email ni tipu ke betul

zaki77

freshman
Joined
Sep 4, 2007
Messages
224
Likes
0
Points
16
Offline
#1
semalam saya register akaun baru paypal dgn PB VISA debit card...
hari ni pulak saya dpt email yg mencurigakan dari paypal.



Dear MOHD ZAKI ,

PayPal as a regulated financial services company is required under law
to assess its customers against certain lists of individuals and
entities which have had sanctions imposed against them. PayPal as a
financial institution is required to comply with these regulations in
multiple jurisdictions where we do business.

Where a potential name match is identified, PayPal's policy is to lock
the account and request further identifying documentation. The decision
to lock your account has been taken solely by PayPal in line with its
compliance policy in regards to the legislation covering financial
sanctions.

To regain access to your account, provide the following documentation
within the next seven days:

• A copy of a government-issued photograph identification (i.e.
passport, driver's license) that provides date of birth
• A copy of a utility bill verifying your address

Include the email address associated with your PayPal account on all
copies.

Fax the information to Attention: Compliance at +303-395-2802 or mail
the documentation to:

PayPal, Attention: Compliance
P.O. Box 45950
Omaha, NE 68145
United States

PayPal currently does not accept scanned documents. Reply to this e-mail
with all questions at complianceverifications@paypal.com.

Sincerely,
Jeff
Compliance Department
PayPal, an eBay Company

Copyright © 1999-2007 PayPal. All rights reserved.
Consumer advisory - PayPal Pte. Ltd., the holder of PayPal's stored
value facility, does not require the approval of the Monetary Authority
of Singapore. Users are advised to read the terms and conditions
carefully.



saya nak tanya rakan2.. adakah email ni.. betul2 dari paypal..
atau pun dari si penipu????
sebab saya menggunakan nama business yg lain.
M*** INTERPRICE

macam mana pulak
keluar DEAR MOHD ZAKI.

Ikut pendapat saya ia adalah email si penipu.
tak payah layan...
apakah pula pendapat anda...
 
Joined
Nov 15, 2006
Messages
326
Likes
1
Points
18
Offline
#2
yap. tipu je tuh..

kalau betul, nama tu akan sama ngan username kita kat paypal..

kalau nak pasti, boleh forwadrkan emel u ke paypal. diorang akan replay gitau sama ada betul atau salah..saya dulu pun wat camtuh, rupanye penipu :)
 

aku

Senior
Joined
Apr 7, 2006
Messages
2,066
Likes
9
Points
38
Offline
#3
tipu jer tu...

cara mudah nak pastikan dia tipu atau tak, taip sendiri alamat paypal kat address bar, then try login.

memandangkan dalam email tu tahu nama ko,

potential suspect (sort by % of pro****lity, decreasing):

1- owner laman web yang pernah ko register
2- kawan-kawan
3- officer Public Bank yang buat visa card ko tu.. hehehe.. ini mungkin tak pernah ada, tapi tak mustahil.
 
Joined
Dec 12, 2006
Messages
246
Likes
2
Points
18
Offline
#4
Security Tips dari Pay Pal:

Website Security

Type in the PayPal URL: To safely and securely access the PayPal website or your PayPal account, open a new web browser (e.g., Internet Explorer or Netscape) and type in the following: https://www.paypal.com/

Email Security

Look for a PayPal Greeting: PayPal will never send an email with the greeting "Dear PayPal User" or "Dear PayPal Member." Real PayPal emails will address you by your first and last name or the business name associated with your PayPal account. If you believe you have received a fraudulent email, please forward the entire email—including the header information—to spoof@paypal.com. We investigate every spoof reported. Please note that the automatic response you get from us may not address you by name.

Don't share personal information via email: We will never ask you to enter your password or financial information in an email or send such information in an email. You should only share information about your account once you have logged in to https://www.paypal.com/.

Don't download attachments: PayPal will never send you an attachment or software update to install on your computer.

Biasanya saya tengok greeting dalam email. Kalau dia greet selain dari nama saya atau business name yang saya register dalam pay pal, sah tipu....jadi saya akan forwarkan email tu ke spoof@paypal.com.

E-mail yang Zaki dapat ni nampak macam betul dari Pay Pal. Mungkin sekarang procedure nak bukak Pay Pal AC dah ketat lagi kot. Tu yang dia mintak macam-macam tu.
 
Joined
May 31, 2006
Messages
2,064
Likes
5
Points
38
Offline
#7
paypal adalah antara payment processor paling malas nak contact client dia.Percaya tak? Sbb sampai akaun korang kena banned jerk baru dia nak send email..kalau tidak idaknya..bazir duit dia nak byr pekerja buat keje tak berfaedah tu :p
 
Joined
Jan 16, 2007
Messages
306
Likes
1
Points
18
Offline
#8
Tak payah la caya.Delete je email tu.kalau nak tau ada masalah ke,kena update ke.Login je kat Paypal dan check sendiri.

Hati-hati ngan email camtu.Ikut la nasihat otai2 Paypal kat cni.Mereka semua memang membantu.
 
Top