Entropay : pengeluaran yg merugikan...

wgn_white

Senior
Joined
Jan 25, 2008
Messages
2,779
Points
38
Wow... entropay memang mahal...
Tapi service terbaik setakat ini...
Kad plastic tu rupanya boleh "cucuk dinding keluar duit" :D

Ada masa aku nak cuba juga....

Maybank tak kenakan fee ke?
RM1 je kan?
Atau?
 

mohdfahmiex5

freshman
Joined
Oct 13, 2009
Messages
120
Points
0
ckp je ko guna utk buat beberapa atau pembelian secara online...
ckpla skrg ni byk scammer so terpaksalah buat mcm tu...
lain2 tu gorengla sikit2
aku bgtau die yang aku,3 orang abg aku dan sorang kakak aku buat perniagaan kat ebay..hahaha...ganas punye alasan..1 family wat ebay...huhuhu..

pastu aku bgtau lagi aku tolong membe2 ofis yang takde kad kredit.aku buatkan vcc then aku bg dieorang beli online contoh beli domain etc.waaaaaaaaaaa..baiknye aku...

harap2 die terima la alasan aku..kalo tak terima alasan aku tu kene la nyanyi lagu exist-alasanku kat die..hahahaha

aku da email die kat helpdesk.da 2 ari senyap je takde reply.die bgtau aku 3 ari akaun aku akan disita kalo aku tak reply..petang ni genap 3 ari..

ngerinye..takkan la die tak dapat email yang aku reply tu..mampos aku kalo die sita..adoiiiii...
 
Last edited:

kitakaya

freshman
Joined
Jul 3, 2009
Messages
1,136
Points
36
aku da email die kat helpdesk.da 2 ari senyap je takde reply.die bgtau aku 3 ari akaun aku akan disita kalo aku tak reply..

ngerinye..takkan la die tak dapat email yang aku reply tu..mampos aku kalo die sita..heheheh..
nanti dia email la tu mintak ic ko. pastu 24jam je ok la tu.
 

mohdfahmiex5

freshman
Joined
Oct 13, 2009
Messages
120
Points
0
nanti dia email la tu mintak ic ko. pastu 24jam je ok la tu.
da,mase dulu lagi die da mintak mase baru2 aku register.sebab ade ade la masalah autorized katenye..

die mintak ic,sekali aku bagi hamik ko..

ic,lesen bil streamyx,bil tepon..

surat beranak ingat nak bagi gak tapi tetinggal plak kat kampung...hahahaha..

lepas aku bg tu die terus release balik akaun aku..
 

mohdfahmiex5

freshman
Joined
Oct 13, 2009
Messages
120
Points
0
Yeay.. aku berjaya mengeluarkan duit dari akaun entropay menggunakan kad plastik Entropay yg berlogo mastercard. Memula aku test kat cimb tp xleh. lps tu aku gi cucuk kat maybank, masukkan pin 4 digit dia... terus wat pengeluaran rm1k... jeng3x.... berjaya keluar....
kesimpulannya kad mastercard entropay boleh keluarkan ke atm maybank...
Bab fee plak... aku transfer ke akaun kad plastik entropay (sebelum korang boleh keluarkan duit tu, pastikan korang dah transfer kan duit korang ke akaun kad plastik tu) genap $310. So bila aku keluar rm1k balik aku check ada belen entropay $4.95.
So bila ditolak $310-4.95=$305.05.
So bila diconvertkan (convert aku rujuk xe.com) $305.05x3.39(RM)=1,034.12 MYR
So kira2nya... Rm1034.12-rm1000=34.12...
plus minus fee mebeng + exchange rate sekali tuh....

jadi korang renung2kanlah dan selamat beramal...:D
aritu aku penah cucuk duit kat maybank pakai plastic kad entropay.

