Eh??? Aku Apply Google Adsence Tak Sampai 4 jam Approve?

Shahrul

Senior
Joined
Mar 23, 2006
Messages
838
Points
18
Ini pertama kali la aku mula buat adsence nie...

Sebab pada aku susahla nak2 takreti sangat pasal bahasa omputih... so aku buat pelan2 kemudian terpikir, akukan ada banyak laman web yang traffic tinggilah... samaada tempatan dan international... sebab aku ada banyak domain.... biasalah, aku apply google... eleh ni seminggu dua baru approve kot silap-silap tak approve... so aku guna email aku kat plazacentre.net tapi difoward ke akaun hotamil aku.... sebab aku jarang buka email plazacentre.net aku nih.... aku apply aku buka email untuk verification... esok aku tengok eh dah approve... aku tengok time dia dengan verification la... tak sampai 4 jam pon.... ler kalau aku tau gini punya senang... baik mula awal-awal....



 

mysticmind

Senior
Joined
Jun 7, 2006
Messages
1,440
Points
38
kalau web content kita bagus..
tak perlu risau..
aku sendiri dulu dalam masa sehari jugak approved.

aku rasa.. sesapa yang dah ada gmail dan pakai lama serta aktif.. peluang utk approved cepat juga lebih luas. :D
 

azmitaufik

freshman
Joined
Nov 6, 2006
Messages
25
Points
1
Buat blog dalam bahasa Inggeris... kejap je dapat approval. Kalau buat dalam bahasa melayu memang tak dapat.

Sesiapa yang berminat nak buat blog/website adsense tapi "pening" sikit pasal nak cari idea, maka sebagai strategi awal boleh gunakan private label articles.

Tapi jangan copy and paste terus ke blog. Buat sedikit modification dengan ayat sendiri dan insert keywords pada tempat-tempat yang sesuai.

Buat masa ni aku belum buat blog adsense tapi aku dah upkan 3 website dengan private label articles ni. Aku baca dan modify sikit ayat-ayat asal tu nak mengelakan duplicate.

Ni salah satu website tu - Exercise and Stay Healthy

Kalau korang berminat nak dapatkan private label articles tu sila ke articles.mbakl.com

Salam.
 

zinedine

Senior
Joined
May 3, 2006
Messages
1,002
Points
18
Terrer la ko buat web shahrul. 4 jam je dah lulus adsense. Aku dulu 4 hari baru dpt.
 

Shahrul

Senior
Joined
Mar 23, 2006
Messages
838
Points
18
aku belum apply lagi tak sampai apoproved 1 hari google dah tanya kenapa tak letak iklan diorang.... ada yang tak kena dengan mereka ke? lepas tu suruh aku bagi cara untuk diorang improve... aku jawap aku nak letak pada website aku tertentu sahaja yang memang dalam bahasa inggeris... aku memang banyak forum tetapi tak terfikir sangat pasal adsense ni... sekarang baru ada minat sikit kalau tak pemalas la...
 

mypapit

freshman
Joined
Oct 4, 2006
Messages
152
Points
16
Ini pertama kali la aku mula buat adsence nie...

Sebab pada aku susahla nak2 takreti sangat pasal bahasa omputih... so aku buat pelan2 kemudian terpikir, akukan ada banyak laman web yang traffic
JPG[/img]
Jaga2 sket, sebenarnya TOS adsense/google tak benarkan kita publish kat web content email google tu kat public,

kalau setakat buat summary ataupun ceritakan kembali tu tak mengapa
 

metana21

Senior
Joined
Mar 31, 2006
Messages
430
Points
18
camni,, time mula mula nak apply adsense ni ko kena buat web dalam BI, bila dah lulus ko leh la letak kat site yg dalam BM,

tp site dalam BM ni masih kurang iklannya
 

mftwck69

freshman
Joined
Aug 6, 2006
Messages
131
Points
18
Age
35
tapi dalam bm ok gaks!
Masa akaun dah approve baru blh ltk kat site BM. Kalo masa nak apply tu mmg kena guna site/blog english gak...
 

Mawardee

Newbie
Joined
Apr 30, 2007
Messages
370
Points
18
Jaga2 sket, sebenarnya TOS adsense/google tak benarkan kita publish kat web content email google tu kat public,

kalau setakat buat summary ataupun ceritakan kembali tu tak mengapa
Oh, ye ker? Macam tu pulak eh? Thanx bagtau:)
 

Mawardee

Newbie
Joined
Apr 30, 2007
Messages
370
Points
18
Baiklah. saya nak bagitau macam mana saya leh approve dalam tempoh satu hari jer walaupun tak ada blog atau laman web sendiri, pada November tahun lepas.

Tahu apa yang saya buat?

saya pi register laman web free kat www.1hwy.com dan tambah beberapa page yang diorang dah sediakan,(tujuannya untuk kita edit). Mudah jer tambah. Beberapa minit jer.

Untuk petua saya, jangan edit page tu. Biar macam tu jer.
Pastu, apply akaun adsense.

Esoknya, terus dapat!

Sebabnyer, site content dah penuh dengan perkataan BI.. :)

Yang kelakarnyer, baru 2 bulan lepas saya guna kod adsense tu. Huhu

Baru $2 lebih. harap2nyer bertambah lah yek.. Saya pun doakan korang gak :p

Peace..
 

Shahrul

Senior
Joined
Mar 23, 2006
Messages
838
Points
18
Baiklah. saya nak bagitau macam mana saya leh approve dalam tempoh satu hari jer walaupun tak ada blog atau laman web sendiri, pada November tahun lepas.

Tahu apa yang saya buat?

saya pi register laman web free kat www.1hwy.com dan tambah beberapa page yang diorang dah sediakan,(tujuannya untuk kita edit). Mudah jer tambah. Beberapa minit jer.




tu kira laman web sendiri le tu... :D
 

Mawardee

Newbie
Joined
Apr 30, 2007
Messages
370
Points
18
Baiklah. saya nak bagitau macam mana saya leh approve dalam tempoh satu hari jer walaupun tak ada blog atau laman web sendiri, pada November tahun lepas.

Tahu apa yang saya buat?

saya pi register laman web free kat www.1hwy.com dan tambah beberapa page yang diorang dah sediakan,(tujuannya untuk kita edit). Mudah jer tambah. Beberapa minit jer.
Esok hari, adsense approved!


tu kira laman web sendiri le tu... :D
La, pastu, ko delete la balik laman web free tu. ha, pastu kan, dah tak ada la laman web free tu. Hahahahahahahahaha..
 
Top