Entropay : pengeluaran yg merugikan...

lutfee

Senior
Joined
Sep 30, 2007
Messages
2,578
Points
38
Minggu lepas aku saje2 nak buat eksperimen utk transfer dr akaun paypal ke kad vcc entropay sebanyak $495 (actually $500 tp paypal dah tolak $5).
Berita gembiranya mmg berjaya dan masuk ke akaun entropay aku... tapi yg amat menyedihkan dan menyakitkan hati exchange rate dan fee yg dikenakan...
Bayangkan, jumlah yg ditransfer ke kad vcc tu $495 tapi bila masuk ke akaun vcc cuma $470.
Bape byk kehilangan duit kita? Kalau dikira dlm RM100++..
Tu aku belum try keluar cucuk kat bank sbb aku ada kad Entropay Mastercard Plastic tuh. Bape agaknye caj dia..



Anyway, ni saje jer aku test... kalau sape yg ada byk2 akaun guna entropay boleh jadi alternatif utk transfer ke kad vcc tuh...
Sesiapa yg penah transfer paypal ke vcc entropay boleh komen?
 

xonar

freshman
Joined
Feb 16, 2010
Messages
34
Points
0
thread yg bgus, aku ada w.draw ke vcc gak tp duit tu aku buat bayar fees ebay ngan order barang jek.
plastik kad tu pin no ada 4 digit kan? cemana nak guna kat ATM (sbb ATM 6digit)
 

worldezam

Newbie
Joined
May 13, 2009
Messages
2,138
Points
0
good info sifu....
nnt update plak berapa kena masa withdraw ngan Entropay Mastercard Plastic.
 

maillebai

freshman
Joined
May 5, 2009
Messages
449
Points
0
thread yg bgus, aku ada w.draw ke vcc gak tp duit tu aku buat bayar fees ebay ngan order barang jek.
plastik kad tu pin no ada 4 digit kan? cemana nak guna kat ATM (sbb ATM 6digit)
PayPal tolak $5. Kemudian Entropay pulak cilok $25. Total $30. Byk tu..!!

Sifu lutfee, chargesnye same atau pon berbeza mengikut jumlah yg kt tranfer (kira ikut % ke)?? Kalau fix fees, kt tranfer $100, maksudnye yg tinggal cuma $70 kan?? Adoiiiiiii..rugi2..

Waaaaaa...mkn duit ats angin jer dorang ni.

Kalau cucuk kat ATM plak berapa fees plak kn tolak?

p/s Apa pon terima kasih TT for da info..:rolleyes::rolleyes:
 

lutfee

Senior
Joined
Sep 30, 2007
Messages
2,578
Points
38
thread yg bgus, aku ada w.draw ke vcc gak tp duit tu aku buat bayar fees ebay ngan order barang jek.
plastik kad tu pin no ada 4 digit kan? cemana nak guna kat ATM (sbb ATM 6digit)
tula.. aku pon tak try lagi camner... nanti aku try plak bleh masukkan tak 4 pin dia tuh...


PayPal tolak $5. Kemudian Entropay pulak cilok $25. Total $30. Byk tu..!!

Sifu lutfee, chargesnye same atau pon berbeza mengikut jumlah yg kt tranfer (kira ikut % ke)?? Kalau fix fees, kt tranfer $100, maksudnye yg tinggal cuma $70 kan?? Adoiiiiiii..rugi2..

Waaaaaa...mkn duit ats angin jer dorang ni.

Kalau cucuk kat ATM plak berapa fees plak kn tolak?

p/s Apa pon terima kasih TT for da info..:rolleyes::rolleyes:
caj fee diaorg akan ikut bape kita transfer ke kad vcc tuh...
 

sleepsheep

freshman
Joined
Jul 16, 2007
Messages
410
Points
16
takde masalah kalo wat kuar guna atm walaupom 4 digit..nih base on xperiance aku..tp bkn entropay punye card..aku pakai globewallet card.
 

xonar

freshman
Joined
Feb 16, 2010
Messages
34
Points
0
ha,ah nanti sifu lutfee try la kuarkan kalau kene caj 20-30 usd apa la sangat kan di banding dengan income sifu lutfee. pastu blehla update kat sini utk kebaikan bersama.
 