1st time ni nak cucuk pakai entropay kad..

cucuk ngan perasaan tamak terus tekan rm 3000..pastu kuar error bgtau maximum rm1500 je sekali pengeluaran.cehh..

pastu aku tekan rm1500..cun kuar.cam tak caye maybank terus access direct ke entropay kat UK.hehehe..

lepas tu aku nak kuarkan lagi rm 1500 die bgtau had pengeluaran da maximum.
aku dok cari menu tuk tukar had pengeluaran.cari punye cari....ciss...mane ade daaaaa menu die tuk tukar kad entropay punye limit pengeluaran...

aku tak puas ati aku cucuk lagi skali tekan rm 1000 plak.same gak.kuar error.

aku ni lagi2 tak puas ati.hehehe..aku tekan plak rm 500.same gak kuar error had pengeluaran da maximum

sah maximum sehari rm 1500 je leh kuar kat maybank.... aku masih lagi muskil sebab die bgtau limit sehari 1000 USD pengeluaran.

dengan hati yang panas aku pun g cimb plak.(degil)...
aku cucuk pastu tekan rm 1500....

kreeettt...kreeetttt...hahahaahah..leh kuar..rm 1500 lagi.
lepas tu aku xtry da..terus chow g maybank tadi semula,bankin terus dalam akaun maybank.setel.
 

kitakaya

freshman
Joined
Jul 3, 2009
Messages
1,136
Points
36
da,mase dulu lagi die da mintak mase baru2 aku register.sebab ade ade la masalah autorized katenye..

die mintak ic,sekali aku bagi hamik ko..

ic,lesen bil streamyx,bil tepon..

surat beranak ingat nak bagi gak tapi tetinggal plak kat kampung...hahahaha..

lepas aku bg tu die terus release balik akaun aku..
huhuhu x penah aku dengar kene kali kedua.. tp xpe try je sampai dia lepaskan pastu update kat sini..mana tau dah ketat macam paypal gak huh..naya.

erm dari ko bukak akaun tu bape kad yg dah ko musnahkan?
 

mohdfahmiex5

freshman
Joined
Oct 13, 2009
Messages
120
Points
0
then semalam pagi2 aku nak g keje singgah jap maybank cucuk kuarkan rm800.
cun je kuar.pastu balik keje bukak pc dapat email bgtau duit withdraw ke vcc da masuk. terus transfer ke akaun plastic kad tu.

malam tadi gak kul 11 lebih aku try kuarkan duit.pegi maybank tekan rm1500.
kuar error bgtau had pengeluaran maximum. aku malas nak try lagi ngan jumlah yang sikit plak sebab same je fee yang dikenakan.sebab pagi aku da kuar 800 so ade balance 700 lagi leh kuar kat maybank tuk sehari..nak cari cimb takde plak dekat2 situ..

ngan hati yang panas aku g downtown g urut kaki.....hahahaha...asyikkk...


kesimpulannya kad entropay boleh keluarkan duit kat maybank maximum rm1500 je sehari kalo nak kuar lagi kene g bank lain.
 
Last edited:

mohdfahmiex5

freshman
Joined
Oct 13, 2009
Messages
120
Points
0
pagi tadi g maybank.kuar lagi 1500.selamat.ni dapat email bgtau duit withdraw masuk da.petang ni gak aku kene kuarkan takut2 die sita akaun aku sebab genap da 3 ari lepas die email aku...tak leh lambat kalo tak habis la duit tu kalo die sita akaun aku..kene g cimb plak.

perlukan aku email entropay sekali lagi bgtau die yang aku da email die bgtau alasan aku kenape banyak kad vvc aku buat..

baru 22 je..otai2 jual vcc tu lagi banyak agaknye.
 

mohdfahmiex5

freshman
Joined
Oct 13, 2009
Messages
120
Points
0
nak tanye otai2 apesal fee aku banyak gile ek mase kuarkan duit kat ATM. sekali kuar aku kuar 1500.fee sampai 8.85usd.banyak tuuu...
da la sekali withdraw fee sampai 5,6 euro..
adoiii..kaye makan fee je la entropay ni...

sebab terpaksa je la aku pakai entropay ni sebab senang nak main multiple acc.
tak payah transfer2 dari sume akaun ke 1 akaun paypal real.takut gak kalo paypal siasat sebab tiap minggu transfer,banyak plak tu.

lutfee:apesal ko punye fee sikit aku punye banyak?

ni sc aku.otai2 harap dapat beri penjelasan

 

wgn_white

Senior
Joined
Jan 25, 2008
Messages
2,779
Points
38
Entropay memang mahal bro...
Tapi, kalau ko buat penyata untung rugi...
Masih UNTUNG banyak tu...

