Ekonomi makin merosot?

LovisaAusie

freshman
Joined
May 1, 2021
Messages
22
Points
3
Age
40
Pada zaman pandemik begini banyak yang kehilangan perkerjaan? Banyak yang cuba mencari pekerjaan tetapi ekonomi makin merosot?

Apa yang kita harus lakukan untuk menjalankan kehidupan harian kita? Cuba menjana wang pendapatan sekarang walau sedikit selagi dapat bayar bill rumah dan buat makan sudah memadai bukan?

Mari sertai sekarang dengan hanya Pm saya
 

StellaMindy

freshman
Joined
Sep 8, 2021
Messages
9
Points
1
Age
22
Panedmik Covid-19 ini telah membawa kesan yang negatif dan besar kepada kebanyakkan orang, terutamanya syarikat-syarikat dan pekerja. Ramai orang tidak dapat bekerja di Malaysia dan ramainya telah tukar dan menuyusun semula model perniagaan mereka. Kita nampak ramai orang telah fokus dalam e-commerce, jualan dan pembelian online pada masa pandemik. E-commerce dapat membangunkan ekonomi Malaysia dan merupakan salah satu cara yang memberi tolongan atas membangunkan lagi ekonomi Malaysia. Boleh lihat pada e-commerce trends Malaysia, yang mana telah memberikan maklumat tentang Malaysian sekarang lebih suka untuk membeli dan menjual online seperti di platform online Shopee, Facebook, Instagram, Lazada, Taobao, Amazon dan banyak lagi.
 
Top