lutfee

Senior
Joined
Sep 30, 2007
Messages
2,578
Points
38
ha,ah nanti sifu lutfee try la kuarkan kalau kene caj 20-30 usd apa la sangat kan di banding dengan income sifu lutfee. pastu blehla update kat sini utk kebaikan bersama.
huhu.. 20-30? tu isi minyak seminggu tuh....
anyway, aku tryla mlm ni tapi kad entropay ni boleh cucuk kat bank mana yer...? nk redah satu2 tu yg malas tuh...:D
 

sleepsheep

freshman
Joined
Jul 16, 2007
Messages
410
Points
16
huhu.. 20-30? tu isi minyak seminggu tuh....
anyway, aku tryla mlm ni tapi kad entropay ni boleh cucuk kat bank mana yer...? nk redah satu2 tu yg malas tuh...:D
kad tuh ada logo visa/mastercard? cucuk jerk kt cimb/maybank
 

lutfee

Senior
Joined
Sep 30, 2007
Messages
2,578
Points
38
Yeay.. aku berjaya mengeluarkan duit dari akaun entropay menggunakan kad plastik Entropay yg berlogo mastercard. Memula aku test kat cimb tp xleh. lps tu aku gi cucuk kat maybank, masukkan pin 4 digit dia... terus wat pengeluaran rm1k... jeng3x.... berjaya keluar....
kesimpulannya kad mastercard entropay boleh keluarkan ke atm maybank...
Bab fee plak... aku transfer ke akaun kad plastik entropay (sebelum korang boleh keluarkan duit tu, pastikan korang dah transfer kan duit korang ke akaun kad plastik tu) genap $310. So bila aku keluar rm1k balik aku check ada belen entropay $4.95.
So bila ditolak $310-4.95=$305.05.
So bila diconvertkan (convert aku rujuk xe.com) $305.05x3.39(RM)=1,034.12 MYR
So kira2nya... Rm1034.12-rm1000=34.12...
plus minus fee mebeng + exchange rate sekali tuh....

jadi korang renung2kanlah dan selamat beramal...:D
 

mohdfahmiex5

freshman
Joined
Oct 13, 2009
Messages
120
Points
0
baru kejap tadi aku dapat email dari entropay.
ni email die

Dear xxxxx,

Your EntroPay username is xxxxxxxxxxxxxx.

As a security measure, we regularly monitor our customer's accounts.
While reviewing your account, we have noticed that you have created 22

Entropay Virtual Visa cards.



For fraud control purposes we would appreciate if you can provide

information as to why such a high number of cards is being used.



Your account is fully operational and your VCCs are active. However do

appreciate that in order for us to ensure that we keep fraud under control,

we might need to restrict your account if we do not receive a reply within

the next 3 business days.



Thank you for your co-operation on this matter.



Kind Regards,



Charlotte

EntroPay Security



so ape aku nak jawab? kene jawab dalam 3 hari kalau tak akaun aku akan disita...hahahaha...
riban2 gak dalam akaun2 aku..

biase la newbie cam aku ni banyak vcc.gune sendiri n jual pun ade.

so ape jawapan yang logik aku nak jawab ek..
 

mohdfahmiex5

freshman
Joined
Oct 13, 2009
Messages
120
Points
0
jawab ko buat deal kat ebay....

pastu ada beberapa akaun kat sana...

jadi sebagai seorang penjual dan pembeli, vcc yg banyak tu
memudahkan ko utk buat tracking ko sendiri...hahaha....
takpe ke kite bgtau kita gunakan vcc tu tuk buat perniagaan kat ebay?
aku takut die sita je akaun aku tu..mau kelabu mate aku.
nak je aku cakap 1 family aku berniaga kat ebay.
sume ade akaun..heheheh..
 

Skima

freshman
Joined
Nov 12, 2008
Messages
22
Points
1
ckp je ko guna utk buat beberapa atau pembelian secara online...
ckpla skrg ni byk scammer so terpaksalah buat mcm tu...
lain2 tu gorengla sikit2
ya betul, aku penah pki jawapan ni kat entropay, dan diaorang accept.
 
Top