Aku sekarang dah disipin buat akaun penyata untung rugi...
Memang sentiasa ADA UNTUNG... so, tidak mengapalah itu... hehe...

Nak tak nak kena fee?
Ko apply credit card dari CIMB, MBB, RHB, HSBC, Hong Leong, Citibank, Standard Chartered... dan BANYAK LAGI...

Tp masalahnya, diorang nak tgk income 18K setahun... tu yg aku tak mungkin dapat tunjukkan dengan main ebay nih...

Ada cara lain, cari org/agent yg jual credit card.
Selalu kat pasaraya... ko minta dia tolong approvekan.... ;)
 

kekuda

Senior
Joined
Dec 10, 2008
Messages
2,084
Points
38
Nak tak nak kena fee?
Ko apply credit card dari CIMB, MBB, RHB, HSBC, Hong Leong, Citibank, Standard Chartered... dan BANYAK LAGI...

Tp masalahnya, diorang nak tgk income 18K setahun... tu yg aku tak mungkin dapat tunjukkan dengan main ebay nih...

Ada cara lain, cari org/agent yg jual credit card.
Selalu kat pasaraya... ko minta dia tolong approvekan.... ;)
bro.. budak penjual kredit kad kat pasaraya tu bukan credit officer yg boleh approvekan permohonan kad kredit .. dia hanya jual shj.. hehehehe :D

kalau nak apply kad kredit tak perlu payslip / EPF statement / bank statement , apply kredit kad Citibank clear card .. TAPI kena ada DEGREE .. cara permohonan , isi borang , i/c copy , degree copy .. mudah aje..

lagi satu kredit kad yg senang nak apply .. AEON kredit kad , pi kat Jusco berhampiran , cakap " kak , saya nak apply AEON punya kredit kad " nanti akak kat kaunter tu terangkan camner nak apply..

so sebenarnya .... nak apply kredit kad ni MUDAH je .. hehehehehe :D

opss ada lagi satu .. CIMB Direct Access , yg ni pun kredit kad yg mudah utk diapply .. hanya sertakan i/c copy + DEGREE copy.. hehehe.. aku tak pasti kad ni ada lagi ke tak , sebab dah lama sgt aku pakai kad ni.. so aku tak tau perkembangan kad ni skrg.. hahahaha.. dulu masa aku apply kad ni.. Direct Access masih dibawah Southern Bank Bhd. Skrg ni CIMB la jaga..tapi aku rasa kad ni ada lagi sebab kad Direct Access aku ok aje lagik..

ok .. sekian dulu maklumat serba sedikit mengenai permohonan kad kredit..
 
Last edited:

mohdfahmiex5

freshman
Joined
Oct 13, 2009
Messages
120
Points
0
bro.. budak penjual kredit kad kat pasaraya tu bukan credit officer yg boleh approvekan permohonan kad kredit .. dia hanya jual shj.. hehehehe :D

kalau nak apply kad kredit tak perlu payslip / EPF statement / bank statement , apply kredit kad Citibank clear card .. TAPI kena ada DEGREE .. cara permohonan , isi borang , i/c copy , degree copy .. mudah aje..

lagi satu kredit kad yg senang nak apply .. AEON kredit kad , pi kat Jusco berhampiran , cakap " kak , saya nak apply AEON punya kredit kad " nanti akak kat kaunter tu terangkan camner nak apply..

so sebenarnya .... nak apply kredit kad ni MUDAH je .. hehehehehe :D

opss ada lagi satu .. CIMB Direct Access , yg ni pun kredit kad yg mudah utk diapply .. hanya sertakan i/c copy + DEGREE copy.. hehehe.. aku tak pasti kad ni ada lagi ke tak , sebab dah lama sgt aku pakai kad ni.. so aku tak tau perkembangan kad ni skrg.. hahahaha.. dulu masa aku apply kad ni.. Direct Access masih dibawah Southern Bank Bhd. Skrg ni CIMB la jaga..tapi aku rasa kad ni ada lagi sebab kad Direct Access aku ok aje lagik..

