Eh??? Aku Apply Google Adsence Tak Sampai 4 jam Approve?

Joined
Mar 23, 2006
Messages
828
Likes
2
Points
18
Offline
#1
Ini pertama kali la aku mula buat adsence nie...

Sebab pada aku susahla nak2 takreti sangat pasal bahasa omputih... so aku buat pelan2 kemudian terpikir, akukan ada banyak laman web yang traffic tinggilah... samaada tempatan dan international... sebab aku ada banyak domain.... biasalah, aku apply google... eleh ni seminggu dua baru approve kot silap-silap tak approve... so aku guna email aku kat plazacentre.net tapi difoward ke akaun hotamil aku.... sebab aku jarang buka email plazacentre.net aku nih.... aku apply aku buka email untuk verification... esok aku tengok eh dah approve... aku tengok time dia dengan verification la... tak sampai 4 jam pon.... ler kalau aku tau gini punya senang... baik mula awal-awal....



 
Joined
Jun 7, 2006
Messages
1,414
Likes
4
Points
38
Offline
#2
kalau web content kita bagus..
tak perlu risau..
aku sendiri dulu dalam masa sehari jugak approved.

aku rasa.. sesapa yang dah ada gmail dan pakai lama serta aktif.. peluang utk approved cepat juga lebih luas. :D
 
Joined
Nov 6, 2006
Messages
22
Likes
0
Points
1
Offline
#3
Buat blog dalam bahasa Inggeris... kejap je dapat approval. Kalau buat dalam bahasa melayu memang tak dapat.

Sesiapa yang berminat nak buat blog/website adsense tapi "pening" sikit pasal nak cari idea, maka sebagai strategi awal boleh gunakan private label articles.

Tapi jangan copy and paste terus ke blog. Buat sedikit modification dengan ayat sendiri dan insert keywords pada tempat-tempat yang sesuai.

Buat masa ni aku belum buat blog adsense tapi aku dah upkan 3 website dengan private label articles ni. Aku baca dan modify sikit ayat-ayat asal tu nak mengelakan duplicate.

Ni salah satu website tu - Exercise and Stay Healthy

Kalau korang berminat nak dapatkan private label articles tu sila ke articles.mbakl.com

Salam.
 
Joined
May 3, 2006
Messages
939
Likes
2
Points
18
Offline
#4
Terrer la ko buat web shahrul. 4 jam je dah lulus adsense. Aku dulu 4 hari baru dpt.
 
Joined
Jun 5, 2006
Messages
4,016
Likes
0
Points
38
Offline
#5
erm..aku masa apply, blog baru ade satu..approved dalam masa sehari..:)cuma aku ade akaun gmail kot rasanya
 
Joined
Mar 23, 2006
Messages
828
Likes
2
Points
18
Offline
#7
aku belum apply lagi tak sampai apoproved 1 hari google dah tanya kenapa tak letak iklan diorang.... ada yang tak kena dengan mereka ke? lepas tu suruh aku bagi cara untuk diorang improve... aku jawap aku nak letak pada website aku tertentu sahaja yang memang dalam bahasa inggeris... aku memang banyak forum tetapi tak terfikir sangat pasal adsense ni... sekarang baru ada minat sikit kalau tak pemalas la...
 
Joined
Aug 1, 2006
Messages
279
Likes
1
Points
18
Offline
#9
Aku pun takde ar sampai 4 jam.sehari gak lah gak.Bgus2 beruntung tuan hamba baru 4 jam dah approve.Lepas ni dah tambah sorang lagi "adsencer" kat sini.He3
 
Joined
Oct 4, 2006
Messages
149
Likes
0
Points
16
Offline
#10
Ini pertama kali la aku mula buat adsence nie...

Sebab pada aku susahla nak2 takreti sangat pasal bahasa omputih... so aku buat pelan2 kemudian terpikir, akukan ada banyak laman web yang traffic
JPG[/img]
Jaga2 sket, sebenarnya TOS adsense/google tak benarkan kita publish kat web content email google tu kat public,

kalau setakat buat summary ataupun ceritakan kembali tu tak mengapa
 
Joined
Nov 15, 2006
Messages
326
Likes
1
Points
18
Offline
#11
jadi nak apply adsence, kenala submit artikel english kat blog...
tul x..

abih2, aku ada jumpa web yang pamerkan iklan dalam bm kat bahagian ad google dalam satu web yang content in BM..camne plak2...
 
Joined
Mar 31, 2006
Messages
418
Likes
2
Points
18
Offline
#12
camni,, time mula mula nak apply adsense ni ko kena buat web dalam BI, bila dah lulus ko leh la letak kat site yg dalam BM,

tp site dalam BM ni masih kurang iklannya
 
Joined
Apr 30, 2007
Messages
364
Likes
1
Points
18
Offline
#17
Jaga2 sket, sebenarnya TOS adsense/google tak benarkan kita publish kat web content email google tu kat public,

kalau setakat buat summary ataupun ceritakan kembali tu tak mengapa
Oh, ye ker? Macam tu pulak eh? Thanx bagtau:)
 
Joined
Apr 30, 2007
Messages
364
Likes
1
Points
18
Offline
#18
Baiklah. saya nak bagitau macam mana saya leh approve dalam tempoh satu hari jer walaupun tak ada blog atau laman web sendiri, pada November tahun lepas.

Tahu apa yang saya buat?

saya pi register laman web free kat www.1hwy.com dan tambah beberapa page yang diorang dah sediakan,(tujuannya untuk kita edit). Mudah jer tambah. Beberapa minit jer.

Untuk petua saya, jangan edit page tu. Biar macam tu jer.
Pastu, apply akaun adsense.

Esoknya, terus dapat!

Sebabnyer, site content dah penuh dengan perkataan BI.. :)

Yang kelakarnyer, baru 2 bulan lepas saya guna kod adsense tu. Huhu

Baru $2 lebih. harap2nyer bertambah lah yek.. Saya pun doakan korang gak :p

Peace..
 
Joined
Mar 23, 2006
Messages
828
Likes
2
Points
18
Offline
#19
Baiklah. saya nak bagitau macam mana saya leh approve dalam tempoh satu hari jer walaupun tak ada blog atau laman web sendiri, pada November tahun lepas.

Tahu apa yang saya buat?

saya pi register laman web free kat www.1hwy.com dan tambah beberapa page yang diorang dah sediakan,(tujuannya untuk kita edit). Mudah jer tambah. Beberapa minit jer.




tu kira laman web sendiri le tu... :D
 
Joined
Apr 30, 2007
Messages
364
Likes
1
Points
18
Offline
#20
Baiklah. saya nak bagitau macam mana saya leh approve dalam tempoh satu hari jer walaupun tak ada blog atau laman web sendiri, pada November tahun lepas.

Tahu apa yang saya buat?

saya pi register laman web free kat www.1hwy.com dan tambah beberapa page yang diorang dah sediakan,(tujuannya untuk kita edit). Mudah jer tambah. Beberapa minit jer.
Esok hari, adsense approved!


tu kira laman web sendiri le tu... :D
La, pastu, ko delete la balik laman web free tu. ha, pastu kan, dah tak ada la laman web free tu. Hahahahahahahahaha..
 
Top