....tp x tahu la ATM lain tuh try cucuk ATM cimb.....
apesal aku punye datang skali ngan pin. dalam surat tu ade pin kad tu.kene koyakkan sikit kertas tu.pastu dapat kad tu kene aktifkan kat dalam EP 4 nombor blakang kad tu.lepas da aktif kad tu baru leh guna.

g atm masukkan kad.pastu masukkan 4 pin yang die bagi tu tekan button ijau(accept/betul) kat mesin atm tu.

then pilih la pengeluaran>kad kredit>amount
bile duit da kuar ape lagi...jom la blanje aku teh tarik...hehehehe...
 
Last edited:

capix

freshman
Joined
Aug 30, 2008
Messages
203
Points
16
Age
32
nk tnyer la.. klu kuarkn fund dr paypal guna entropay card, tp kad tu nama xsama dengan nama dlm acc blh k...
 

qrodat

Senior
Joined
Feb 28, 2008
Messages
1,868
Points
38
nk tnyer la.. klu kuarkn fund dr paypal guna entropay card, tp kad tu nama xsama dengan nama dlm acc blh k...
klu dah link vcc ke paypal bole.. mesti la bole withdraw ke vcc tu.
 
Top