ok .. sekian dulu maklumat serba sedikit mengenai permohonan kad kredit..
ok bro.tq for info.aku nak tanye la sikit.kalau pakai kad kredit tu atas 1 nama real aku so register ebay n paypal atas nama real ke? kalau ade 4 kad kredit camne plak tu.

kalau main multiple takpe ke same je name n alamat tu..

terangkan sikit.aku ni newbie yang lambat nak paham...hehehhe

skarang aku withdraw pakai kad atm maybank je.akaun paypal real aku cume tuk terima duit dari paypal2 lain.aku ikut trick yang sifu lan ajar.

tapi aritu sifu lan ade tunjuk aku kad plastic entropay die.so aku pun beranggapan yang die skarang buat macam aku buat. multi acc semua withdraw masuk kad vcc masing2,then transfer ke acc plastic card dan cashkan pakai plastic kad entropay.nak tanye die tul ke camtu die buat segan plak ..hehehehe..

wgn_white: memang aku tutup mate je pasal fee tu sebab memang kite tetap untung.tapi aku tetap rase rugi kalau kite bazirkan fee banyak camtu..kalau takde jalan yang lagi mudah maka terpaksa la layan fee die yang mencanak tu..
 
Last edited:

lutfee

Senior
Joined
Sep 30, 2007
Messages
2,578
Points
38
ok bro.tq for info.aku nak tanye la sikit.kalau pakai kad kredit tu atas 1 nama real aku so register ebay n paypal atas nama real ke? kalau ade 4 kad kredit camne plak tu.

- kalau ikutkan ebay, nama ebay kenalah betul dan sama sbb andai kata kena query senang nak bg credit card statement kalau dia mintak. tapi kalau ada 4 kad kredit jgn pulak ko register 4 akaun guna 4 nama sama, confirm banned. kalau nk wat byk2 so nama kena lain2 la dgn alamat tuh...


kalau main multiple takpe ke same je name n alamat tu..
-xboleh.. tp kalau nk try apa salahnya.. dah try baru tau..

terangkan sikit.aku ni newbie yang lambat nak paham...hehehhe

skarang aku withdraw pakai kad atm maybank je.akaun paypal real aku cume tuk terima duit dari paypal2 lain.aku ikut trick yang sifu lan ajar.

tapi aritu sifu lan ade tunjuk aku kad plastic entropay die.so aku pun beranggapan yang die skarang buat macam aku buat. multi acc semua withdraw masuk kad vcc masing2,then transfer ke acc plastic card dan cashkan pakai plastic kad entropay.nak tanye die tul ke camtu die buat segan plak ..hehehehe..

-dah sifu ko, nape xtanya jer dia. anyway, tullah caranya.. xde cara lain...


wgn_white: memang aku tutup mate je pasal fee tu sebab memang kite tetap untung.tapi aku tetap rase rugi kalau kite bazirkan fee banyak camtu..kalau takde jalan yang lagi mudah maka terpaksa la layan fee die yang mencanak tu..

-kalau dah rasa mahal, transfer je ke kad debit atau ke bank kat malaysia nih... easy as like that...
pjg betul soklan nih...:D
 

kitakaya

freshman
Joined
Jul 3, 2009
Messages
1,136
Points
36
hahaha rugi je ramai yg nampak kalau untung masing2 diam jek kui3..

bagi la entropay cari makan sikit..

rugi2 entropay tapi kesimpulannya tetap ada untung kan...
 

qrodat

Senior
Joined
Feb 28, 2008
Messages
1,868
Points
38
hahaha rugi je ramai yg nampak kalau untung masing2 diam jek kui3..

bagi la entropay cari makan sikit..

rugi2 entropay tapi kesimpulannya tetap ada untung kan...
sifu marah sifu? maaf hamba tumpang lalu ye.
 

kitakaya

freshman
Joined
Jul 3, 2009
Messages
1,136
Points
36
sifu marah sifu? maaf hamba tumpang lalu ye.
banyak la ko nye sifu...

ko la sifu aku .. 1 hari 1 vcc entropay 30hari dah 30vcc entropay 1tahun 365 vcc entropay..(ajaran sifu MOD wangcyber)
 
Top